Like a Virgin (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Like a Virgin”
Madonna
Singlen ”Like a Virgin” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Like a Virgin
 Julkaistu 6. marraskuuta 1984
 Tuottaja(t) Nile Rodgers
 Tyylilaji pop
 Kesto 03.38
 Levy-yhtiö Sire
Listasijoitukset

Suomi 5. (joulukuu 1984)[1]

Madonnan muut singlet
Borderline
1984
”Like a Virgin”
1984
Material Girl
1985
Madonna esittämässä Like a Virgin -kappaletta Confessions -kiertueella vuonna 2006.

Like a Virgin on yhdysvaltalaisen poplaulajan Madonnan ensimmäinen listaykkös-single, joka menestyi listoilla vuoden 1984 lopussa ja 1985 alussa. Kappale oli myös ensimmäinen Like a Virgin -albumilta julkaistu single. Nile Rodgersin tuottama kappale oli Madonnan suurin hitti 80-luvulla ja laulajan suurin hitti ennen vuoden 1995 ”Take a Bow'ta”.

”Like a Virgin” pysyi Billboard-listan ykkössijalla peräti kuusi viikkoa. Britanniassa kappaleen paras sijoitus oli singlelistan kolmossija, kun taas Suomessa kappale ylsi virallisen singlelistan sijalle 5.[1] Kappaleen musiikkivideo, jonka on ohjannut Mary Lambert, on kuvattu Venetsiassa Italiassa ja osittain New Yorkissa. Madonna tanssii videolla gondolissa ja juoksentelee ympäriinsä hääpuvussa joissain kuvissa seuranaan elävä leijona. Video sai ensi-iltansa MTV:llä 12. heinäkuuta 1984 ja siitä tuli välittömästi hitti.

Kappaleesta on olemassa myös kaksi live-taltiointia; toinen The Virgin Tour -konserttikiertueelta ja toinen Blond Ambition Tour -kiertueelta. Madonna esitti remasteroidun version vuoden 2006 Confessions Tour -kiertueellaan pukeutuen S&M-tyylin mukaiseen ratsastusasuun.

Madonna esitti kappaleen ensimmäisen MTV Music Video Awards-gaalan avajaisnumerona 1984. Vuoden 2003 gaalassa Britney Spears ja Christina Aguilera esittivät osan kappaleesta, minkä jälkeen Madonna tuli lavalle esittämään kappaleensa ”Hollywood”. Esityksen aikana Madonna suuteli Spearsia ja Aguileraa, mikä aiheutti mediakohun.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]