The Testament of Sherlock Holmes

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Testament of Sherlock Holmes
Kehittäjä Frogwares
Julkaisija Focus Home Interactive
Atlus
Pelisarja Adventures of Sherlock Holmes
Pelimoottori Motion Capture
Julkaistu EU 20. syyskuuta 2012
NA 25. syyskuuta 2012
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Mature 17+
PEGI 16
USK 16
Alusta Microsoft Windows,
PlayStation 3, Xbox 360
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Testament of Sherlock Holmes on Frogwaresin kehittämä ja Focus Home Interactiven julkaisema seikkailupeli, joka kuuluu Adventures of Sherlock Holmes -pelisarjaan. Peli julkaistiin syyskuussa 2012[1] Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Ensimmäiset trailerit pelistä julkaistiin E3 2011 -tapahtumassa. Kuvakaappauksia julkaistiin kuukausi myöhemmin.[2][3] Peli kehitettiin ensisijaisesti konsoleille ja siinä on uutta pelimekaniikkaa sekä uusi graafinen moottori. Frogwares on kuvaillut peliä suurimmaksi ja kauneimmaksi heidän tekemistään peleistä.

Peli perustuu kuvitteellisen salapoliisiin, Sherlock Holmesin, 56:een lyhyeen tarinaan ja neljään Arthur Conan Doylen kirjoittamaan romaaniin. Kuten moni muukin pelisarjan peli, The Testament of Sherlock Holmesinkin tapauksessa peli itsessään on alkuperäinen tarina ja juoni, joka ei perustu mihinkään Arthur Conan Doylen teoksista. The Testament of Sherlock Holmes perustuu vuoden 1898 Lontooseen, jossa Holmes on pääepäiltynä tapauksessa, jossa hän ei pysty todistamaan syyttömyttään.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten Sherlock Holmes, pelaaja joutuu avoimiin tutkimuksiin. Pelaaja päättää itse, mitä vihjeitä seuraa ja mitkä sivuuttaa. Pelaaja voi tarkastella vihjeitä uudelleen. Pelaaja voi tehdä itse päätelmiä syyllisyydestä ja epäillyistä.

Pelissä käytetään uutta grafiikkamoottoria. Kehitetty on erityisesti monimutkaisia kohtauksia 19. vuosisadan Lontoossa. Myös ruumiiden muotoa on paranneltu. Pelaajalla on mahdollista käyttää peliohjainta pelatessa ja valvontajärjestelmä on muotoiltu erityisesti konsoleille. Lontoon grafiikka on saatu harppauksen verran paremmaksi. Pelissä pystyy myös päättämään itse, pelaako ensimmäisessä vai kolmannessa persoonassa. Holmes löytää johtolankoja ”kuudennen aistinsa” avulla.

Uusi pelimoottori on erityisesti rakennettu antamaan pelaajalle uskottavan, realistisen ja kiehtovan kuvan maailmankaikkeudesta. Ympäristössä pystyy kiinnittämään huomionsa pieniin yksityiskohtiin, ja niistä on mahdollista tehdä merkintöjä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lontoossa 1898 Sherlock Holmes on juuri ratkaissut onnistuneesti rikoksen hakemalla joukon korvaamattoman arvokkaita jalokiviä, jotka olivat varastettu. Valitettavasti jalokivien omistaja kertoo, että Holmesin palauttama kaulakoru oli vain jäljitelmä ja syyttää tästä etsivää. Holmes kertoo Watsonille, että hänellä on välitön tapaaminen piispa Knightsbridgenin kanssa. Saapuessaan hän huomaa, että piispa on sidottu, poltettu ja silvottu. Hän kohtaa myös uuden hahmon, Baynesin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sherlock Holmes Versus Jack the Ripperin julkaisun jälkeen Frogwares ja ranskalainen kustantaja Focus Home Interactive saivat palautetta konsolipelaajilta, että he haluavat enemmän seikkailupelejä 3D:nä. Frogwares myönsi olevansa innokas tuottamaan yhden, vaikka toimitusjohtaja Wael Amr vaati, ettei tämä tarkoita tietokonepelaajien unohtamista. Pelin kehittäminen kesti lähes kolme vuotta.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai enimmäkseen positiivisia arvioita. GameSpot antoi sille arvosanaksi kahdeksan kymmenestä, vaikka sanoi, että ”pieniä ongelmia pikselinmetsästyksessä ja puzzlejen ylikuormituksessa.” Game Informer antoi arvioksi 7.5 kymmenestä. PlayStation Lifestyle antoi kuusi kymmenestä ja sanoi: ”Jos olet Sherlock Holmesin ja mysteeripelien fani, voit vain nauttia tästä pelistä. Jos etsit nopeatempoista toimintapeliä, etsi muualta.”

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Testament of Sherlock Holmes delayed to late 2011 23.8.2012. The Testament of Sherlock Holmes. (englanniksi)
  2. The Testament of Sherlock Holmes Images1 23.8.2012. GameSpot Aasia. EN
  3. The Testament of Sherlock Holmes Images1 IGN. EN
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The Testament of Sherlock Holmes