Roskasakki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roskasakki
Trailer Park Boys
Tyyli komedia
pseudodokumentti
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Mike Clattenburg
Pääosissa Robb Wells, John Paul Tremblay, Mike Smith, John Dunsworth
Alkuperämaa Kanada
Verkko Showcase
Nelonen (Suomessa)
Esitetty 22. huhtikuuta 2001
Suomessa:
15. syyskuuta 2005 –
Jaksoja 75
Aiheesta muualla
IMDb

Roskasakki (engl. Trailer Park Boys) on kanadalainen musta komediasarja.

Sarjassa on pseudodokumentin tapaan seurattu kuvitteellisen parakki- ja asuntovaunukylän Sunnyvale Trailer Parkin asukkaita. Kylä sijaitsee oletettavasti jossakin Kanadan Nova Scotiassa, Dartmouthin kaupungin liepeillä.lähde? Sarjan päähenkilöt ovat kolme kaverusta Ricky, Julian ja Bubbles, joilla on sarjan edetessä vaikeuksia pysyä kaidalla tiellä.

Roskasakin tapahtumat on kuvattu kuvitteellisen kameramiehen näkökulmasta samaan tapaan kuin Lain nimessä. Päähenkilöt antavat myös haastatteluja suoraan kameralle.

Suomessa sarjaa on esittänyt Nelonen sekä Canal+. Nykyisin sarjaa tuottaa Netflix.

Juoni lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja alkaa, kun Julian ja Ricky palaavat vankilatuomion jälkeen kotikulmilleen. Julian aikoo tuomionsa jälkeen ryhdistäytyä, mutta Rickyllä on vaikeuksia jättää entistä pikkurikollisen elämäänsä. Koska pojat elävät tiiviissä yhteisössä, Rickyllä on taipumus saada Julian ja muut ystävänsä vaikeuksiin tempauksillaan. Bubbles on Rickyn ja Julianin lapsenmielinen mutta uskollinen ystävä. Kolmikon yhteinen ongelma on kuitenkin pahatapainen Cyrus, joka on noussut Rickyn ja Julianin vankilassaolon aikana asuntovaunukylän öykkäriksi.

