Pikisaari (Lappeenranta)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikisaari

Pikisaaren kerrostaloja kuvattuna Rapasaaren satamalaiturista elokuussa 2021

Sijainti
Vesialue
Kartta

Pikisaari on Saimaan saari Lappeenrannan keskustan pohjoispuolella Kariniemen ja Rapasaaren välissä. Saari on yhdistetty mantereeseen sillalla. Matkaa keskustasta Pikisaareen on reilut 2 kilometriä. Pikisaaressa on paljon asuinkerrostaloja. Saaren pohjoisosassa sijaitsee puistoalue, sekä uimaranta ja venepaikkoja. Ulkoilureitti kiertää saaren ympäri.[1] Paikallisliikenteen linja 8 liikennöi Pikisaaren kautta.[2]

Pikisaari kuuluu Linnoituksen kaupunginosaan.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pikisaaren saha 1950-luvulla. Etualalla näkyy Lappeenrannan linnoituksen pohjoispäässä sijaitseva Rapasaari, josta kulkee silta Pikisaareen. Oikealla pienempi Öljysaari, joka on sittemmin liitetty Pikisaareen.

Nykyinen Pikisaari koostuu Tervasaaresta, Peltosaaresta ja Katajasaaresta. Saaret on liitetty toisiinsa täyttömaalla. Suurin yhdistetyistä saarista oli pitkulainen Pikisaari, jota on aiemmin kutsuttu nimellä Tervasaari. Pikisaaresta on aiemmin voinut siirtyä Voisalmensaaren Kariniemeen kevyenliikenteen siltaa pitkin. Tuolloin alueella toimi saha, joka oli Rauma-Repolan omistuksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Opaskartta Lappeenrannan karttapalvelu. Lappeenrannan kaupunki. Viitattu 30.7.2022.
  2. Paikallisliikenne lappeenranta.fi. Lappeenrannan kaupnki. Arkistoitu 15.8.2022. Viitattu 30.7.2022.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.