The Elder Scrolls: Arena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Elder Scrolls: Arena
Kehittäjä Bethesda Softworks
Julkaisija Bethesda Softworks
Jakelija Steam ja GOG.com
Ohjaaja Vijay Lakshman
Tuottaja Vijay Lakshman
Suunnittelija Vijay Lakshman
Säveltäjä Eric Heberling
Ohjelmoija Julian Lefay
Pelisarja The Elder Scrolls
Julkaistu 1994
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
Alusta MS-DOS
Lisenssi Ilmaisohjelma
Jakelumuoto levyke, CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Elder Scrolls: Arena on Bethesda Softworksin kehittämä ja vuonna 1994 MS-DOSille julkaisema The Elder Scrolls -tietokoneroolipelisarjan videopeli. Vuonna 2004 peli muutettiin maksuttomaksi The Elder Scrolls -pelisarjan 10-vuotisjuhlan kunniaksi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arena on tunnettu laajudestaan: peli on huomattavasti laajempi kuin Morrowind tai Oblivion, joskin sen maailma on pienempi kuin Daggerfall pelin alueiden generoimisfunktion takia.

Arenaa pelataan pelihahmon näkökulmasta. Taisteltaessa lähitaistelu-aseilla hiiren osoitinta liikutetaan kuvaruudulla haluttuun suuntaan iskun tekemiseksi. Loitsut tehdään avaamalla ruudun alareunassa näkyvä loitsuvarasto, valitsemalla sieltä sopiva loitsu ja kohdistamalla se viholliseen. Tästä syystä ”yhden kyvyn” -velholla pelaaminen on hankalaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari Uriel Septim VII on vangittu toiseen ulottuvuuteen (Oblivionissa on paljastettu että kyseinen ulottuvuus oli Oblivion). Vangitsija on paha taistelijamaagi Jagar Tharn joka haluaa alistaa Imperiumin valtaansa ja tuhota Septimeiden hallitsijasuvun. Ainoa tapa tuoda keisari takaisin on löytää kahdeksan kaaoksen sauvan palasta. Palasten keräämisen ja kokoamisen jälkeen pelaaja taistelee Tharnin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.