Sorry (Madonnan kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Sorry”
Madonna
Singlen ”Sorry” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Confessions on a Dance Floor
 Äänitetty  Shirland Road, Lontoo, Englanti
 Julkaistu 20. helmikuussa 2006 Euroopassa, 28. helmikuuta 2006 Pohjois-Amerikassa.
 Tuottaja(t) Madonna
Stuart Price
 Tyylilaji Pop/Dance
 Kesto 04.43
 Levy-yhtiö Warner Bros.
Madonnan muut singlet
Hung Up
2005
”Sorry”
2006
Get Together
2006

Sorry on yhdysvaltalaisen poplaulaja Madonnan toinen singlejulkaisu vuonna 2005 ilmestyneeltä albumilta Confessions on a Dancefloor. Single ilmestyi helmikuussa 2006. Kappaleen ovat tuottaneet Madonna ja Stuart Price, ja se on saanut positiivista palautetta kriitikoilta. Kappaleen singlen kansikuva on Madonnan fanin ottama marraskuussa 2005 tämän esiinnyttyä Lontoon G.A.Y.-clubilla. Kappaleessa käytetään peräti kymmentä eri kieltä; englantia, ranskaa, espanjaa, hollantia, italiaa, espanjaa, japania, hindiä, liettuaa ja hepreaa.

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleesta tuli Madonnan yhdestoista singlelistan ykkönen Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Espanjassa. Se myös sijoittui kymmenen myydyimmän singlen joukkoon Saksassa, Ranskassa ja Australiassa. Yhdysvalloissa kappale menestyi Billboard Dance Airplay- ja Dance Club-listoilla, mutta floppasi Billboard Hot 100-listalla, sijoittuen parhaimmillaan vasta sijalle 58.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen musiikkivideo jatkaa aiemman singlejulkaisun, Hung Upin musiikkivideon viitoittamaa tarinaa ja koreografina toimii yhä Jamie King. Sorryn musiikkivideolla on samoja hahmoja kuin Hung Upin videolla, mutta perusideana on Madonnan ja hänen seurueensa matkanteko diskoksi muokatussa pakettiautossa klubille, jossa Madonna ja hänen seurassaan tulleet ihmiset aloittavat tanssikilpailun. Auto on Britannian MTV:n Viritetyt vehkeet (Pimp My Ride)-ohjelman eräässä jaksossa muokkaama.