San Bernardinon piirikunta

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
San Bernardinon piirikunta
Map of California highlighting San Bernardino County.svg
Hallintokeskus San Bernardino
Valtio
  Osavaltio
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
  Kalifornia
Väkiluku (2009) 2 060 950
 – Tiheys 33 as./km²

San Bernardinon piirikunta on vuonna 1853 perustettu piirikunta Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa. San Bernardinon asukasluku oli vuonna 2009 arvion mukaan 2 060 950, ja piirikunnan pinta-ala on 52 072 neliökilometriä, mikä tekee piirikunnasta manner-Yhdysvaltojen suurimman, jos Alaskan piirikuntia vastaavia alueita ei oteta lukuun.[1] Pinta-alaltaan San Bernardino on jopa yhdeksää osavaltiota suurempi. San Bernardinon hallintokeskus on samanniminen San Bernardino.

Väestö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2000 väestönlaskennassa San Bernardinon piirikunnassa asui 1 709 434 ihmistä. Heistä 44,0% luokiteltiin valkoihoisiksi (ei hispaanoja tai latinoja), 9,1% mustaihoisiksi, 2,2% alkuperäisasukastaustaisiksi ja 1,5% filippiiniläistaustaisiksi. Muita suuria vähemmistöjä olivat kiinalaiset, vietnamilaiset ja muut aasialaiset. Populaatiosta 39,2 prosentilla oli hispaano- tai latinotausta. Muihin rotuihin ja sekoittuneisiin kuului noin neljännes piirikunnan väestöstä.

Sukujuuriltaan San Bernardinon väestö oli 8,3-prosenttisesti saksalais-, 5,5-prosenttisesti englantilais-, ja 5,1-prosenttisesti irlantilaistaustaista. Piirikunnan väestöstä englantia puhui äidinkielenään 66,1%, espanjaa 27,7% ja tagalogia 1,1% väestöstä.

Tunnettuja sanbernardinolaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdysvaltoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.