Luettelo Yhdysvaltain osavaltioista pinta-alan mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja erillisalueiden pinta-alasta.

Kokonaispinta-ala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alaskan koko verrattuna Yhdysvaltojen 48 muuhun mannerosavaltioon.
Osavaltio ja erillisalue.[1] Sija km²
Alaska &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 1 723 337
Teksas &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 695 662
Kalifornia &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 423 967
Montana &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 380 831
Uusi Meksiko &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 314 917
Arizona &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 295 234
Nevada &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 286 380
Colorado &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 269 601
Oregon &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 254 799
Wyoming &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 253 335
Michigan &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011 250 487
Minnesota &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012 225 163
Utah &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013 219 882
Idaho &&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014 216 443
Kansas &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 213 100
Nebraska &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016 200 330
Etelä-Dakota &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 199 729
Washington &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 184 661
Pohjois-Dakota &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019 183 108
Oklahoma &&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 181 037
Missouri &&&&&&&&&&&&&021.&&&&0021 180 540
Florida &&&&&&&&&&&&&022.&&&&0022 170 312
Wisconsin &&&&&&&&&&&&&023.&&&&0023 169 635
Georgia &&&&&&&&&&&&&024.&&&&0024 153 910
Illinois &&&&&&&&&&&&&025.&&&&0025 149 995
Iowa &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026 145 746
New York &&&&&&&&&&&&&027.&&&&0027 141 297
Pohjois-Carolina &&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028 139 391
Arkansas &&&&&&&&&&&&&029.&&&&0029 137 732
Alabama &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 135 767
Louisiana &&&&&&&&&&&&&031.&&&&0031 135 659
Mississippi &&&&&&&&&&&&&032.&&&&0032 125 438
Pennsylvania &&&&&&&&&&&&&033.&&&&0033 119 280
Ohio &&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034 116 098
Virginia &&&&&&&&&&&&&035.&&&&0035 110 787
Tennessee &&&&&&&&&&&&&036.&&&&0036 109 153
Kentucky &&&&&&&&&&&&&037.&&&&0037 104 656
Indiana &&&&&&&&&&&&&038.&&&&0038 94 326
Maine &&&&&&&&&&&&&039.&&&&0039 91 633
Etelä-Carolina &&&&&&&&&&&&&040.&&&&0040 82 933
Länsi-Virginia &&&&&&&&&&&&&041.&&&&0041 62 756
Maryland &&&&&&&&&&&&&042.&&&&0042 32 131
Havaiji &&&&&&&&&&&&&043.&&&&0043 28 313
Massachusetts &&&&&&&&&&&&&044.&&&&0044 27 336
Vermont &&&&&&&&&&&&&045.&&&&0045 24 906
New Hampshire &&&&&&&&&&&&&046.&&&&0046 24 214
New Jersey &&&&&&&&&&&&&047.&&&&0047 22 591
Connecticut &&&&&&&&&&&&&048.&&&&0048 14 357
Delaware &&&&&&&&&&&&&049.&&&&0049 6 446
Rhode Island &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 4 001
Columbian liittopiiri 100 177
Puerto Rico 100 13 791
Pohjois-Mariaanit 100 5 117
Yhdysvaltain Neitsytsaaret 100 1 898
Amerikan Samoa 100 1 505
Guam 100 1 478
Yhdysvaltain pienet erillissaaret[2] 100 41
50 osavaltiota ja DC Yhteensä 9 833 517
Koko USA 9 857 348

