SEAT Marbella

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
SEAT Marbella
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta SEAT Marbella.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta SEAT Terra.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta SEAT Panda.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta SEAT Trans.

SEAT Marbella on espanjalaisen SEAT-tehtaan versio italialaisesta Fiat Pandasta (vuosien 1983–1986 mallista). Autoa valmistettiin vuosina 1986–1998. Aikaisemmin mallin nimi Espanjassakin valmistettuna oli SEAT Panda, mutta nimi vaihdettiin välien rikkouduttua Fiatin kanssa. Malli ei kokenut minkäänlaisia teknisiä uudistuksia koko aikana. Erot Fiat Pandaan olivat ulkonäöllisiä.

Tekniikka autossa oli aiemman Fiat 127:n peruja. Moottori oli 903 cm3 nelisylinterinen 30 kW (40 hv) tehoinen bensiinikone. Se oli kyllin vahva liikuttamaan 700 kg:n painoista autoa ja siitä on sanottu, ettei sitä saisi normaalilla käytöllä mitenkään rikottua. Autolla oli elinkaarensa aikana useita malleja kuten L, Special, GL ja GLX mutta tekniikka oli kaikissa sama moottoria myöten.

SEAT Terra oli Marbellan tavaramalli, jota valmistettiin 1990-luvun lopulle asti. Malli oli samankaltainen kuin Marbella, mutta taakse oli tehty tavarakoppi. Se oli hyvin suosittu Espanjassa. Alkuperäisen SEAT Pandan tavaramalli tunnettiin nimellä SEAT Trans.

Marbella on nimetty espanjalaisen kaupungin mukaan.

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.