Melania Trump

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Melania Trump
Melania Trump vuonna 2016.
Melania Trump vuonna 2016.
Syntynyt 26. huhtikuuta 1970 (ikä 46)
Sevnica, Slovenian ST, Jugoslavia

Melania Trump (o.s. Knauss; 26. huhtikuuta 1970 Sevnica, Slovenian ST, Jugoslavia) on slovenialaissyntyinen malli ja seurapiirihenkilö. Hän tuli tunnetuksi liikemies Donald Trumpin tyttöystävänä 1990-luvun lopulla; pari on sittemmin avioitunut.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trump syntyi ja kasvoi keskiluokkaisessa perheessä Ljubljanassa Sloveniassa.lähde? Hän aloitti mallintyöt kotimaassaan 16-vuotiaana ja solmi 18-vuotiaana sopimuksen mallitoimiston kanssa Milanossa. Opiskeltuaan arkkitehtuuria ja suunnittelua slovenialaisissa yliopistoissa Trump jatkoi mallintöitään muun muassa Milanossa ja Pariisissa asettuen 1990-luvun puolessa välissä New Yorkiin.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trump on esiintynyt mallina muotinäytöksissä, mainoskampanjoissa ja erilaisissa lehtiartikkeleissa ympäri maailmaa. Hän on koristanut muun muassa Avenuen, GQ:n, Harper's Bazaarin, In Stylen, New York Magazinen, Ocean Driven ja Voguen kansia sekä kuvasarjoja muun muassa Alluressa, Ellessä, Glamourissa, Selfissä, Sports Illustratedissa, Town & Countryssa ja Vanity Fairissa. Lisäksi Trump on toiminut mallina muun muassa Concorde- ja Levi's -mainoskampanjoissa. Trump onkin vuosien varrella työskennellyt useiden huippukuvaajien kanssa, joista mainittakoon Patrick Demarchelier, Helmut Newton, Arthur Elgort, Ellen Von Unwerth, Peter Arnell, Antoine Verglas ja Mario Testino.

Mallintöiden lisäksi Trump on tehnyt vuosia hyväntekeväisyystyötä järjestäen ja osallistuen varainkeruutilaisuuksiin sekä muihin hyväntekeväisyyskampanjoihin ja -projekteihin. Yhdysvaltain Punainen Risti nimesi Trumpin hyvän tahdon lähettilääkseen vuonna 2005, ja vuonna 2010 Trump toimi 55th Annual Palm Beach Heart Ball -juhlatilaisuuden puheenjohtajana keräten Yhdysvaltain sydänsäätiölle 1,5 miljoonaa dollaria. Vuosien varrella Trump on myös esiintynyt useissa televisio- ja radio-ohjelmissa. Hän on vieraillut muun muassa Larry King Livessa ja juontanut television suosittua keskusteluohjelmaa The View yhdessä Barbara Waltersin kanssa. Trump on nähty myös useissa aviomiehensä Donald Trumpin The Apprentice -televisio-ohjelman jaksoissa.

Trump toi markkinoille oman kello- ja korumerkkinsä Melania™ Timepieces & Jewelry vuonna 2010. Kello- ja korumallistot on nimetty Trumpin kolmen kotikaupungin mukaan (New York, Palm Beach ja Pariisi). Ne ovat olleet alusta alkaen myyntimenestyksiä.

Trumpilla on aviomiehensä Donald Trumpin kanssa yksi lapsi, Barron William, joka syntyi vuonna 2006.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Melania Trumpin kotisivut, melaniatrump.com, 18.9.2010
  • Melania Trumpin profiili IMDb -elokuvatietokannassa, imdb.com, 18.9.2010
  • Melania Trumpin kello- ja korusivusto QVC -ostoskanavan kotisivuilla, qvc.com, 18.9.2010

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]