Cyrus on lopulta vain pikkutekijä, jonka Julian ja Ricky pystyvät hoitelemaan tyylillään. Todellisena piikkinä kaverusten lihassa on entinen poliisi Jim Lahey, joka on yhteisön järjestyksenvalvoja ja asuntovaunukylän omistajan entinen aviomies. Erityisesti Rickyn elinkeinot, kuten marijuanan viljely ja myynti, varkaudet sekä varastetun tavaran välittäminen aiheuttavat Laheylle päänvaivaa. Lahey ja hänen idioottiapulaisensa Randy (Laheyn nykyinen elämänkumppani) ottavatkin tuon tuosta yhteen Julianin, Rickyn ja Bubblesin kanssa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Julian on Rickyn kanssa toiminut rikoskumppani. Julian yleensä ajattelee ennen toimimista toisin kuin kaverinsa. Porukan aivot. Kantaa mukanaan aina viskilasia, pitää yllään mustaa T-Paitaa sekä on lihaksikas.
 • Richard "Ricky" on Julianin rikoskumppani, ja yleensä tyhmempi heistä. Ricky kiroilee, juo, polttaa tupakkaa ja kannabista minkä ehtii, eikä sanojensa mukaan voi sille mitään. Ricky hermostuu hyvin helposti, mutta on pohjimmiltaan hyväsydäminen.
 • Bubbles "Bubs" on Julianin ja Rickyn lapsenmielinen ystävä. Bubblesilla on pullonpohjalasit, ja hän puhuu hieman epäselvästi. Hän on alueen viisain ja rakastetuin ihminen. Bubbles rakastaa kissoja ja antaa niille mitä eriskummallisimpia nimiä kuten " Gary laser eyes" ja "Shitrock"
 • Lucy on Rickyn on/off tyttöystävä, oli jo naimassa Rickyä, mutta Ricky pidätettiin kesken häiden. Hänellä on kaksi lasta, Trinity Rickyn kanssa ja poikavauva Randyn kanssa.
 • Sarah on Rickyn tyttöystävä, mutta he eroavat Rickyn joutuessa vankilaan. Ei pidä Rickystä sekä suojelee Coryä ja Trevoria häneltä. Lucyn hyvä ystävä.
 • Trinity "Trin" on Lucyn ja Rickyn tytär. Hyvin itsepäinen, sekä poikamainen. Saa Jacobin kanssa lapsen 8. kaudella. On sarjan alkaessa(2001) noin 7- vuotias, mutta uusissa kausissa kaksissakymmenissä.
 • Cory & Trevor ovat kaksi toheloa nuorukaista, jotka auttavat Rickyä ja Juliania, usein siinä epäonnistuen. Tekevät kaikkensa ollakseen Rickyn ja Julianin suosissa. Vaikka Ricky väittää että rakastaa heitä, tosiassa käyttää kaksikkoa vain hyväkseen. Perustavat pienen myymälän alueelle. Poistuvat sarjasta yhden kauden ajaksi, kunnes vain Cory palaa takaisin 8. kaudelle.
 • James "Jim" Lahey on alueen viinaanmenevä, bi-seksuaali valvoja. Alituiseen Rickyn ja Julianin kimpussa. Randyn kumppani ja Barbaran ex-mies. Entinen poliisi, joka menetti Julianin, Rickyn ja Bubblesin takia työnsä sekä perheensä.
 • Randy on Laheyn apulainen ja kumppani, ja useimmiten hyvin vihattu. Kärsii kangasallergiasta, jonka takia ei pidä paitaa päällä, ellei ole aivan pakko. Randy ottaa usein housunsa pois ennen kuin alkaa tappelemaan, koska "ne ovat niin kireät että saattavat ratketa". Rakastaa juustopurilaisia. Lucy synnyttää tälle poikavauvan.
 • Barbara on Laheyn ex-vaimo, ja alueen omistaja. Kosii Rickyä, mutta heidän juttunsa katkeaa Rickyn joutuessa taas vakilaan.
 • Jamie "J-Roc" on alueen itseään mustaksi luuleva valkoihoinen rap-artisti. Kuvaa silloin tällöin aikuisviihdettä. Pilkkaa usein Randyä. Kova suustaan.
 • Ray on Rickyn isä ja entinen rekkakuski. Huijasi valtiolta rahaa olemalla pyörätuolissa vaikka todellisuudessa kykenee kävelemään, hän jäi kiinni Laheyn kerättyä hänestä todisteita. Häädettiin alueelta, ja asuu kaatopaikalla. Virtsaa usein kanistereihin, ja heittää ne ympäri aluetta, jota Ricky perusteli sillä, että "rekkakuskit tekevät niin". Ricky poltti vahingossa Rayn trailerin.
 • Tyrone "T" on J-Rocin ystävä.
 • Sam Losco on eläinlääkäri, sekä oli ehdolla alueen valvojaksi. Usein vaatimassa velkojaan eri ihmisiltä aseen kanssa. Häntä kutsutaan myös "luolamieheksi" ulkonäkönsä tähden. On useaan otteeseen Barbaran kanssa yhdessä.
 • Cyrus oli entinen alueen häirikkö, joka uhkaili ihmisiä aseella. Ricky ja Julian hääsivät tämän alueelta.
 • Philadelphia "Phil" Collins on vanha ja lihava mies, ja Jacobin ja Thomasin isä. Päästää usein pahanhajuisia röyhtäyksiä, ja käyttää liian pientä paitaa. On toiminut taksikuskina ja motellinpitäjänä. Perusti Randyn kanssa nakkikioskin.
 • Jacob Collins on läheisen huoltoaseman myyjä, ja Philin poika. Ihailee Juliania, ja onnistui ajamaan tämän auton jokeen. Saa Trinityn kanssa lapsen 8. kaudella.
 • Thomas Collins on Jacobin veli ja Philin poika.
 • "Pullolapset" ovat lapsia, jotka heittelevät satunnaisesti muita tyhjillä pulloillaan. Aina ennen kun he alkavat heitellä pulloja, joku huomaa heidät ja huutaa "Bottle kids!"
 • Gary on läheisen ostoskeskuksen stressaantunut ja tupakoiva vartija.
 • Don, tai Donna, on alueen apulaisvalvoja Laheyn jääsessä eläkkeelle. Esittää naista saadakseen seksiä Randyltä.
 • Donny huutaa usein "What in the F*ck". Häntä ei olla koskaan nähty. Donnyn ääninäyttelijä on Mike Smith, joka näyttelee myös Bubblesia.
 • Kuvausryhmä on alueen touhuja kuvaava tv-ryhmä. Ovat usein päähenkilöiden tiellä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.