Estonian Business School

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Estonian Business School
Perustettu 1988
Tyyppi Yksityinen yliopisto
Rehtori Meelis Kitsing
Sijainti Tallinna, Viro
Osoite Lauteri 3
Sivusto Estonian Business School

Estonian Business School (EBS) on Virossa Tallinnassa sijaitseva yksityinen yliopisto. Estonian Business School on Baltian maiden vanhin yksityinen yliopisto ja tarjoaa englanninkielistä kauppatieteen koulutusta. EBS on toiminut vuodesta 2011 myös Helsingissä. EBS:n tilat sijaitsevat Technopolis Ruoholahden kampuksella ja niissä opiskelee 250 opiskelijaa. Kaikki EBS:n opinto-ohjelmat ovat akkreditoituja Viron koulutus- ja tiedeministeriön alaisuuteen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Estonian Business School aloitti ensimmäisen englanninkielisen kandidaattiohjelmansa (International Business Administration). Myös suomalaisia opiskelijoita on osallistunut kandidaattiohjelmaan ensimmäisistä vuosista lähtien. Suomalaisten kiinnostus Estonian Business Schoolia kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta.

Vuonna 2011 EBS perusti sivutoimipisteen Helsingin Ruoholahteen. Vuodesta 2015 EBS Helsingissä on voinut opiskella kandidaatin tutkinnon lisäksi myös maisterin tutkinnon.

Vuonna 2016 EBS:n englanninkieliselle kansainvälisen liikkeenjohdon kandidaattiohjelmalle myönnettiin ensimmäisenä Virossa EPAS-akkreditointi.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estonian Business School ylsi vuonna 2013 sijalle 166 maailman kauppakorkeakoulujen internet-näkyvyyttä mittaavan Ranking Web of Business Schools -tutkimuksen mukaan. Euroopassa Estonian Business School sijoitettiin internet-näkyvyydessä sijalle 67. [1]

Eduniversalin listauksessa Estonian Business School sijoitettiin vuonna 2016 neljän palmun ryhmään (asteikolla 1-5), joka tarkoittaa sijoitusta maailman 300:n parhaan kauppakorkeakoulun joukossa sekä "merkittävää kansainvälistä vaikutusta".[2]

Opiskelu EBS Tallinnassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu koulussa keskittyy kansainvälisyyteen, monipuolisuuteen sekä käytännönläheisyyteen. Opiskelu on mahdollista viroksi ja englanniksi.

Estonian Business School tarjoaa täyspäiväistä lähiopetusta sekä etäopintoja. Tallinnan lisäksi on mahdollista opiskella myös Helsingissä, missä Estonian Business Schoolilla on moduuliopintoja tarjoava sivutoimipiste EBS Helsinki.

Kaikki EBS:n opinto-ohjelmat ovat akkreditoituja Viron koulutus- ja tiedeministeriön alaisuuteen. Estonian Business Schoolista valmistuville opiskelijoille myönnetään Viron tasavallan hyväksymä EBS:n virallinen tutkintotodistus.

Kandidaatin tutkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EBS Tallinnassa kandidaattiohjelmia on kaksi omine erikoistumisalueineen.

Business Administration

  • markkinointi ja viestintä (Marketing and Communications)
  • rahoitus ja laskentatoimi (Finance and Accounting)

International Business Administration- kandidaattiohjelma antaa opiskelijalle käsityksen taloustieteestä ja liiketoiminnasta sekä erityisesti kansainvälisten tekijöiden vaikutuksesta organisaation toimintaan.

EPAS

Business Administration and Languages

  • markkinointi ja viestintä (Marketing and Communications)
  • Business Administration and Languages -kandidaattiohjelma yhdistää kieli- ja liiketoimintaopinnot toisiaan täydentäväksi paketiksi.

