Stellaris (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stellaris
Stellaris, celestiaalien turma
Stellaris, celestiaalien turma
Luoja(t) Tom DeFalco & Ron Frenz
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Thor #419 (1990)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Voimat Kehittynyt taisteluhaarniska, joka suo kantajalleen lukuisia voimia

Stellaris on Marvel-kustantamon superroisto, jonka ensiesiintyminen tapahtui Thor-lehden numerossa 419 (1990).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stellariksen tarina saa alkunsa hänen tuntemattomaksi jääneeltä kotiplaneetaltaan, jota valtavan voimakkaat kosmiset olennot Celestiaalit saapuivat arvioimaan. Todettuaan planeetan luonnollisen kehityksen menneen huonoon suuntaan, Celestiaalit päättivät tuhota koko planeetan. Ei ole tiedossa, miten Stellaris välttyi rotunsa ja kotiplaneettansa tuhoutumiselta, kuten ei myöskään se, miten tai mistä hän löysi voimakkaan taisteluhaarniskansa. Stellaris on kuitenkin tuntenut palavaa vihaa celestiaaleja kohtaan ja yrittänyt löytää keinoja näiden tuhoamiseen.

Stellariksen ensimmäinen kohtaaminen maapallon supersankarien kanssa tapahtui celestiaalien ottaessa yhteyttä palvelijansa avulla Thoriin ja Herkulekseen. Palvelija kutsui sankarit Mustaan Galaksiin (mysteerinen paikka, josta esimerkiksi Ego, Elävä Planeetta on kotoisin) keskustelemaan herrojensa kanssa, mutta rauhanomainen tapaaminen päättyi Stellariksen hyökätessä celestiaalien palvelijan kimppuun.

Taistelu tuhosi osan Etelä-Bronxia ja lopulta Kostajat saapuivat paikalle rauhoittamaan tilannetta. Stellaris vastusti helposti Kapteeni Amerikan, Sersin, Kvasaarin, Hulktaren ja Thorin yhteistä hyökkäystä. Lopulta Stellaris onnistui tuhoamaan celestiaalien palvelijan ja aikoi tämän jälkeen tuhota Herkuleksen (joka oli tuolloin ollut kotvan celestiaalien vankina).

Thor havaitsi voimiensa olevan samanlaisia mitä Stellariksen, joten ukkosenjumala asettui yksin vastustamaan tätä. Hurjan taistelun jälkeen Thor tuhosi Stellariksen haarniskaa vasaransa avulla, mutta häkeltyi huomatessaan tämän olevan nainen. Stellaris uhkasi laukaista itsetuhosysteeminsä, jolloin Kapteeni Amerikka päästi hänet menemään.

Myöhemmin Stellari varasti uusia aseita Suuren Kehittäjän arsenaalista ja yritti tuhota voimakkaalla iskulla uuden, syntyvän celestiaalin. Viimeinen tappavaksi tarkoitettu isku oli kuitenkin viimeinen asia, mitä celestiaalin syntymiseen tarvittiin.

Myöhemmin Stellaris palasi jälleen täysissä voimissaan etsien kostoa Thorille tämän taistellessa tulevaisuuden minäänsä vastaan. Tuntemattomista syistä johtuen Stellaris kuitenkin päätti auttaa Thoria tämän taistellessa Juggernautia, Imijää ja heliopolitaanien kuoleman jumalaa Sethiä vastaan. Imijän yrittäessä imeä Stellariksen voimia itseensä, hän kärsikin voimakkaan psyykkisen iskun, joka osaltaan herätti kysymyksiä Stellariksen taisteluhaarniskan alkuperästä. Hämillään Stellaris palasi avaruuteen.

Äskettäin Annihiluksen aiheuttaessa kaaosta universumissa Stellaris asettui planeetta Godthab Omegalle ja otti yhteen kriiden Ronanin kanssa. Ronan pieksi Stellariksen pahanpäiväisesti ja oletettavasti Stellaris toipuu haavoistaan tällä hetkellä.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stellariksella itsellään ei ole supervoimia. Hän on toki taitava atleetti ja taitava oman maailmansa taistelulajeissa. Stellariksen voimat piilevätkin hänen haarniskassaan, joka muistuttaa suuresti Celestiaalien käyttämää ja voimatasoiltaan nousee lähelle Hopeasurffarin voimia. Hän voi tahtonsa avulla muokata haarniskaansa muistuttamaan muuta asustusta tai jopa säädellä sen kokoa ja massaa.

Stellaris voi myös luoda lukuisia määriä aseita käytettävikseen haarniskansa avulla. Pelkän tahtonsa avulla Stellaris voi muodostaa aseen, kuten voimakkaan aurinkoenergia-aseen haarniskaansa. Stellaris voi myös haarniskansa avulla ampua voimakkaita energiasäteitä tai magnetisoida itsensä. Haarniskan muodonmuutoskykyjen ansiosta Stellaris voi muuttaa sen tehokkaaksi, moottoripyörää muistuttavaksi kulkuneuvoksi.

Haarniskansa avulla Stellaris on yliluonnollisen voimakas, kykenevä nostamaan spekulatioiden mukaan jopa 100 tonnia (joka on ylin voimaluokitus Marvel-universumissa). Tämän lisäksi haarniskassa on erittäin kehittyneet sensorit ja tutkalaitteet. Haarniska sisältää myös itsetuhojärjestelmän, jonka päälle kytkeminen kykenee tuhoamaan kokonaisen planeetan.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikkakin äärettömän voimakas, Stellariksen haarniska ei näytä olevan kestävämpää ainesta kuin uru-metallista tehty Mjolnir. Thorin ja Stellariksen ensitapaamisella Thor aiheutti haarniskan osittaista tuhoutumista heittämällä vasaransa sitä päin. Lisäksi on epävarmaa, kykeneekö Stellaris käyttämään haarniskan todellista potentiaalia.