RollerCoaster Tycoon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
RollerCoaster Tycoon
Rollerct.jpg
Kehittäjä Chris Sawyer Productions
Julkaisija Hasbro Interactive (PC)
MicroProse (PC)
Infogrames
Suunnittelija Chris Sawyer
Taiteilija Simon Foster
Säveltäjä Allister Brimble
Pelisarja RollerCoaster Tycoon
Julkaistu Windows
NA 31. maaliskuuta 1999
EU 12. huhtikuuta 1999
Xbox
25. maaliskuuta 2003
Lajityyppi strategiapeli, simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ELSPA: 3
ESRB: E
OFLC: G
Alusta Microsoft Windows, Xbox
Jakelumuoto CD-ROM, DVD
Vaatimukset Intel Pentium 90MHz CPU, 16MB RAM, 55MB kiintolevy tilaa, 1MB GPU
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

RollerCoaster Tycoon on Chris Sawyerin suunnittelema ja toteuttama tietokonepeli, jossa rakennetaan ja hoidetaan huvipuistoa. Versioita on tällä hetkellä kolme, joista kaksi ensimmäistä ovat kaksiulotteisia ja kolmas kolmiulotteinen. Pelissä hoidetaan muun muassa seuraavia asioita: laitteiden rakennus, vuoristoratojen suunnittelu, henkilökunta, koristeet, kojut jne. RollerCoaster Tycoon 3:ssa on kolme erilaista tilaa. Opetustila on tarkoitettu uusille pelaajille pelin opettelemiseen. Hiekkalaatikko on tila, jossa on loputon määrä rahaa laitteiden sekä kojujen rakentamiseen. Uratila on tila, jossa on rajattu määrä rahaa ja erilaisia tehtäviä. Uratilassa on kolme tasoa. Kussakin tasossa on kaksi tehtävää. Suoritettuaan kummatkin tehtävät nousee ylemmälle tasolle.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RollerCoaster Tycooneihin on tullut monia lisäosia. RollerCoaster Tycoon 1:ssä olevien lisäosien nimet ovat Added Attractions Pack(julkaistu USA:ssa nimellä Corkscrew Follies) ja Loopy Landscapes, RCT 2:n lisäosien nimet ovat Wacky Worlds ja Time Twisters sekä RCT 3:n lisäosien nimet ovat Soaked! sekä Wild!. Lisäosat sisältävät muun muassa uusia laitteita, koriste-esineitä ja kauppoja. Lisäksi RollerCoaster Tycoon 2:een saa käyttäjien tekemiä lisäosia, esimerkiksi UCES on yksi niistä.

Roller Coaster Tycoon World[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atari julkaisi 2016 uuden pelinsä nimeltään Rollercoaster Tycoon World. Peliä on haukuttu huonoksi, vaikka sen oli tarkoitus mullistaa Rct-pelisarja


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.