Melania Trump

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Melania Trump
Melania Trump vuonna 2016.
Melania Trump vuonna 2016.
Syntynyt 26. huhtikuuta 1970 (ikä 46)
Sevnica, Slovenian ST, Jugoslavia

Melania Trump (o.s. Knav; 26. huhtikuuta 1970 Sevnica, Slovenian ST, Jugoslavia) on slovenialaissyntyinen malli ja seurapiirihenkilö. Hän tuli tunnetuksi liikemies Donald Trumpin tyttöystävänä 1990-luvun lopulla; pari meni naimisiin vuoden 2005 tammikuussa[1].

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melania Knav syntyi ja kasvoi keskiluokkaisessa perheessä Ljubljanassa Sloveniassa.lähde? Hän aloitti mallintyöt kotimaassaan 16-vuotiaana ja solmi 18-vuotiaana sopimuksen mallitoimiston kanssa Milanossa. Opiskeltuaan arkkitehtuuria ja suunnittelua slovenialaisissa yliopistoissa hän jatkoi mallintöitään muun muassa Milanossa ja Pariisissa.

Hän vaihtoi sukunimensä Knaussiksi, ja 1990-luvun puolessa välissä hän muutti New Yorkiin.[2]

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trump on esiintynyt mallina muotinäytöksissä, mainoskampanjoissa ja erilaisissa lehtiartikkeleissa ympäri maailmaa. Hän on esiintynyt muun muassa Avenuen, GQ:n, Harper's Bazaarin, In Stylen, New York Magazinen, Ocean Driven ja Voguen kansikuvissa sekä kuvasarjoissa muun muassa Alluressa, Ellessä, Glamourissa, Selfissä, Sports Illustratedissa, Town & Countryssa ja Vanity Fairissa. Lisäksi Trump on toiminut mallina muun muassa Concorde- ja Levi's -mainoskampanjoissa. Häntä ovat kuvanneet muun muassa valokuvaajat Patrick Demarchelier, Helmut Newton, Arthur Elgort, Ellen Von Unwerth, Peter Arnell, Antoine Verglas ja Mario Testino.

Mallintöiden lisäksi Trump on tehnyt vuosia hyväntekeväisyystyötä järjestäen ja osallistuen varainkeruutilaisuuksiin sekä muihin hyväntekeväisyyskampanjoihin ja -projekteihin. Yhdysvaltain Punainen Risti nimesi Trumpin hyvän tahdon lähettilääkseen vuonna 2005.

Vuosien varrella Trump on myös esiintynyt useissa televisio- ja radio-ohjelmissa. Hän on vieraillut muun muassa Larry King Livessa ja juontanut television suosittua keskusteluohjelmaa The View yhdessä Barbara Waltersin kanssa. Trump on nähty myös useissa aviomiehensä Donald Trumpin luotsaaman The Apprentice -televisio-ohjelman jaksoissa.

Trump toi markkinoille oman kello- ja korumerkkinsä Melania™ Timepieces & Jewelry vuonna 2010. Ne ovat olleet alusta alkaen myyntimenestyksiä.

Trumpilla on aviomiehensä Donald Trumpin kanssa yksi lapsi, Barron William, joka syntyi vuonna 2006.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Melania Trumpin kotisivut, melaniatrump.com, 18.9.2010
  • Melania Trumpin kello- ja korusivusto QVC -ostoskanavan kotisivuilla, qvc.com, 18.9.2010

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Donald Trump Weds Melania Knauss People.com. 23.1.2005. Viitattu 5.10.2016. (englanniksi)
  2. Jordan, Mary: Meet Melania Trump, a new model for first lady Washington Post. 30.9.2015. Viitattu 5.10.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]