Mylan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mylan N.V.
Mylan Logo.svg
Osake NASDAQ: MYL
TASEMYL
Toimiala lääketeollisuus
Kotisivu www.mylan.com

Mylan on alankomaalainen lääketeollisuuden yritys ja maailman toiseksi suurin geneeristen lääkkeiden valmistaja Teva Pharmaceutical Industriesin jälkeen. Mylan on kasvanut nopeasti pääasiassa yritysostoin vuodesta 2007. Mylanin merkittävin tuote on anafylaksian hoidossa adrenaliinipistoksen antamiseen käytettävä EpiPen, joka muodostaa 1,5 miljardia dollaria liikevaihdosta ja 40 prosenttia voitosta.

Mylan on Alankomaihin rekisteröity yritys, jota tosiasiallisesti johdetaan Herefordshiren Hatfieldistä, Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Mylanin toimitusjohtaja on Heather Bresch.

Yritys on muodostunut intialaisesta api-valmistajasta Matrix Laboratories Limitedistä, lääkevalmistaja Merckin geneeristen lääkkeiden yksiköstä ja Abbott Laboratoriesin geneeristen lääkkeiden yksiköstä. Merckin geneeristen lääkkeiden yksikkö kolminkertaisti Mylanin liikevaihdon. Yrityksen liikevaihto oli 7,72 miljardia dollaria vuonna 2014.

Vuonna 2015 Mylan yritti ostaa lääkevalmistaja Perrigon, mutta osakkeenomistajat eivät suostuneet ostotarjoukseen. Sen sijaan yritys osti ruotsalaisen lääkevalmistaja Medan 9,9 miljardilla dollarilla. Vuonna 2015 lääkevalmistaja Teva Pharmaceutical Industries aikoi ostaa Mylanin, mutta luopui aikeestaan[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.