Hung Up

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Hung Up”
Madonna
Singlen ”Hung Up” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Confessions on a Dance Floor
 Äänitetty  Shirland Road, Lontoo, Englanti
 Julkaistu marraskuussa 2005 (Ranskassa joulukuussa 2005)
 Tuottaja(t) Madonna, Stuart Price
 Tyylilaji Pop/Dance
 Kesto 05.36
 Levy-yhtiö Warner Bros.
Madonnan muut singlet
Love Profusion
2004
”Hung Up”
2005
Sorry
2006

Hung Up on yhdysvaltalaisen pop-laulaja Madonnan kappale, joka julkaistiin ensimmäisenä singlenä hänen kymmenenneltä studioalbumiltaan Confessions on a Dance Floor marraskuussa 2005. Madonnan lisäksi kappaletta oli tekemässä Stuart Price, ja kappale sisältää sampleja ABBAn kappaleesta Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight) vuodelta 1979. Kappale sai erinomaisen vastaanoton ja nousi listaykköseksi muun muassa Suomessa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Kanadassa. Yhdysvalloissa se ylsi Billboardin Hot Dance Music -listan ykköseksi ja Billboard Hot 100 -listalla parhaimmillaan sijalle seitsemän. Kappale oli yksi vuoden 2005 soitetuimmista maailman radiokanavilla.lähde?

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Johan Renck 7.-9. lokakuuta 2005 ja se on kuvattu Lontoon metrossa, Chinatownissa ja Trocadero Centressä. Videolla Madonna tanssii ja jumppaa vaaleanpunaisessa voimisteluasussa ennen lähtöään diskoon. Ennen videon kuvauksia Madonna oli joutunut ratsastusonnettomuuteen ja joutui sen takia tanssimaan videolla vahvojen kipulääkkeiden alaisena. Koreografian videolle suunnitteli Jamie King, joka myös ohjasi Madonnan Re-Invention-kiertueen.

Kappaleen säkeistö "Time goes by so slowly for those who wait / No time to hesitate / Those who run seem to have all the fun / I'm caught up / I don't know what to do" esiintyy myös Madonnan ja Princen duetossa Love Song, joka on Madonnan vuonna 1989 ilmestyneellä albumilla Like a Prayer.