Suomen urheiluhierontakeskus

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta SUHK)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Urheiluhierontakeskus (lyh. SUHK) on vuonna 2005 perustettu Helsingissä, Espoossa, Kirkkonummelle ja Tampereella toimiva PK-yritys. Vuonna 2015 liikevaihto oli 1 477 000 euroa[1] [2]. SUHK on Suomen suurimpia palveluntarjoajia urheiluhieronnassa. Sen palveluihin kuuluvat myös fysioterapia, osteopatia, raskaushieronta, purentalihasten käsittelyt sekä akupunktio. Vuonna 2023 Suomen Urheiluhierontakeskus SUHK Oy ja naisten terveyteen erikoistunut fysioterapiakeskus SUHK Mama Oy[3] yhdistyivät.

Suomen Urheiluhierontakeskuksen logo.


Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SUHK perustettiin vuonna 2005 nimellä Espoon Urheiluhierontakeskus. Ensimmäinen toimipaikka sijaitsi Matinkylässä. Vuonna 2014 nimeksi muutettiin Suomen Urheiluhierontakeskus.

Tänään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SUHK työllistää yli 100 urheiluhierojaa, fysioterapeuttia, osteopaattia ja Personal traineriä.[4] Toimipisteet sijaitsevat Suomenojalla, Leppävaarassa, Kampissa, Tapiolassa, Niittykummussa, Espoonlahdessa, Käpylässä, Leppävaarassa, Konalassa, Etu-Töölössä, Tampereella ja Kirkkonummella.[5] Aikaisemmin SUHK on vastannut mm. Espoo Unitedin kaikkien edustusjoukkueiden lihashuollosta [6] ja on ollut esim. taitoluistelun MM2017-kilpailun virallinen kehonhuoltokumppani.[7] Tällä hetkellä SUHK tekee yhteistyötä monien eri seurojen ja joukkueiden kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finder yritystiedot finder.fi.
  2. Finder yritystiedot finder.fi.
  3. Naisten Fysioterapiakeskus & Pilates Studio Suhk Mama. Viitattu 21.4.2023.
  4. Suomen Urheiluhierontakeskuksen henkilöstö suomenurheiluhierontakeskus.fi.
  5. SUHK yhteystiedot suomenurheiluhierontakeskus.fi. 23.1.2018.
  6. Espoo Unitedin tiedote espoounited.fi.
  7. Taitoluistelun MM-kisat 2017 helsinki2017.com.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]