Beautiful Stranger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Beautiful Stranger”
Madonna
Singlen ”Beautiful Stranger” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua -soundtrack
 Julkaistu Eurooppa: 1. kesäkuuta 1999
Japani: 14. heinäkuuta 1999
 Tuottaja(t) Madonna
William Orbit
 Tyylilaji pop, dance
 Kesto 04.21
 Levy-yhtiö Maverick
Warner Bros.
Madonnan muut singlet
Nothing Really Matters
1999
”Beautiful Stranger”
1999
American Pie
2000

Beautiful Stranger” on yhdysvaltalaisen poplaulajan Madonnan kappale vuoden 1999 elokuvan Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua soundtrackiltä. Kappaleen tuottivat Madonna ja William Orbit. Singlenä julkaistu kappale menestyi hyvin Britanniassa nousten listakakkoseksi, ja Yhdysvalloissa sen paras sijoitus oli Billboard-listan 19. sija, vaikka sitä ei julkaistu kaupallisesti. Kappale saavutti Suomen singlelistan ykkössijan.

”Beautiful Stranger” on nopeatempoinen rakkauslaulu, jossa on mukana raskaita kitaroita ja rumputaustoja. Kappale muistuttaa paljon Madonnan Music-albumin kappaletta ”Amazing” sekä Ray of Light -albumin kappaletta ”Ray of Light”. ”Beautiful Strangeristä” on olemassa 15 remix-versiota.

Brett Ratnerin ohjaama kappaleen musiikkivideo alkaa Austin Powersin (Mike Myers) saadessa tehtäväkseen saalistaa vakooja, joka on mestari naamioitumisessa. Powers saapuu klubille, jossa takaa-ajettua vakoojaa esittävä Madonna tanssii seksikkäästi, ja Powers alkaa unelmoida hänestä ja Madonnasta autossaan. Video päättyy, kun he kaksi ajavat pois ja Powers epäonnistuu tehtävässään, koska on rakastunut tähteen.

”Beautiful Stranger” voitti MTV Video Music Awards -gaalassa palkinnon parhaasta elokuvateemaisesta musiikkivideosta ja Grammy-palkinnon parhaana elokuvaan kirjoitettuna kappaleena.

Madonna esittämässä kappaletta Drowned World Tour -maailmankiertueella 2010.