Zoo Tycoon 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zoo Tycoon 2
Zoo Tycoon2.jpg
Kehittäjä Blue Fang Games
Julkaisija Microsoft Game Studios
Pelisarja Zoo Tycoon
Pelimoottori Gamebryo
Julkaistu marraskuu 2004
Lajityyppi simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E (Everyone)
Alusta Windows, Mac OS
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Zoo Tycoon 2 on jatko-osa Zoo Tycoon -tietokonepelille. Kuten edeltävässäkin osassa, on pelin tarkoituksena huolehtia eläintarhan omistajana eläimistä. Lisäksi vierailijat täytyy pitää tyytyväisinä rakentamalla erilaisia viihdykkeitä. Erilaisia eläimiä on kolmisenkymmentä.

Mukana pelissä on aiemmasta pelistä tutut henkilökunnan jäsenet, jotka esimerkiksi siivoavat eläinten aitaukset ja kertovat vierailijoille eläimistä. Eläimet voivat paeta aitauksistaan, jolloin syntyy pakokauhua, ja vierailijat lähtevät pois eläintarhasta, sillä he eivät pidä vapaista eläimistä.

Pelissä on myös aikaisempaan peliin nähden kaksi uutta pelimuotoa. Zootopiassa pelaaja voi olla halutessaan eläintenhoitaja, jos omat eläintenhoitajat eivät tee työtään hyvin. Photo Safarissa pelaaja on vierailija, joka ottaa eläintarhasta valokuvia. Halutessaan pelaaja voi luoda oman valokuva-albumin.

Lisälevyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelille on ilmestynyt neljä lisälevyä ja yksi Internetistä ladattava lisäosa. Sille julkaistiin uusin osa mahdollisesti syksyllä 2007.

Endangered Species

Zoo Tycoon 2 on saanut lisälevyn, Zoo Tycoon 2: Endangered Speciesin, joka tuo peliin harvinaisia, sukupuuttoon kuolemaisillaan olevia eläimiä. Endangered Species tuo mukaan myös uusia rakennuksia, taivasjunat ja jeeppiajot, jotka voi rakentaa aitausten ympärille vierailijoiden viihdyttämiseksi. Se tuo peliin uusia haasteita.

African Adventure

Zoo Tycoon 2 on myös saanut toisen lisälevyn:Zoo Tycoon:African Adventuren,joka muuttaa eläintarhan Afrikan seikkailuksi. Siinä on uusien eläimien lisäksi uudet aavikkoteeman rakennukset, uudet haasteet, realistinen eläinten käyttäytyminen, uudet Afrikan alueet ja safarityyliset jeepit. Se sisältää runsaasti uusia haasteita.

Marine Mania

Zoo Tycoon 2:den kolmas lisälevy, Marine Mania tuo peliin merieläimet. 20:nen uuden merieläimen lisäksi siinä voi kouluttaa eläimet esiintymään vierailijoiden iloksi. Siinä on myös uusia vesibiomeja ja vesiteemarakennuksia. Se tuo edellisten lisälevyjen tapaan uusia haasteita.

Dino Danger Pack

Zoo Tycoon 2-pelille ilmestynyt ensimmäinen ladattava lisälevy kantaa nimeä Zoo Tycoon 2:Dino Danger Pack, joka tuo pelisarjaan sukupuuttoon kuolleet dinosaurukset, joiden joukossa on myös Tyrannosaurus. Peli tuo Zoo Tycoon 2:teen dinosaurusaiheiset rakennusvälineet ja neljä tunnettua dinosaurusta. Sitä yhdistää muihin lisälevyihin se, että se tuo tavanomaiset haasteensa

Extinct Animals

Uusin lisälevy Zoo Tycoon 2:Extinct Animals julkaistiin syksynä 2007. Se tuo Zoo Tycoon 2:teen Dino Danger Packin tapaan sukupuuttoon kuolleita eläimiä, kuten mastodontin. Sen tuo tavanomaiset haasteet ja teemansa peliin kuten edelliset lisälevyt

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]