Estonian Business School

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Estonian Business School
Estonian Business School logo.jpg
Tallinnan pääkampus
Perustettu 1988
Tyyppi Yksityinen
Rehtori Arno Almann
Sijainti Tallinna, Viro
Osoite Lauteri 3
Sivusto Estonian Business School

Estonian Business School (EBS) on Virossa Tallinnassa sijaitseva yksityinen yliopisto, jossa voi opiskella englanniksi korkeakoulutasolla kauppatieteitä. Yliopiston toiminta keskittyy kansainvälisyyteen, ja englannin kielen lisäksi tutkintoihin on mahdollista sisällyttää ranskan, saksan, espanjan, venäjän sekä viron opintoja. Yhteistyökouluja yliopistolla on yli 70.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estonian Business School on perustettu vuonna 1988. Suomessa kandidaattien opetus alkoi 2011 Helsingin Ruoholahden Technopoliksella ja vuonna 2015 alkoi ensimmäinen maisteriryhmä.

Estonian Business School aloitti vuonna 1998 ensimmäisen englanninkielisen kandidaattiohjelmansa (International Business Administration). Myös suomalaisia opiskelijoita on osallistunut kandidaattiohjelmaan ensimmäisistä vuosista lähtien ja suomalaisten kiinnostus Koulua kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta.

Koulusta on valmistunut vuosina 2005-2010 yli 170 suomalaista opiskelijaa. Vuonna 2011 EBS:n listoilla opiskelee kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopintoja noin 70 suomalaista opiskelijaa.

Estonian Business School on yksi maailman 200:sta parhaasta kauppakorkeakoulusta. Vuonna 2015 EBS oli sijalla 166. Euroopassa Estonian Business School on sijalla 67. [1] Estonian Business School on saanut 4 palmua, joka tarkoittaa merkittävää globaalia vaikutusta. [2]

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu koulussa keskittyy kansainvälisyyteen, monipuolisuuteen sekä käytännönläheisyyteen. Opiskelu on mahdollista kolmella eri kielellä: viroksi, venäjäksi ja englanniksi. Estonian Business School tarjoaa täyspäiväistä lähiopetusta sekä etäopintoja. Tallinnan lisäksi on mahdollista opiskella myös Helsingissä, missä Estonian Business Schoolilla on etäopintoja tarjoava toimipiste EBS Helsinki.

Tutkintonimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IntBBA

The Bachelor of International Business Administration kandidaattiohjelma antaa opiskelijalle käsityksen taloustieteistä, liike-elämän toiminnasta sekä erityisesti kansainvälisten tekijöiden vaikutuksesta organisaation toimintaan. Opinnot maanantaista torstaihin/perjantaihin. Pääkampuksen, sekä Suomen yksikön luentoaikatauluissa voi olla eroja.

Opintojakso kestää kolme vuotta ja on kestoltaan 180 op. Kandidaattivaiheen tutkinto on Bachelor of Arts in Social Sciences, B.A, joka on EU:n standardien mukaan vertailukelpoinen alempi korkeakoulututkinto. Kandidaattiohjelmasta valmistumisen jälkeen on mahdollista jatkaa suoraan yliopiston omaan, noin kaksi vuotta kestävään maisteriohjelmaan, sekä muihin yliopistoihin.

MA

The Master of International Business Administration- maisteriohjelma antaa opiskelijalle valmiudet kansainvälisyyteen ja tehokkaaseen johtamiseen, sekä valmistaa opiskelijoita vaativiin tehtäviin multikansallisissa yhtiöissä sekä julkisella sektorilla. Opinnot keskittyvät , torstaille,perjantaille ja lauantaille, klo 09.00-18.00 välille.

Opintojakso kestää kaksi vuotta ja on kestoltaan 120 op. Maisterivaiheen tutkinto on viralliselta nimeltään Master of Arts in Social Sciences, MA. Yleisesti tunnustettu loppututkinto, EU:n standardien mukaan vertailukelpoinen ylempi korkeakoulututkinto.

Opiskelijavalinta ja pääsyvaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estonian Business Schooliin haetaan ylioppilastodistuksen arvosanojen sekä valintahaastatteluiden kautta. Valintahaastattelun yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tarvittava englannin taito kielikokeella. Hakijan on myös mahdollista osoittaa riittävä englannin kielen taito standardoiduilla kielikokeilla, joihin kuuluvat mm. TOEFL, IELTS, sekä PET. Englannin kielen lähtötasona lukiosta vaaditaan vähintään Magna (8) osaamista.

Uusia oppilaita otetaan kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Valintahaastattelut syyslukukaudelle pidetään kesällä kesä-elokuussa, sekä tammikuussa. Suomalaiset hakijat haastatellaan valintahaastatteluissa Helsingin Ruoholahdessa.

Pääsyvaatimuksena on toisen asteen koulutus tai vastaava ja valintakriteerit.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]