Estonian Business School

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Estonian Business School
EBS.jpg
Tallinnan pääkampus
Perustettu 1988
Tyyppi Yksityinen
Rehtori Arno Almann
Sijainti Tallinna, Viro
Osoite Lauteri 3
Sivusto Estonian Business School

Estonian Business School (EBS) on Virossa Tallinnassa sijaitseva yksityinen yliopisto, jossa voi opiskella englanniksi korkeakoulutasolla kauppatieteitä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estonian Business School on perustettu vuonna 1988.

Estonian Business School aloitti vuonna 1998 ensimmäisen englanninkielisen kandidaattiohjelmansa (International Business Administration). Myös suomalaisia opiskelijoita on osallistunut kandidaattiohjelmaan ensimmäisistä vuosista lähtien ja suomalaisten kiinnostus Koulua kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta.

Koulusta on valmistunut vuosina 2005-2010 yli 170 suomalaista opiskelijaa. Vuonna 2011 EBS:n listoilla opiskelee kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopintoja noin 70 suomalaista opiskelijaa.

Estonian Business School on yksi maailman 300:sta parhaasta kauppakorkeakoulusta. Vuonna 2012 EBS oli sijalla 231.[1]

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu koulussa keskittyy kansainvälisyyteen, monipuolisuuteen sekä käytännönläheisyyteen. Opiskelu on mahdollista kolmella eri kielellä: viroksi, venäjäksi ja englanniksi. Estonian Business School tarjoaa täyspäiväistä lähiopetusta sekä etäopintoja. Tallinnan lisäksi on mahdollista opiskella myös Helsingissä, missä Estonian Business Schoolilla on etäopintoja tarjoava toimipiste EBS Helsinki. Lukukausimaksu on 3300 €/vuosi.

Tutkintonimike[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IntBBA

The Bachelor of International Business Administration kandidaattiohjelma antaa opiskelijalle käsityksen taloustieteistä, liike-elämän toiminnasta sekä erityisesti kansainvälisten tekijöiden vaikutuksesta organisaation toimintaan. Opinnot maanantaista torstaihin/perjantaihin.

Opintojakso kestää kolme vuotta. Koulun tutkinto on Bachelor of Arts in Social Sciences, BA. Yleisesti tunnustettu loppututkintolähde?, EU:n standardien mukaan vertailukelpoinen alempi korkeakoulututkinto. Kandidaattiohjelmasta valmistumisen jälkeen on mahdollista jatkaa suoraan EBS:n omaan kaksi vuotta kestävään maisteriohjelmaan.

MA

The Master of International Business Administration maisteriohjelma antaa opiskelijalle valmiudet kansainvälisyyteen ja tehokkaaseen johtamiseen, sekä valmistaa opiskelijoita vaativiin tehtäviin multikansallisissa yhtiöissä. Opinnot keskittyvät maanantaille, torstaille ja perjantaille, klo 17.30-20.45 välille.

Opintojakso kestää kaksi vuotta. Koulun tutkinto on Master of Arts in Social Sciences, MA. Yleisesti tunnustettu loppututkinto, EU:n standardien mukaan vertailukelpoinen ylempi korkeakoulututkinto.

Opiskelijavalinta ja pääsyvaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Estonian Business Schooliin haetaan valintahaastatteluiden kautta. Valintahaastattelun yhteydessä on mahdollisuus osoittaa tarvittava englannin taito.

Uusia oppilaita otetaan kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Valintahaastattelut syyslukukaudelle pidetään kesällä, kesä-elokuussa, ja kevätlukukaudelle tammikuussa. Valintahaastattelut pidetään Helsingissä.

Pääsyvaatimuksena on toisen asteen koulutus tai vastaava ja valintakriteerit.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eduniversal rankings, Eduniversal TOP business university rankings - 4 palms.
  2. Valintakriteerit

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]