Tallinnan teknillinen yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tallinnan teknillinen yliopisto
Tallinna Tehnikaülikool - Tallinn University of Technology
Logo of Tallinn University of Technology.jpg
TUT Main entrance.jpg
Motto Mente et manu
Perustettu 1918
Tyyppi Julkinen
Rehtori Jaak Aaviksoo
Henkilökunta 2000
Opiskelijoita 14 500
Sijainti Tallinna, Viro
Osoite Ehitajate tee 5, 19086 Tallinn
Kampus Tallinn
Maskotti Juulius Tipikas
Sivusto http://www.ttu.ee/en

Tallinnan teknillinen yliopisto eli TTÜ (vir. Tallinna Tehnikaülikool) on Tallinnassa Virossa toimiva yliopisto. Yliopistossa on kahdeksan tiedekuntaa, ja siellä opiskelee noin 14 500 opiskelijaa.

Tallinnan teknillistä yliopistoa edeltänyt korkeakoulu perustettiin vuonna 1918. Vuonna 1936 koulu nimitettiin yliopistoksi, ja 1938 se sai nykyisen nimensä.

Tallinnan Teknillisessä yliopistossa aloittaa vuosittain noin 200 suomalaista opiskelijaa englanninkielisillä linjoilla joista suosituimmat ovat International Business Administration (Kauppatieteet), International Relations (Kansainvälinen politiikka) sekä Law (Laki).

Suomalaiset opiskelijat ja opiskelijajärjestöt Tallinnan teknillisessä yliopistossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomalaiset opiskelijat Tallinnassa ovat perustaneet opiskelijajärjestöjä Tallinnaan kuten TSOJ (Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat) johon voivat liittyä kaikki suomalaiset Tallinnan korkeakouluissa opiskelevat henkilöt.

Alakohtaisia järjestöjä joihin Tallinnan Teknillisen yliopiston suomalaisia opiskelijoita kuuluvat ovat vuonna 2018:

  • NESU Tallinn[1] (Nordic Economics Students' Union / Nordiska Ekonomie Studerandes Union). NESU Tallinn on järjestö kauppatieteitä Tallinnassa opiskeleville, suurin osa jäsenistä on Tallinnan Teknillisestä yliopistosta, loput Estonian Business Schoolista. NESU Tallinn on perustettu ja "tuotu" Viroon Tallinna asuvien suomalaisten opiskelijoiden puolesta ja historiallisesti hallitus on koostunut täysin suomen kansalaisista. NESU Tallinn -järjestön tapahtumat ovat kuitenkin yleisesti avoinna kaikille kansalaisuuteen tai tieteenalaan riippumatta vaikkakin järjestön teemat ja tapahtumat ovat kauppatieteiden opiskelijoille suunnattu. NESU Tallinn - järjestö tarjoaa Tallinnan Teknillisessä Yliopistossa opiskeleville jäsenilleen opiskelijahaalarit jotka voi tunnistaa oranssista väristään.
  • MTÜ Õigus Juuratudengid[2] (Tuttavallisemmin Õigus) on järjestö Tallinnan teknillisen yliopiston Tallinn Law Schoolin opiskelijoille. Myös Õigus-järjestön hallitus koostuu pääosin Tallinnassa opiskelevista suomalaisista. Õigus tarjoaa jäsenilleen lilanväriset opiskelijahaalarit.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NESU-Tallinn | Nordiska Ekonomie Studerandes Union www.nesu.net. Viitattu 15.3.2018.
  2. Tallinna Tehnikaülikool: MTÜ Õigus www.ttu.ee. Viitattu 15.3.2018. (viroksi)

http://ttu.ee/university/tut-in-brief/

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.