Unbreakable Kimmy Schmidt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unbreakable Kimmy Schmidt
Unbreakable Kimmy Schmidt.png
Esitetty 6.3.2015 (2015-03-06) –
Tuotantokausia 4
IMDb

Unbreakable Kimmy Schmidt on Tina Feyn ja Robert Carlockin luoma yhdysvaltalainen tilannekomediasarja,[1] joka julkaistiin Netflixissä 6. maaliskuuta 2015.[2]

Sarja seuraa 29-vuotiasta Kimmy Schmidtia, joka yrittää sopeutua elämään New Yorkissa. Hänet pelastettiin Durnsvillestä, Indianasta, jossa hän ja kolme muuta naista olivat Pastori Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm) hallussa maan alla olevassa bunkkerissa 15 vuotta. Positiivisella asenteella Kimmy päättää käynnistää elämänsä muuttamalla New Yorkiin jossa hän nopeasti ystävystyy katuviisaan vuokraemäntänsä Lillian Kaushtupperin (Carol Kane) ja kämppäkaverinsa Titus Andromedonin (Tituss Burgess) kanssa.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ellie Kemper .... Kimberly "Kim" Cougar Schmidt toimii sarjan päähenkilönä. Optimismilla, lapsenomaisella ihmetyksellä maailmaa kohtaan ja kahdeksannen luokan koulutuksella hän yrittää saada elämänsä raiteilleen.
  • Tituss Burgess ...Titus Andromedon on Kimmyn homoseksuaali-kämppis joka pyrkii näyttelijksi ja laulajaksi. Melodramaattinen ja itsekeskeinen Titus välittää kuitenkin Kimmystä paljon, ja on hyvin suojeleva Kimmyä kohtaan. 
  • Jane Krakowski ... Jacqueline White on varakas ja epävarma julkkis, joka palkkaa Kimmyn lastenhoitajaksi. Hän on alkuperältään intiaani, mutta päätti muuttaa pois vanhempiensa luota nuorena ja ryhtyä tavalliseksi amerikkalaiseksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wallenstein, Andrew: Netflix Nabs ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’ from NBC Variety. 21.11.2014. Viitattu 8.6.2018. (englanniksi)
  2. Moylan, Brian: Unbreakable Kimmy Schmidt: Tina Fey’s joyous new creation The Guardian. 5.3.2015. Viitattu 8.6.2018. (englanniksi)