Beautiful Stranger

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Beautiful Stranger”
Madonna
Singlen ”Beautiful Stranger” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua -soundtrack
 Julkaistu Eurooppa: 1. kesäkuuta 1999
Japani: 14. heinäkuuta 1999
 Tuottaja(t) Madonna
William Orbit
 Tyylilaji pop, dance
 Kesto 04.21
 Levy-yhtiö Maverick
Warner Bros.
Madonnan muut singlet
Nothing Really Matters
1999
”Beautiful Stranger”
1999
American Pie
2000
Madonna esittämässä kappaletta maailmankiertueella.

Beautiful Stranger on yhdysvaltalaisen poplaulajan Madonnan single Austin Powers – agentti joka tuuppasi minua -elokuvan soundtrackiltä 1999. Kappaleen tuottivat Madonna ja William Orbit. Beautiful Stranger menestyi hyvin Britanniassa nousten listakakkoseksi, ja Yhdysvalloissa sen paras sijoitus oli Billboard-listan 19. sija, vaikka sitä ei julkaistu kaupallisesti. Kappale saavutti Suomen singlelistan ykkössijan.

Beautiful Stranger on nopeatempoinen rakkauslaulu, jossa on mukana raskaita kitaroita ja rumputaustoja. Kappale muistuttaa paljon Madonnan Music-albumin kappaletta Amazing sekä Ray of Light -albumin kappaletta Ray of Light. Beautiful Strangeristä on olemassa 15 remix-versiota.

Kappaleen musiikkivideo, jonka ohjasi Brett Ratner, alkaa Austin Powersin (Mike Myers) saadessa tehtäväkseen saalistaa vakooja, joka on mestari naamioitumisessa. Powers saapuu klubiin, jossa Madonna (joka esittää takaa-ajettua vakoojaa) tanssii seksikkäästi, ja Powers alkaa unelmoida hänestä ja Madonnasta autossaan. Video päättyy, kun he kaksi ajavat pois ja Powers epäonnistuu tehtävässään koska on rakastunut tähteen.

Beautiful Stranger voitti MTV Video Music Awards -gaalassa palkinnon "Parhaasta elokuvateemaisesta musiikkivideosta" ja Grammy-palkinnon "Parhaasta elokuvaan kirjoitetusta kappaleesta".