Xbox Game Studios

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Microsoft Game Studios)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Xbox Game Studios
Xbox Game Studios.svg
Kotipaikka Yhdysvallat Redmond, Washington
Toimiala videopeliteollisuus
Emoyhtiö Microsoft
Tytäryhtiöt ks. luettelo
Kotisivu www.microsoftstudios.com
Microsoft Studiosin aiempi logo.

Xbox Game Studios (aiemmin Microsoft Game Division, Microsoft Game Studios ja Microsoft Studios) on Microsoftin omistama pelitalo, joka on keskittynyt kehittämään ja julkaisemaan pelejä Windows-tietokoneille ja Microsoftin pelikonsoleille, Xboxille ja Xbox 360:lle. Xbox 360:n julkaisun jälkeen Microsoft Studios lopetti pelien tekemisen Xboxille. Microsoft Studios toimii pääasiassa julkaisijana, niin Microsoftin omistamille pelitaloille kuten Rarelle kuin myös täysin ulkopuolisille kolmannen osapuolen pelitaloille kuten Bizarre Creationsille. Yhtiö on julkaissut myös Bungien ja Biowaren pelejä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Microsoft Game Studios toimi pelkän Microsoft-toiminimen takana, mutta vuonna 1999 se muutti nimekseen Microsoft Game Divisioniksi. Vuonna 2001 Microsoft Studios julkaisi ensimmäisen Microsoftin pelikonsolin Xboxin ja muutti nimekseen vuoteen 2011 käytössä olleen Microsoft Game Studios. Vuonna 2011 pelitalo vaihtoi nimekseen Microsoft Studios.

Elokuussa 2002 Microsoft Studios osti Raren Nintendolta ja Stamper-veljeksiltä jotka omistivat Raresta 49 ja 51 prosenttia. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2004, Ed Fries, jonka johdolla julkaistiin muun muassa Halo- ja Age of Empires -pelisarjat, jätti Microsoft Studiosin.

Vuonna 2005 Final Fantasy -pelisarjan luoja Hironobu Sakaguchi liittyi Microsoft Studiosin kehittämään Xbox 360:lle uutta tietokoneroolipeliä. Samana vuonna liittyivät myös Yoshiki Okamoto (Game Republicista) ja Tetsuya Mizuguchi (Q Entertainmentistä) Microsoft Studiosiin.

Microsoft Studios osti vuonna 2006 Lionhead Studiosin ja panostivat julkaisuiden määrään Xbox 360:llä. Microsoft Studios osti myös Massive Incin, joka keskittyy mainostamiseen peleissä.

Tärkeitä tuotteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omat pelitalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset pelitalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.