Ellie Kemper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ellie Kemper
Ellie Kemper vuonna 2018.
Ellie Kemper vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Elizabeth Claire Kemper
Syntynyt2. toukokuuta 1980 (ikä 44)
Kansas City, Missouri, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
koomikko
käsikirjoittaja
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Elizabeth Claire ”Ellie” Kemper (s. 2. toukokuuta 1980 Kansas City, Missouri) on yhdysvaltalainen näyttelijä, koomikko ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan parhaiten Erin Hannonin roolista tv-sarjassa Konttori sekä nimiroolista Netflix-alkuperäissarjassa Unbreakable Kimmy Schmidt. Hänellä on lisäksi ollut sivurooleja elokuvissa, kuten Morsiusneidot ja 21 Jump Street.

Vuonna 2015 Kemper liittyi NBC-kanavan väliaikaiseksi juontajaksi aamuohjelmassa The Today Show.

Kemper syntyi Kansas Cityssä italialais-saksalaista sukujuurta olevan varakkaan nelilapsisen perheen toiseksi. Hänen nuorempi siskonsa Carrie Kemper on televisiokäsikirjoittaja. Kemperin vanhemmat ovat David Woods Kemper ja Dorothy Ann Jannarone. Perhe muutti St. Louisiin Kemperin ollessa viisivuotias. Hän opiskeli lukiossa esittäviä taiteita ja komiikkaa, ja yksi hänen opettajistaan oli näyttelijä Jon Hamm. Myöhemmin Kemper valmistui Princetonin yliopistosta nimityksellä Bachelor of Arts. Sen jälkeen hän kävi Oxfordin yliopistoa.

Kemperin ura alkoi esiintymisistä sketsisarjoissa, mm. Late Night with Conan O'Brienissa. Hän myös kirjoittaa artikkeleita lehteen nimeltä The Onion. Roolin Konttori -sarjasta hän sai käytyään ensin koekuvauksessa Puisto-osaston rooliin. Tuottajat kutsuivat hänet uuteen koekuvaukseen Konttorin roolia varten, ja hänet valittiin esittämään Erin Hannonia. Kemper esiintyi osassa vuodesta 2009 alkaen. Vuonna 2010 hän oli mukana Sofia Coppolan elokuvassa Somewhere.

Kemper on ollut Emmy- sekä SAG-ehdokkaana roolistaan Netflixin sarjassa Unbreakable Kimmy Schmidt.

Kemper on naimisissa käsikirjoittaja Michael Komanin kanssa ja heillä on kaksi lasta, vuosina 2016 ja 2019 syntyneet pojat.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]