The Elder Scrolls II: Daggerfall

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Elder Scrolls II: Daggerfall
Kehittäjä Bethesda Softworks
Julkaisija Bethesda Softworks
Jakelija Steam ja GOG.com
Tuottaja Christopher Weaver
Suunnittelija Julian Lefay, Bruce Nesmith, Ted Peterson
Taiteilija Ryan Chapin, Mark K. Jones, Don Nalezyty, Hoang Nguyen, Louise Sandoval
Säveltäjä Eric Heberling
Ohjelmoija Hal Bouma, Julian Lefay
Pelisarja The Elder Scrolls
Pelimoottori XnGine
Julkaistu
  • NA 20. Syyskuuta 1996
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
Alusta MS-DOS
Lisenssi Ilmaisohjelma
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Elder Scrolls II: Daggerfall (yleisesti Daggerfall) on Bethesda Softworksin kehittämä ja vuonna 1996 MS-DOS-alustalle julkaisema The Elder Scrolls -tietokoneroolipelisarjan videopeli. Daggerfall sijoittuu muiden The Elder Scrolls -pelien tapaan fiktiiviseen Tamrielin valtakuntaan. Daggerfall on laajin The Elder Scrolls -peli. Pelimaailma on kooltaan 489 640 neliökilometriä,lähde? eli melkein kaksi kertaa niin suuri kuin Iso-Britannia. Pelissä on yli 15 000 kaupunkia, kylää ja luolaa pelaajan tutkittavaksi. Ohjelmoija Todd Howardin mukaan Morrowind on 0.01 % Daggerfallin koosta. Daggerfallissa on 750 000 NPC:tä, joiden kanssa pelaaja voi puhua. Automaattikartta on tärkeä apuväline pelaajille luolia koluttaessa. Pelaajien tulee vierailla 6–8 provinssissa (pelin 47:stä provinssista) päästäkseen pelin läpi. 9. heinäkuuta 2009 Bethesda Softworks laittoi pelisarjan 15-vuotisjuhlan kunniaksi Daggerfallin ilmaislevitykseen.[1]

Muiden The Elder Scrolls -pelien tapaan Daggerfall on avoimen maailman peli: peliä voi pelata samoilemalla, suorittamatta päätehtävää. Daggerfallin yhtenä ominaisuutena on taianluontijärjestelmä; pelaaja voi sekoitella loitsuunsa erilaisia vaikutuksia, kuten tulivahinkoa, jäävahinkoa sekä levitaatiokyvyn. Peli laskee automaattisesti paljonko manaa loitsuun kuluu. Manan määrä määrittyy voimasta ja erikoiskyvyistä (levitaatio). Järjestelmässä oli julkaisuversiossa ohjelmointivirheitä, jolloin osa näistä itse luoduista taioista ei toiminut. Pelissä pystyy myös lisäämään esineisiin erilaisia kykyjä.

Pelissä pystyy myös ostamaan taloja, veneitä ja erilaisia vaatteita ja varusteita. Daggerfallissa on myös mahdollisuus muuttua vampyyriksi, ihmissudeksi ja sikaihmiseksi. Taistelusysteemi on erikoinen, koska hiirtä pitää liikuttaa siihen suuntaan, mihin haluaa lyödä. Poliittisia puolia pelissä on kiltojen, yhdistyksien ja uskontojen muodossa. Näillä eri ryhmillä on omat uniikit tehtävänsä ja tavoitteensa. Pelaajalla on mahdollisuus saada ylennyksiä ja enemmän mainetta pelimaailmassa. Arenan tapaan Daggerfallissa on alastomuutta. Pelaaja voi itse riisua hahmonsa alasti ja osalla NPC-hahmoista ei ollut vaatteita. Pelin asetuksista voi säätää alastomuuden ja veren pois päältä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.