Ms. Pac-Man

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ms. Pac-Man
Ms. Pac-Man-peliautomaatti.
Ms. Pac-Man-peliautomaatti.
Kehittäjä Bally Midway
General Computer Corporation
Julkaisija Bally Midway
Namco
Jakelija Microsoft Store, App Store, Steam ja PlayStation Store
Pelisarja Pac-Man
Julkaistu
  • NA 13. tammikuuta 1982
Lajityyppi toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta kolikkopeli, useita muita
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ms. Pac-Man on alun perin Namcon julkaisema toimintapeli, joka julkaistiin vuonna 1982 kolikkopelinä. Peli on jatkoa vuonna 1980 ilmestyneelle Pac-Manille. Siinä esiintyy Pac-Man-hahmon naispuolinen vastine.

Peli on julkaistu myöhemmin myös useille muile alustoille, kuten Atari 2600:lle, Atari 5200:lle, Atari 7800:lle, Atarin 8-bittisille, Commodore VIC-20:lle, Commodore 64:lle, ZX Spectrumille, IBM PC:lle, Apple II:lle, Texas Instruments TI-99/4A:lle, Sega Mega Drivelle, Sega Master Systemille, Nintendo Entertainment Systemille, Super Nintendo Entertainment Systemille, CD-ille, Game Boy Colorille, Xbox 360:lle, iOS:lle, Windows Mobilelle ja Androidille

Pelin pelaaminen on hyvin samanlaista kuin alkuperäisessä Pac-Manissa. Pelaaja ohjaa Ms. Pac-Mania, jolla täytyy liikkua sokkeloisissa kentissä syöden pisteitä. Tavoitteena on kerätä kaikki kentällä olevat pisteet. Pelaajan perässä kulkevat kuitenkin neljä haamua, Blinky, Pinky, Inky ja Sue (Clyde alkuperäisessä pelissä), joita pelaajan täytyy varoa. Jos pelaaja saa syötyä hedelmän, tämän on mahdollista syödä myös haamuja. Tällöin haamut pakenevat pelaajaa ja aina pelaajan syötyä sellaisen haamu palaa aloituspaikaansa ja alkaa liikkua uudelleen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.