Sanni Orasmaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sanni Orasmaa (s. 12. lokakuuta 1972 Helsinki) on suomalainen jazzlaulaja ja pedagogi. Hän valmistui taiteiden maisteriksi Itävallasta Grazin taidekorkeakoulun jazzosastolta vuonna 2000 professoreinaan jazzlaulajat Sheila Jordan, Mark Murphy ja Jay Clayton. Orasmaan muita opettajia ovat olleet muun muassa Yuseef Lateef, Dr. Billy Taylor ja Maija Hapuoja.

Orasmaan ura on kattanut esiintymisiä klubeissa ja festivaaleilla pohjoismaiden lisäksi muun muassa Italiassa, Puolassa, Saksassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Hän oli yksi kansainvälisen Betty Carter's Jazz Ahead -kilpailun voittajista vuonna 2000, minkä johdosta Orasmaa esiintyi kolmessa konsertissa Washingtonin Kennedy Centerissä ja vieraili Brandford Marsaliksen juontamassa JazzSet-ohjelmassa Yhdysvaltain valtakunnallisessa radiolähetyksessä. Hänet on profiloitu Yhdysvaltojen yleisradion NPR:n ja Jazz Smithsonian -instituutin tuottamassa dokumenttisarjassa The Jazz Singers, jonka juontaa laulaja Al Jarreau. Vuosina 2000–2007 Orasmaa asui New Yorkissa esiintyen paikallisilla klubeilla (muun muassa Knitting Factory, Sweet Basil, Blue Note, Cornelia Street Cafe, Zinc Bar ja Rainbow Room), tehden yhteistyötä lukuisten muusikoiden kanssa, muun muassa George Gruntz Orchestra, Ted Curson, Matthew Garrison, Jeff "Tain" Watts, Ron McClure, Ron Affif, Ben Monder, Charlie Hunter, Bobby Previte ja Kirk Nurock.

Orasmaa on tehnyt useita kiertueita, levytyksiä ja esiintymisiä radiossa ja televisiossa suomalaisten artistien kanssa, muun muassa Hector, Jari Sillanpää, Waltari, RinneRadio, Olli Ahvenlahti, Heikki Sarmanto ja Mika Pohjola. Hän on toiminut vakinaisena opettajana Brooklyn konservatorion jazzosastolla, Slope Music Studiossa New Yorkissa, Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiassa, Kuopion konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, sekä vierailevana opettajana Yhdysvaltojen ja Suomen lisäksi lukuisissa oppilaitoksissa muun muassa Kreikassa, Ukrainassa, Itävallassa ja Unkarissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]