Roskasakki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roskasakki
Trailer Park Boys
Trailer Park Boys, April 2009.jpg
Tyyli komedia
pseudodokumentti
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Mike Clattenburg
Pääosissa Robb Wells, John Paul Tremblay, Mike Smith, John Dunsworth
Alkuperämaa Kanada
Verkko Showcase
Netflix
Nelonen (Suomessa)
Esitetty 22. huhtikuuta 2001
Suomessa:
15. syyskuuta 2005 –
Tuotantokausia 11
Jaksoja 85 + erikoisjaksot
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Roskasakki (engl. Trailer Park Boys) on kanadalainen komediasarja.

Sarjassa on pseudodokumentin tapaan seurattu kuvitteellisen parakki- ja asuntovaunukylän Sunnyvale Trailer Parkin asukkaita. Kylä sijaitsee oletettavasti jossakin Kanadan Nova Scotiassa, Dartmouthin kaupungin liepeillä.lähde? Sarjan päähenkilöt ovat kolme kaverusta Ricky, Julian ja Bubbles, joilla on sarjan edetessä vaikeuksia pysyä kaidalla tiellä.

Roskasakin tapahtumat on kuvattu kuvitteellisen kameramiehen näkökulmasta samaan tapaan kuin Lain nimessä. Päähenkilöt antavat myös haastatteluja suoraan kameralle.

Suomessa sarjaa on esittänyt Nelonen sekä Canal+. Showcase on tuottanut sarjan seitsemänteen tuotantokauteen saakka. Nykyisin sarjaa tuottaa Netflix.

Juoni lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja alkaa, kun Julian ja Ricky palaavat vankilatuomion jälkeen kotikulmilleen. Julian aikoo tuomionsa jälkeen ryhdistäytyä, mutta Rickyllä on vaikeuksia jättää entistä pikkurikollisen elämäänsä. Koska pojat elävät tiiviissä yhteisössä, Rickyllä on taipumus saada Julian ja muut ystävänsä vaikeuksiin tempauksillaan. Bubbles on Rickyn ja Julianin lapsenmielinen mutta uskollinen ystävä. Kolmikon yhteinen ongelma on kuitenkin pahatapainen Cyrus, joka on noussut Rickyn ja Julianin vankilassaolon aikana asuntovaunukylän öykkäriksi.

