Teva Pharmaceutical Industries

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teva Pharmaceutical Industries Ltd
TevaPharm.svg
Osake NYSE: TEVA
TASETEVA
Perustettu 1901
Toimitusjohtaja Shlomo Yanai
Kotipaikka Petah Tikva, Israel
Toimiala Lääketeollisuus
Liikevaihto 20,3 Mrd. USD (2014)
Henkilöstö 43 000 (31.12.2014)
Tytäryhtiöt Ratiopharm
Kotisivu tevapharm.com

Teva Pharmaceutical Industries Ltd (hepr. ‏טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ‎, lyh. TEVA) on israelilainen lääkevalmistaja, jonka pääkonttori on Petah Tikvassa Israelissa. Yhtiö valmistaa pääasiassa rinnakkaislääkkeitä, mutta se on kehittänyt myös alkuperäislääkkeitä, joista tunnetuimmat ovat MS-taudin hoidossa käytettävä glatirameeriasetaatti (COPAXONE®) ja Parkinsonin taudin hoidossa käytettävä rasagiliini (Azilect). Teva on maailman suurin geneeristen lääkkeiden valmistaja[1].

Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli $20,3 miljardia ja työntekijöitä 43 000. Yritys on maailman suurin geneeristen lääkkeiden valmistaja. Valtaosa yrityksen tuotannosta viedään Yhdysvaltoihin, joka on yrityksen suurin markkina. Yhtiöllä on Suomessa tytäryhtiö Ratiopharm Oy, jonka aputoiminimenä on Teva Finland.

Elokuussa 2010 yhtiö osti saksalaisen rinnakkaislääkkeiden valmistajan Ratiopharmin.[2] Vuonna 2015 Teva aikoi ostaa lääkevalmistaja Mylanin, mutta Allergan suostui myymään geneeristen lääkkeiden yksikkönsä $40,5 miljardilla ja Teva luopui Mylan-aikeestaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]