Maata kokonaispinta-alasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltain osavaltioiden maapinta-alat neliömaileina. Alaska ja Havaiji eivät ole samassa mittakaavassa mannerosan kanssa.
Sijoitus Osavaltio km² mailia²
1 Alaska 1 481 347 567 400
2 Texas 678 051 261 797
3 Kalifornia 403 933 155 959
4 Montana 376 979 145 552
5 New Mexico 314 309 121 356
6 Arizona 294 312 113 635
7 Nevada 284 448 109 826
8 Colorado 268 627 103 718
9 Wyoming 251 489 97 105
10 Oregon 248 631 95 997
11 Idaho 214 314 82 747
12 Utah 212 751 82 144
13 Kansas 211 900 81 815
14 Minnesota 206 189 79 610
15 Nebraska 199 099 76 872
16 Etelä-Dakota 196 540 75 885
17 Pohjois-Dakota 178 647 68 976
18 Missouri 178 414 68 886
19 Oklahoma 177 847 68 667
20 Washington 172 348 66 544
21 Michigan 150 504 58 110
22 Georgia 149 976 57 906
23 Iowa 144 701 55 869
24 Illinois 143 961 55 584
25 Wisconsin 140 663 54 310
26 Florida 139 670 53 927
27 Arkansas 134 856 52 068
28 Alabama 131 426 50 744
29 Pohjois-Carolina 126 161 48 711
30 New York 122 283 47 214
31 Mississippi 121 488 46 907
32 Pennsylvania 116 074 44 817
33 Louisiana 112 825 43 562
34 Tennessee 106 752 41 217
35 Ohio 106 056 40 948
36 Kentucky 102 896 39 728
37 Virginia 102 548 39 594
38 Indiana 92 895 35 867
39 Maine 79 931 30 862
40 Etelä-Carolina 77 983 30 109
41 Länsi-Virginia 62 361 24 230
42 Maryland 25 314 9 774
43 Vermont 23 956 9 250
44 New Hampshire 23 227 8 968
45 Massachusetts 20 306 7 840
46 New Jersey 19 211 7 417
47 Havaiji 16 635 6 423
48 Connecticut 12 548 4 845
* Puerto Rico 8 870 3 424.73
49 Delaware 6 030 1 954
50 Rhode Island 2 706 1 045
* Guam 541.3 209
* Pohjois-Mariaanit 477 184.17
* Yhdysvaltain Neitsytsaaret 346.36 133.73
* Amerikan Samoa 199 76.83
* Columbian piirikunta 159 61.4

Vettä kokonaispinta-alasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltain osavaltiot vesistöjen pinta-alojen mukaan
Sijoitus Osavaltio km² mailia² Prosenttiosuus osavaltion
kokonaispinta-alasta
1 Alaska 236 507 91 316 13,77
2 Michigan 103 289 39 881 41,27
3 Florida 30 634 11 828 17,99
4 Wisconsin 28 977 11 188 17,08
5 Louisiana 21 440 8 278 15,95
6 Kalifornia 20 037 7 736 4,73
7 New York 19 016 7 342 13,46
8 Minnesota 18 981 7 329 8,43
9 Texas 17 570 6 784 2,53
10 Pohjois-Carolina 13 229 5 108 9,49
11 Washington 12 317 4 756 6,67
12 Maine 11 715 4 523 12,78
13 Havaiji 11 677 4 508 41,24
14 Ohio 10 040 3 877 8,65
15 Virginia 8 236 3 180 7,43
16 Utah 7 136 2 755 3,25
17 Massachusetts 7 031 2 715 25,72
18 Maryland 6 819 2 633 21,22
19 Oregon 6 174 2 384 2,42
20 Illinois 6 037 2 331 4,02
21 Etelä-Carolina 4 949 1 911 5,97
* Puerto Rico 4 921 1 900 35,69
22 Pohjois-Dakota 4 465 1 724 2,44
23 Alabama 4 338 1 675 3,20
24 Mississippi 3 945 1 523 3,15
25 Georgia 3 933 1 519 2,56
26 Montana 3 859 1 490 1,01
27 New Jersey 3 377 1 304 14,95
28 Pennsylvania 3 208 1 239 2,69
29 Etelä-Dakota 3 190 1 232 1,60
30 Oklahoma 3 189 1 231 1,76
31 Arkansas 2 876 1 110 2,09
32 Tennessee 2 399 926 2,20
33 Idaho 2 131 823 0,98
34 Missouri 2 120 818 1,17
35 Nevada 1 903 735 0,66
36 Wyoming 1 847 713 0,73
37 Connecticut 1 809 699 12,60
38 Kentucky 1 763 681 1,68
* Yhdysvaltain Neitsytsaaret 1 564 603,9 81,88
39 Indiana 1 427 551 1,51
40 Delaware 1 387 536 21,52
41 Rhode Island 1 295 500 32,37
42 Nebraska 1 247 481 0,62
43 Kansas 1 196 462 0,56
44 Iowa 1 042 402 0,71
45 New Hampshire 989 382 4,08
46 Colorado 974 376 0,36
47 Vermont 945 365 3,79
48 Arizona 942 364 0,32
49 New Mexico 606 234 0,19
50 Länsi-Virginia 394 152 0,63
* Columbian piirikunta 18 6,9 10,1

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]