Gilmore Girls: Vuosi elämää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gilmore Girls: Vuosi elämää
Gilmore Girls: A Year in the Life
Tyyli
Kestoaika 88–102 minuuttia
Kehittäjä(t) Amy Sherman-Palladino
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Netflix
Julkaistu 25. marraskuuta 2016
Tuotantokausia 1
Jaksoja 4
Tunnuskappale Where You Lead
Tuotanto
Ohjaaja(t)
Käsikirjoittaja(t)
  • Amy Sherman-Palladino
  • Daniel Palladino[1]
Tuotantoyhtiö(t) Warner Bros. Television[1]
Edeltäjä Gilmore Girls
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Gilmore Girls: Vuosi Elämää (engl. Gilmore Girls: A Year in the Life) on yhdysvaltalainen Netflixin tarjoama sarja televisioelokuvia. Se on jatko-osa sarjalle Gilmore Girls, joka on Amy Sherman-Palladinon luoma yhdysvaltalainen komedia-draama televisiosarja. Sarjojen pääosissa ovat Lauren Graham ja Alexis Bledel.

Minisarja koostuu neljästä 88–102 minuutin jaksosta, jotka julkaistiin 25. marraskuuta 2016. Jokainen jakso seuraa yhtä vuodenaikaa: ensimmäinen jakso on nimeltään ”Talvi”, toinen on ”Kevät”, kolmas ”Kesä” ja viimeinen on ”Syksy”.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rory ja Logan ovat suhteessa, vaikka Logan on kihloissa ranskalaisen naisen kanssa ja Rorylla on poikaystävä nimeltä Paul. Rory yrittää löytää töitä, mutta hän tapaakin Jess Marianon (Milo Ventimiglia), joka kannustaa häntä kirjoittamaan oman kirjan elämästään äitinsä kanssa. 

Emily Gilmore (Kelly Bishop) suree miehensä kuolemaa ja alkaa käydä terapiaistunnoissa hänen tyttärensä Lorelai Gilmoren (Lauren Graham) kanssa. Lorelai ja Luke ovat olleet yhdessä jo yli kymmenen vuotta mutta eivät ole vielä menneet naimisiin tai keskustelleet lasten hankkimisesta. Rory kertoo Lorelaille kirjaideastaa, mutta Lorelai tuomitsee tämän, eikä anna lupaa kirjoittaa itsestään. Lorelai  lähtee spontaanisti vaellukselle, mutta palaakin takaisin kotiinsa ja kysyy Lukelta, menisikö tämä naimisiin hänen kanssa. Luke suostuu, ja he alkavat suunnittelemaan häitään.

Lopulta Emily hyväksyy miehensä kuoleman, myy kotinsa, lähtee D.A.R-yhdistyksestä, ja siirtyy Nantuckettiin asumaan. Luke ja Lorelai menevät naimisiin huvimajalla, ja sarja loppuu siihen, kun Rory paljastaa Lorelaille, että hän on raskaana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Gilmore Girls: A Year In The Life (TV Miniseries) Filmaffinity. Viitattu 9.12.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]