Mountain Dew

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mountain Dewin Logo
Vanhoja Mountain Dew -pulloja.

Mountain Dew (Yhdysvalloissa nyk. Mtn Dew) (suom. vuorikaste) on PepsiCo:n valmistama virvoitusjuoma. Mountain Dew on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin virvoitusjuomatavaramerkki.[1] Juoma on sokeroidun sitruunan makuinen.lähde? Mountain Dew sisältää kofeiinia saman verran kuin markkinoiden kolajuomat.[1]

Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa Mountain Dew'ssä on korkeampi kofeiiniannos kuin muissa virvoitusjuomissa, kuten Pepsissä ja Coca-Colassa. Kuitenkin joissain Yhdysvaltain osavaltioissa, Kanadassa ja Australiassa myytävässä Mountain Dew'ssä ei ole lainkaan kofeiinia.

Edellä mainittujen valtioiden lisäksi Mountain Dew’tä myydään Islannissa, Venäjällä, Norjassa, Virossa, Puolassa, Bulgariassa, Saksassa ja Sveitsissä.lähde? Suomen markkinoille se tuli vuonna 2002.[2]

Perinteisen Mountain Dew’n lisäksi markkinoilla on myös vadelman ja sitruunan makuinen Mountain Dew Supernova.[1] Yhdysvalloissa myydään Mountain Dew’stä myös joitakin erikoisversioita, kuten ”Diet Mountain Dew”, ”Mountain Dew Code Red”, ”Diet Mountain Dew Code Red”, ”Mountain Dew White out”, ”Mountain Dew Voltage”, sekä Halo-pelisarjan että World Of Warcraftin sponsoroimaa, rajoitetun ajan makua ”Mountain Dew Game Fuel”. Taco Bell -pikaruokaketju tarjoaa yksinoikeudella erikoismakuvaihtoehtoa ”Mountain Dew Baja Blast”, myös ”Mountain Dew Live Wire” on valikoimissa.

Juoma sai alkunsa jo vuonna 1940 Tennesseen osavaltiossa. Tuotemerkin loivat veljekset, Barney ja Ally Hartman. Tätä lime- ja sitruspohjaista limonadia käytettiin aluksi viskin laimentamisessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Mountain Dew - www.hartwall.fi hartwall.fi. Viitattu 8.11.2015.
  2. Mountaindew Suomi Mountaindew.fi. Viitattu 8.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.