Cyrus on lopulta vain pikkutekijä, jonka Julian ja Ricky pystyvät hoitelemaan tyylillään. Todellisena piikkinä kaverusten lihassa on entinen poliisi Jim Lahey, joka on yhteisön järjestyksenvalvoja ja asuntovaunukylän omistajan entinen aviomies. Erityisesti Rickyn elinkeinot, kuten marijuanan viljely ja myynti, varkaudet sekä varastetun tavaran välittäminen aiheuttavat Laheylle päänvaivaa. Lahey ja hänen idioottiapulaisensa Randy ottavatkin tuon tuosta yhteen Julianin, Rickyn ja Bubblesin kanssa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Julian on Rickyn lihaksikas rikoskumppani ja porukan aivot. Kantaa mukanaan aina rommikolalasia.
 • Richard "Ricky" on Julianin rikoskumppani. Trinityn isä, ja Lucyn sekä Sarahin ex-mies. Porukan tyhmin ja lyhytpinnaisin, ja tällä onkin tapana tuhota paikkoja raivospäissään tai vain huvikseen. Kiroilee, juo polttaa tupakkaa ja kannabista minkä ehtii eikä sanojensa mukaan voi tavoilleen mitään.
 • Bubbles "Bubs" on Julianin ja Rickyn lapsenmielinen ystävä. Bubblesilla on pullonpohjalasit ja tämä puhuu hieman epäselvästi, mutta on kuitenkin alueen viisain ja rakastetuin ihminen. Bubbles omistaa paljon kissoja ja ostoskärryjä. Bubbles taitaa kitaran, ukulelen ja laulamisen alkeet.
 • Lucy on Rickyn on/off tyttöystävä. Oli jo naimassa Rickyä, mutta Ricky pidätettiin kesken häiden. Hänellä on kaksi lasta, Trinity Rickyn kanssa ja poikavauva Randyn kanssa. Vaihtaa miestä usein kun ei ole Rickyn kanssa yhdessä. Lucy kyllästyy 11. kaudella Rickyn toilailuihin ja muuttaa pois Kanadasta.
 • Sarah on Rickyn ex-tyttöystävä, mutta he eroavat Rickyn joutuessa vankilaan. Ei pidä Rickystä, sekä suojelee Coryä ja Trevoria häneltä. Lucyn hyvä ystävä.
 • Trinity "Trin" on Lucyn ja Rickyn tytär. Hyvin itsepäinen sekä poikamainen. On sarjan alkaessa noin 7 -vuotias, mutta uusissa kausissa on kaksissakymmenissään. Polttaa tupakkaa ja ajaa autoa Sunnyvalessa jo alaikäisenä. Saa Jacobin kanssa lapsen, Mo'n.
 • Cory & Trevor ovat kaksi toheloa nuorukaista, jotka auttavat Rickyä ja Juliania siinä aina epäonnistuen. Tekevät kaikkensa ollakseen Rickyn ja Julianin suosissa. Vaikka Ricky väittää että rakastaa heitä, tosiassa käyttää kaksikkoa vain hyväkseen. Perustavat pienen myymälän alueelle. Poistuvat sarjasta yhden kauden ajaksi, kunnes vain Cory palaa takaisin 8. kaudelle. Trevorin kerrotaan menneen väärään junaan ja kadonneen kauas Sunnyvalesta. Cory lyöttäytyy yhteen Jacobin kanssa.
 • James "Jim" Lahey on alueen viinaanmenevä, bi-seksuaali valvoja. Randyn on/off-kumppani ja Barbaran ex-mies. Tätä kutsutaan lähes aina vain sukunimellään, jopa Randyn toimesta. Entinen poliisi, joka menetti Julianin, Rickyn ja Bubblesin takia työnsä sekä perheensä ja alkoholisoitui. Oli poliisiurallaan Georgen pari.
 • Randall, tai Randy on Laheyn idioottiapulainen ja ex-kumppani. Randy on hyvin lapsellinen, nynny ja vihattu. Kärsii kangasallergiasta, jonka takia ei pidä paitaa päällä ellei ole pakko. Randy ottaa usein housunsa pois ennen kuin alkaa tappelemaan, koska "ne ovat niin kireät että saattavat ratketa". Rakastaa juustopurilaisia. Lucy synnyttää tälle poikavauvan. Toisin kuin muut alueen asukkaat, kiroilee hyvin lievästi ja harvemmin käyttää vahvempia voimasanoja. 11. kaudella alkaa tosissaan harjoittelemaan poliisikoulun pääsykokeita varten, ja jopa käyttää univormuun kuuluvaa paitaa vaikkakin sen alla on muovia.
 • Barbara "Barb" Lahey on Laheyn ex-vaimo ja alueen omistaja. Kosii Rickyä, mutta heidän juttunsa katkeaa Rickyn joutuessa taas vankilaan.
 • Jamie "J-Roc" on alueen itseään mustaksi luuleva valkoihoinen rap-artisti. Kuvaa silloin tällöin aikuisviihdettä. Pilkkaa usein Randyä. Kova suustaan, ja käyttää puheessaan paljon slangisanoja. Hetkellisesti alkaa puhua meksikolaisittain hankittuaan uuden tyttöystävän Meksikosta. Hahmo jättää sarjan tulevalla 11. kaudella lähtiessään maailmankiertueelle.
 • Ray on entinen rekkakuski ja Rickyn isä. Kavalsi valtiolta rahallista tukea esittämällä halvaantunutta, ja jäi kiinni Laheyn kerättyä hänestä todisteita. Häädettiin alueelta, ja asuu kaatopaikalla. Virtsaa usein kanistereihin, ja heittää ne ympäri aluetta, jota Ricky perusteli sillä, että "rekkakuskit tekevät niin". Ricky poltti vahingossa Rayn trailerin.
 • George Green on asuntovaunualueen ja Laheyn mukaan myös maailman tyhmin poliisi. Jäi kiinni Rickylle, käsirautoihin kytkettynä Lucyn asuntovaunun suihkussa.
 • Tyrone "T" Parsons on J-Rocin paras ystävä. Omistaa alueen matkapuhelinhuollon.
 • Sam Losco on eläinlääkäri, sekä oli ehdolla alueen valvojaksi. Usein vaatimassa velkojaan eri ihmisiltä aseen kanssa. Häntä kutsutaan myös "luolamieheksi" ulkonäkönsä tähden, ja muuttaakin 8. kaudella metsään luolaan asumaan. On useaan otteeseen Barbaran kanssa yhdessä. Myöhemmin perustaa "hampaat rahaksi" -kaupan, ja saa hetkellisesti itsekkin uudet hampaat. Lupasi kuolevalle äidilleen olla kiltti muille ihmisille lopun ikäänsä, josta ei kuitenkaan pitänyt kiinni.
 • Cyrus oli alueen häirikkö, joka uhkaili ihmisiä. Ricky ja Julian hääsivät tämän alueelta.
 • Philadelphia "Phil" Collins on vanha ja lihava mies sekä Jacobin ja Thomasin isä. Päästää usein pahanhajuisia röyhtäyksiä ja käyttää liian pientä paitaa, ja suuttuu mikäli tämän vatsaa tuijotetaan tai arvostellaan. On toiminut taksikuskina ja motellinpitäjänä. Perusti Randyn kanssa nakkikioskin. Poistui sarjasta hahmon näyttelijän kuoltua.
 • Jacob Collins on läheisen huoltoaseman myyjä ja Philin poika. Ihailee Juliania, ja onnistui ajamaan tämän auton jokeen. Saa Trinityn kanssa lapsen 8. kaudella. Kärsii harvinaislaatuisesta koira-allergiasta, joka saa tämän ihon tulipunaiseksi ja kaljuuntumaan päästään.
 • Thomas Collins on Jacobin veli ja Philin poika.
 • "Pullolapset" heittelevät satunnaisesti muita tyhjillä pulloillaan. Aina ennen kun he alkavat heitellä pulloja, joku huomaa heidät ja varoittaa muita. Kukaan ei kommentoi pullojen heittelyä juuri mitenkään, ja asukkaat ovatkin tottuneet heittelyyn.
 • Gary on läheisen ostoskeskuksen stressaantunut vartija. Tupakoi salaa muilta.
 • Don, tai Donna, on alueen apulaisvalvoja Laheyn jäädessä eläkkeelle. Esittää naista saadakseen seksiä Randyltä.
 • Donny huutaa satunnaisesti "what in the fuck" (suom. Mitä vittua?), vaikkei tapahtuisikaan mitään hätkähdyttävää. Hänet nähdään vilaukselta 11. kaudella, tosin sensuroidun naaman kanssa.
 • Kuvausryhmä taltioi alueen tapahtumat. Ovat toisinaan päähenkilöiden tiellä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]