The Elder Scrolls

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Elder Scrolls
Kehittäjä Bethesda Softworks
Julkaisija Bethesda Softworks
Lajityyppi toimintaroolipeli
Ensijulkaisu The Elder Scrolls: Arena (1994)
Viimeisin julkaisu The Elder Scrolls: Blades (2020)
Aiheesta muualla
Kotisivut
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Elder Scrolls on Bethesda Softworksin kehittämä videopelisarja, jonka osia on julkaistu lukuisille eri alustoille. Lukuun ottamatta vuonna 1998 julkaistua Redguard-toimintaseikkailupeliä, kaikki sen osat ovat olleet toimintaroolipelejä.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääsarjan pelit lihavoituna.

Sarjan ensimmäinen ja toinen osa sekä Battlespire ja Redguard ovat nykyään ilmaislevityksessä ja ovat saatavilla esimerkiksi pelisarjan virallisilta kotisivuilta.

Maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Elder Scrollsin maailma on yksityiskohtainen ja pyrkii realismiin. Pelisarjan tapahtumapaikka on Tamriel,[1] joka on mantere Nirn-maailmassa. Tamriel jakautuu yhdeksään provinssiin. Elder Scrolls Legends: Battlespire ja osa The Elder Scrolls IV: Oblivionista tapahtuvat kuitenkin Oblivionin maailmassa, joka sijaitsee toisessa ulottuvuudessa. Tamrielin lisäksi Nirnillä sijaitsee muitakin mantereita (kuten Akavir ja Yokuda), mutta mikään peli ei ole vielä sijoittunut niille.

Tamrielin yhdeksän provinssia ovat Cyrodiil, Morrowind, High Rock, The Summerset Isles, Hammerfell, Black Marsh, Skyrim, Valenwood ja Elsweyr. Keisari hallitsee Tamrielia Cyrodiilista käsin. Merkittävimpänä keisarina pidetään Tiber Septimiä, myöhemmin Talos-jumalaksi noussutta sankaria, joka yhdisti Cyrodiilin Toisen ajan lopulla. Uriel Septim VII, suora Tiber Septimin verisukulainen, johti Cyrodiiliä, kunnes Mythic Dawn salamurhasi hänet. Toisena hallinnosta vastaa ylikansleri (Oblivion-kriisin aikaan Ocato) ja Vanhimpien neuvosto.

Tarusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mehrunes Dagon on yksi maailman 16 Daedraprinssistä, eli jumalista jotka eivät osallistuneet Nirnin maailman luomiseen. Mehrunes Dagon on tuhon, muutoksen, vallankumousten, energian ja kunnianhimon jumala. Hän asuu Deadlands-nimisessä henkivaltakunnassa, jonka hän loi muiden Daedraprinssien tavoin omasta olemuksestansa, maailmaa ympäröivään Oblivion-ulottuvuuteen, jonne kuolevaiset voivat matkustaa ainoastaan jumalten avustamana tai taikakeinoin luotujen porttien avulla. Hän on kiinteä osa pelisarjaa varten luotua laajaa tarustoa, ja on sarjan tähän mennessä julkaistuista osista nähty tavalla tai toisella Daggerfallissa, Battlespiressa, Morrowindissa ja Oblivionissa, aina ilkeänä kirvestä pitelevänä demonina. Sekä Battlespiren että Oblivionin tarinat pyörivät pääasiassa Mehrunes Dagonin ja hänen palvelijoidensa tekojen ympärillä ja hän on niiden pääantagonisti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Arvostelu: The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition Pelaajalehti. 2.12.2016. Viitattu 9.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta The Elder Scrolls.

 

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.