Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ratchet & Clank: Tools of Destruction
Kehittäjä Insomniac Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store
Säveltäjä David Bergeaud
Pelisarja Ratchet & Clank
Pelimoottori Insomniac Engine v. 2.0
Julkaistu
  • NA 23. lokakuuta 2007
  • EU 9. marraskuuta 2007
  • JP 11. marraskuuta 2007
  • AU 15. marraskuuta 2007
  • FIN 16. marraskuuta 2007
Lajityyppi tasohyppely, toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7
ESRB: E10+ Virheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ratchet & Clank: Tools of Destruction on Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailu- ja tasohyppelypeli. Peli on julkaistu vuonna 2007 PlayStation 3:lle.

Peli on kuudes peli Ratchet & Clank -sarjassa. Pelin on julkaistu Yhdysvalloissa nimellä Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction ja Ranskassa nimellä Ratchet & Clank: Opération Destruction.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ratchet ja Clank ovat työskentelemässä rakettikelkan parissa Metropolisissa, kun he saavat kapteeni Qwarkilta hätäviestin. Taisteltuaan aseistettuja Drophyd-kommandoja vastaan he kohtaavat keisari Percival Tachyonin, itsensä nimittämän "Cragmiittien kruununprinssin". Tachyon on tullut tappamaan Ratchetin, sillä hän uskoo Ratchetin olevan viimeinen elossa oleva Lombax. Kaksikko kuitenkin onnistuu pakenemaan hänen yksityisristeilijällä. Matkan aikaan he vaipuvat hyperuneen, ja heräävät myöhemmin haaksirikkoutuneina Cobalialla Polaris-galaksissa. He saavat selville Tachyonin hallitsevan suurta osaa galaksista. He myös törmäävät mystisiin olentoihin nimeltä Zoni, jotka vain Clank voi nähdä. Zonit antavat Clankille uusia kykyä Ratchetin avuksi.

Myöhemmin kaksikko päätyy kaukaiselle avaruusasemalle, jossa he tapaavat Talwyn Apogeen ja tämän liittolaiset, Cronkin ja Zephyrin. Talwynin isä, tutkimusmatkailija Max Apogee, oli galaksin johtava Lombax-teknologian asiantuntija ja saattaa tietää syyn Lombaxien katoamiseen. Myöhemmin he saavat selville Suuresta sodasta, jossa Lombaxit onnistuivat kokonaan tuhoamaan Cragmiitti-imperiumin, ja karkottivat heidät kaukaiselle tähdelle käyttämällä dimensionaattoria, kypärää joka avaa madonreikiä toisiin ulottuvuuksiin. Vuosia myöhemmin Lombax-mainarit löysivät jäätyneen Cragmiitin munan, ja päättivät ottaa sen hoiviinsa. Saatuaan selville alkuperästään Tachyon päätti tuoda Cragmiitit takaisin ja alkoi kasvattaa armeijaa tuhotakseen Lombaxit.

Max Apogeen vihjeillä kaksikko löytää dimensionaattorin Jasindulta, jota paikallinen Kerchu-rotu pitää hallussaan. Slagin avaruuspiraatit kuitenkin varastavat sen heiltä, mutta onnistuvat saamaan sen haltuunsa. Tachyonin vankeudesta paennut kapteeni Qwark kuitenkin ottaa sen itselleen aikoen tuhota laitteen, mutta päätyykin Cragmiittien kotiplaneetalle Reeporiin. Siellä Tachyonin joukot kaappaavat hänet ja ottavat dimensionaattorin häneltä. Ratchet ystävineen seuraavat heitä, mutta Tachyon oli saanut dimensionaattorin haltuunsa, jonka avulla hän palauttaa Cragmiitit.

Kaksikko matkustaa pääkaupunkiin Meridian cityyn, jossa he pysäyttävät Cragmiittien hyökkäyksen. He matkustavat seuraavaksi Fastoonille, Lombaxien kotiplaneetalle, johon Tachyon on linnoittunut. Siellä Tachyon kertoo Lombaxien paenneen häntä toiseen ulottuvuuteen. Vain kaksi jäi jälkeen: dimensionaattorin vartija ja hänen vauvansa (Ratchet), jonka hän lähetti Solanaan turvaan, mutta joutui myöhemmin Tachyonin surmaamaksi. Tachyon antaa Ratchetille tilaisuuden palata lajinsa luo, mutta kieltäytyy, sillä ei voi antaa dimensionaattorin jäädä Tachyonin kynsiin. Taistellessaan Tachyonia vastaan dimensionaattori avaa portin toiseen ulottuvuuteen, jossa kaksikko onnistuu voittamaan Tachyonin. Korjattuaan dimensionaattorin Putkimieheltä saamalla tiivisteellä, he pakenevat takaisin kotiulottuvuuteen dimensionaattorin rikkoutuessa lopullisesti.

