Sami Rintala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sami Rintala (s. 1969 Kaavi[1]) on suomalainen arkkitehti ja taiteilija, joka tuotti vuosina 1999–2003 yhdessä Marco Casagranden kanssa arkkitehtonisia installaatioita kotimaassa osallistuen lukuisiin kansainvälisiin arkkitehtuurin ja nykytaiteen näyttelyihin. He edustivat Suomea muun muassa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2000 ja Montrealin biennaalissa 2002. Heidän maineikas yhteinen teoksensa on muun muassa Chain Reactor.

Suomessa Rintala on saanut runsaasti huomiota myös huonekalujen suunnittelustaan. Rintala on cross over -arkkitehti, joka toimii arkkitehtuurin, kuvataiteen ja muotoilun aloilla. Hän sanoo töidensä perustuvan tarinan kerrontaan ja käsitteellisyyteen sekä pyrkivänsä paikan sallimien voimavarojen fyysisten, henkisten ja runollisten kerrokselliseen tulkintaan. [2]

Osa Rintalan työtä on opettaminen ja luennointi taiteen ja arkkitehtuurin aloilla eri yliopistoissa. Hän opettaa usein työpajoissa, joissa opiskelijoita tavallisesti haastetaan osallistumaan ympäristön muokkaamisen suunnitteluun tai todenmukaisiin tilanteisiin. [2]

Vuonna 2008 Rintala perusti arkkitehtitoimiston Rintala Eggertsson Architects yhdessä islantilaisen Dagur Eggertssonin kanssa. Toimisto sijaitsee sekä Oslossa ja Bodøssa. Sami Rintala on suunnitellut ohjelman vuoden 2009 Alvar Aalto -symposiumiin.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tahkon huipulle suunnitellaan luontoon sulautuvan maisemahotellin ja metsäkylpylän muodostamaa kokonaisuutta. Pohjois-Savon liitto. Viitattu 3.12.2021.
  2. a b Rintala Eggertsson Architects (Profiles, Sami Rintala) Rintala Eggertsson Architects. Viitattu 16.4.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]