EBS Tallinnassa kandidaattiopinnot kestävät 3 vuotta ja ovat laajuudeltaan 180 ECTS. International Business Administration -kandidaattiopinnot järjestetään perinteisinä päiväopintoina EBS:n pääkampuksella Tallinnan keskustassa.  Kyseessä on kandidaatin tutkintoon johtava koulutus, jonka tutkintonimike on Bachelor of Arts in Social Sciences (BA). Kandidaattitutkinto on rinnastettavissa saman alan kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon niin Suomessa, kuin muissa Euroopan unionin maissa, sekä vastaaviin kansainvälisiin tutkintoihin.

Vuonna 2016 EBS:n englanninkielinen kansainvälisen liikkeenjohdon kandidaattiohjelma läpäisi ensimmäisenä Virossa EPAS-akkreditoinnin, joka on liiketoimintaoppilaitosten korkeimpia tunnustuksia. EPAS-akkreditoinnin saavat vain sellaiset liiketoiminnan ja johtamisen opetusohjelmat, joilla on suuri kansainvälinen näkyvyys ja hyvä opetuksen laatu.

Maisterin tutkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EBS Tallinnassa maisteriohjelmia on kolme omine erikoistumisalueineen.

International Business Administration MA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marketing Management
  • Finance Management

International Business Administration -maisteriohjelma luo järjestelmällisen ja laajan katsauksen yrittäjyyden, hallinnon, tieteellisen teorian ja tutkimusmenetelmien tärkeimpiin käsitteisiin. Nämä tiedot ja taidot ovat avainasemassa  jatkuvasti muuttuvassa kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä, riippumatta henkilön tehtäväkuvasta ja organisaation toimialasta niin tulevaa uraa varten ja sen aikana.

International Business Administration -maisteriopinnot järjestetään iltaopintoina EBS:n pääkampuksella Tallinnan keskustassa. 

Business Innovation MBA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liiketoimintainnovaatioiden MBA-tutkinto on opintokokonaisuus jo työskentelevälle ammattilaiselle, joka haluaa käynnistää ja kehittää uusia teknologiapohjaisia liiketoimintaprojekteja joko yrittäjänä tai yrityksen sisällä. Opiskelu tapahtuu moduulimuotoisesti. Moduulimuotoisessa opiskelussa opiskelijat osallistuvat opetukseen kolmena päivänä viikossa, kahden viikon välein. Tämä mahdollistaa myös täyspäiväisen työskentelyn opintojen aikana Suomessa asuville opiskelijoille.

Cultural Management MA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteistyössä Viron musiikki- ja teatteriakatemian (Estonian Academy of Music and Theatre, EMTA) kanssa järjestettävä Cultural Management -maisteriohjelma keskittyy luovien alojen ja taideorganisaatioiden johtamiseen. Ohjelma yhdistää paikallisen ja kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin näkökulmat käytännöllisten ja teoreettisten opintojen avulla.

EBS Tallinnan maisteriopinnot kestävät 2 vuotta ja ovat laajuudeltaan 120 ECTS. Opintoihin kuuluu myös vierailuluennot Tallinnassa lukuvuoden aikana.

Kyseessä on maisterin tutkintoon johtava koulutus, jonka tutkintonimike on Master of Arts in Social Sciences (MA). Maisteritutkinto on rinnastettavissa saman alan kauppatieteiden maisterin tutkintoon niin Suomessa, kuin muissa Euroopan unionin maissa, sekä vastaaviin kansainvälisiin Master of Science (MSc) –tutkintonimikkeen tutkintoihin.

Haku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EBS:in voi hakea kahdesti vuodessa: tammikuussa ja touko-elokuussa. Haku on avoinna läpi vuoden, sähköisen hakulomakkeen palauttanut hakija kutsutaan seuraavaan mahdolliseen valintahaastattelujaksoon. Suomessa asuvat hakijat hakevat Helsingissä tai Tallinnassa suoritettaviin kandidaatti- ja maisteriopintoihin EBS Helsingin sivutoimipisteen kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääsyvaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]