Teemasivu:Eurovision laulukilpailu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
muokkaa  

Eurovision laulukilpailun teemasivu

Eurovision laulukilpailun logo.svg
Eurovision laulukilpailun teemasivulta löydät valikoitua sisältöä Eurovision laulukilpailuun liittyvistä artikkeleista. Eurovision laulukilpailu, puhekielessä Euroviisut, on vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Eurovision laulukilpailut-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla euroviisuaiheisen artikkelitoiveen. Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat sekä knoppitiedot) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

ABBA members.png
ABBA on ruotsalainen, yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja tunnetuimmista yhtyeistä. Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen sävellyksistä on tullut populaarimusiikin kulttimateriaalia, jota hyödynnetään edelleen jatkuvasti sekä pop- että rockmusiikin yhteydessä.

Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad ja Björn Ulvaeus esiintyivät yhdessä jo vuonna 1970, tosin yhtyeellä ei ollut tuolloin vielä nimeä. Vuonna 1973 yhtyeen nimi muokattiin manageri Stig "Stikkan" Andersonin ideoimana jäsenten etunimien etukirjaimista. Yhtye nousi kansainväliseen suosioon vuonna 1974 voitettuaan Euroviisut kappaleellaan "Waterloo". "Waterloon" jälkeen Abban hittiputki vasta alkoi ja yhtyeen suosio vakiintui hiljalleen. Abba on säilyttänyt valtavan suosionsa myös vuonna 1982 tapahtuneen hajoamisensa jälkeen.

muokkaa  

Artikkelitoiveet

muokkaa  

Osallistujakartta

muokkaa  

Kuvapoiminta

Lordi performing at the ESC 2007.jpg
Lordi avaamassa vuoden 2007 finaalia.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ...vuoden 1981 Suomen Euroviisukarsintojen semifinaalissa Leevi and the Leavings esiintyi ainoan kerran julkisesti?
  • ...Liettua ja Portugali ovat ainoat Euroviisuihin osallistuneet maat, jotka ovat ensimmäisellä osallistumiskerrallaan jäänyt ilman pisteitä?
  • ...ampumahiihtäjä ja kolminkertainen olympiavoittaja Darja Domratševa antoi Valko-Venäjän pisteet vuoden 2013 Euroviisujen finaalissa?