Kaksikon ja heidän liittolaistensa voittoa juhliessa Zonit, nyt kaikille näkyvissä, tulevat paikalle ja ottavat Clankin mukaansa, uskoen tämän olevan valmis oppimaan todellisen tarkoituksensa. Ratchet vannoo pelastavansa Clankin. Pelin tarina jatkuu seuraavassa osassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Ratchet taistelemassa Grind Rail Bossia vastaan planeetta Jasindun Kerchu Cityssä

Pelin asetelmassa galaksi on vaarassa ja Ratchet voi pelastaa sen vain omaa historiaansa tutkimalla. Vanhoja palaavia hahmoja on vain neljä kappaletta: Ratchet, Clank, Kapteeni Qwark ja Putkimies. Pelissä on myös uusi valikoima aseita.

Kuten sarjan aikaisemmissa peleissä peli on kuvattu kolmannesta persoonasta ja koostuu ammuskelusta ja tasohyppelystä, jossa painopiste on ampumisella.[1]

Peli on saanut IGN:n arvostelussa arvosanaksi 9.4/10.[2]

Peli on saanut GameSpotin arvostelussa arvosanaksi 7,5/10.[1]

Peliä on sanottu vakavammaksi kuin aikaisempia sarjan pelejä ("aikuismaisempi"), mutta peli on erittäin helppo.[2][1] Ampuminen ja tasohyppely on hauskaa, ohjaus on toimiva ja peli on visuaalisesti näyttävä.[1] Pelissä on huumoria, mutta tarina jää heikoksi.[1]

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  James Arnold Taylor    Ratchet  
  David Kaye    Clank  
  Jim Ward    Kapteeni Qwark  
  Andy Morris    Keisari Percival Tachyon  
  Jess Harnell    Salakuljettaja, Putkimies, papukaija, merirosvo #1  
  Rajia Baroudi    Aphelion IRIS  
  Paul Eiding    Zephyr  
  Daniel Hagen    Cronk  
  Susan Eisenberg    Tachyon robotti  
  Robin Atkin Downes    Kapteeni Slag  
  Wally Wingert    Ruoste Pete  
  Daran Norris    kertoja  
  Danny Mann    merirosvo #3  
  David Boat    sotilas, Fish Drophyd  
  Sylvia Amerito    Help Desk  
  Richard Horvitz    Zoni(t)  
  Marc Graue    herra Zurkon  
  Andrew Kishino    Device Grummel  
  Tara Strong    Talwyn Apogee  
  Greg Ellis    Armor Grummel, Weapons Grummel  

Suomenkieliset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Arttu Ala-Jokimäki    Ratchet  
  Arto Nieminen    Clank, Drophyd  
  Jarmo Mäkinen    Kapteeni Qwark, Putkimies  
  Susa Saukko    Aphelion  
  Virpi Anttio    IRIS, Bunker Door  
  Ossi Valo    Laitekauppias  
  Pirjo Huttunen    Help Desk, Escape Pod  
  Joonas Suominen    Kuuluttaja, piraatteja  
  Pasi Ruohonen    Trokari, kertoja, piraatteja  
  Bruno Lähteenmäki    Keisari Percival Tachyon, Kapteeni Slag  
  Susanna Karvinen    Tachyon robotti, Talwyn Apogee  
  Olavi Mattson    Asekauppias  
  Janne Porkka    Zephyr, Ruoste Pete, Fish Drophyd  
  Jari Salo    Zoni(t), papukaija, Cronk  
  Ola Leinonen    Mr. Zurkon  
  1. a b c d e Aaron Thomas: Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction Review gamespot.com. 23.10.2007. Viitattu 3.1.2022. (englanniksi)
  2. a b Jeremy Dunham: Ratchet and Clank Future: Tools of Destruction Review ign.com. 23.10.2007. Viitattu 3.1.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]