Microsoft Flight Simulator

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Microsoft Flight Simulator

Logo of Microsoft Flight Simulator.png

Julkaisija Microsoft
Lajityyppi simulaatiopeli
Alusta DOS, Macintosh, NEC PC-9801, Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Microsoft Flight Simulator 2.1 (1984)
Näkymä virtuaaliohjaamosta.

Microsoft Flight Simulator on Microsoftin kehittämä viihdekäytössä suosittu siviili-ilmailuun keskittyvä lentosimulaattori PC-yhteensopiville tietokoneille. Ohjelman ensimmäiset versiot kehitti jo 1970-luvun loppupuolella subLOGIC-yhtiö, minkä jälkeen Microsoft lisensoi sen PC-versioiden oikeudet itselleen ja julkaisi ensimmäisen PC-version vuonna 1984 (1.0).[1]

Uusin versio (10.0) on nimeltään Microsoft Flight Simulator X joka julkaistiin Suomessa lokakuussa 2006. Sen pelimaailma sisältää käytännössä koko maapallon kymmeninetuhansine lentokenttineen ja korkeuseroineen. Myös verkkolentäminen satojen muiden virtuaalipilottien kanssa on mahdollista, joidenkin pelaajien toimiessa lennonjohtajina.

29. tammikuuta 2009 Microsoft sulki Flight Simulator-sarjasta vastanneen ACES Game Studio -yksikön, johtuen johtamiseen liittyvistä ongelmista. Flight Simulator X on edelleen markkinoilla, mutta sarjan jatkuminen on epävarmaa. Microsoft Flight on nimitys uudelle Microsoftin lentosimulaattorille.

Joulukuussa 2014 Dovetail Games julkaisi Steam -jakeluun uudelleenjulkaisun Flight Simulator X:stä, jonka nimeksi tuli Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition. Versio on käytännössä vastaava kuin alkuperäinen Flight Simulator X Gold Edition, sisältäen sekä Deluxe, että Acceleration -lisäosat. Päivitys toi mukanaan takaisin moninpelimahdollisuuden sekä mm. parannetun tuen Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle.

Microsoft Flight Simulatorin versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista käsittää Microsoftin julkaisemat PC-versiot. Lisäksi kahdesta ensimmäisestä versiosta on olemassa lukuisia muita versioita eri tietokoneille, monet subLOGIC:n julkaisemina.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. PDF cgwmuseum. Viitattu 5.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.