Meinl Percussion

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Meinl cymbals logo.png

Meinl Percussion on symbaalien valmistaja, joka sijaitsee Gutenstettenissä Saksassa. Yrityksen symbaalit valmistetaan Saksassa, lukuun ottamatta byzance-sarjaa, joka valmistetaan Turkissa.

Sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Headliner on pääasiassa aloittelijoille suunnattuja symbaaleja sisältävä sarja, ja se valmistetaan yleensä messingistä. Sarja on edullinen. Sarja käsittää hi-hatteja, crasheja, riden, chinan, ja splasheja. Headlinereja myydään myös settinä, joka sisältää 14" hi-hatin, 16" crashin ja 20" riden.

MCS on Meinlin sarja, jota myydään lähes poikkeuksetta setteinä. Nämä symbaalit valmistetaan kestävästä B8-pronssista. Näitä symbaaleja suositellaan – esimerkiksi Modern Drummer -lehti – suositellut kaikille aloittelijoille tai kenelle tahansa, joka tahtoo halpoja ja hyviä symbaaleja.

HCS on MS63-messingistä valmistettava, MCS:ää heikompilaatuinen sarja, jota myös myydään usein settinä. HCS-settejä myydään tosin myös paketteina, joissa on 14" hi-hat ja 16" crash. HCS on myös MCS:ää laajempi sarja. Sarjaan kuuluu kaikki yleiset symbaalit, tosin koot ovat hyvin pieniä.

Classicit on valmistettu B8-pronssista. Classic on edullinen, hyvä ja erittäin laaja sarja. Esimerkiksi Classic on Meinlin sarjoista Byzancea ja Generation X:ää lukuun ottamatta ainoa, jossa on alle 13" hi-hat. Lisäksi sarjassa on 8" ja 10" china-splasheja ja erittäin kimeä-äänisiä "bellejä".

Generation X on Meinlin laajin sarja. Siihen kuuluu kaksi signature-sarjaa, joista molemmista on symbaalisetti. Signature-peltien lisäksi on kaksi "stacksia", jotka ovat kaksi vähän erikokoista symbaalia, joten ne kuulostavat jossain määrin hi-hatilta. Myös Trash Hatssä on kaksi erikokoista symbaalia päällekkäin. Lähes kaikki symbaalit on valmistettu FX9-seoksesta. Signature-symbaaleja on kahta eri sarjaa. Johnny Rabbin ja Thomas Langin sarjat.

Johnny Rabbin sarjaan kuuluu 12" hi-hat, 16" crash ja 18" crash/ride, jotka voi ostaa yhdessä setissä. Kaikissa symbaaleissa on kaksi täysin erikokoista symbaalia. Ylempi symbaali on valmistettu FX9-aineseoksesta ja ylempi MS63-aineesta. Symbaalipaketin mukana tulee Drumball, joka laitetaan rummun päälle.

Thomas Langin symbaaleihin kuuluu kolme erikokoista crashia, joissa kaikissa on reunapoimutus. Sarjaan kuuluu lisäksi 18" signal crash/ride. Lisäksi sarjaan kuuluu filter chinoja ja jingle filter china. Molempia chinoja saa erikokoisina ja molempiin on porattu reikiä. Chinojen ero on se, että jinglessä on joissain reissä heliseviä osia, jotka tekevät symbaalista tamburiinin kuuloisen. Thomas Langin symbaalipaketteja saa kahtena erilaisena. Halvemmassa setissä on 16" crash ja 18" signal crash/ride. Toisessa setissä on 17" ja 18" crash. Molemmissa seteissä mukana tulee 14" filter china.

Amunit tehdään B8-pronssista konetaonnalla. Amunin crasheja saa erikokoisina ja thin-, medium- ja powerfull-paksuudella. Rideja saa medium- ja powerfull-paksuudella ja on myös isokupuinen big bell ride. Amun-sarjassa on erikokoisia chinoja ja splasheja.

MB10-symbaalit tehdään B10-pronssista. MB10-sarjan symbaaleja valmistetaan vain medium -paksuisena. Tässä sarjassa on Jason Bittnerin signature ride, 20" MB10 bell blast ride. Lisäksi MB10:n chinoja saa ainoastaan 17" ja 19" kokoisina. Lisäksi tässä sarjassa on ainoastaan soundwave hi-hateja, eli niissä on reunapoimutus.

Soundcasterit on valmistettu B12-pronssista. Hi-hatteja saa powerfull-ja medium-paksuisena ja samat paksuudet soundwavessa. Crasheja saa kaikkina paksuuksina. Rideja taas ei saa thin-paksuisena. Soundcasterin erikoisuus on 22" mega bell ride, josta lähes puolet on kupua. Toinen erikoisuus on 12" distortion-splash, joka on vähän chinamainen. Varsinaisissa chinoissa on pyöreä reuna.

Byzance on Meinlin suurin sarja. Sitä saa viidellä eri viimeistelyllä, ja kaikki lautaset ovat käsin tehtyjä. Byzancet on tehty B20-pronssista (80 % kuparia ja 20 % tinaa). Kaikki symbaalit tehdään Meinlin Turkin tehtaassa, sieltä ne lähetetään Saksaan, tarkistetaan ja hyväksytyt lakataan ja kiillotetaan.

Traditional-viimeistelyllä saa eniten Byzance-symbaaleja, ja se oli alkuperäinen viimeistely. Näissä symbaaleissa on lämmin ja pehmeä ääni. Sarjassa on kymmenen erilaista, erikokoista ja eripaksuista rideä. Niin kuin kaikissa muissakin Byzance-viimeistelyissä, Traditionalissa ei crasheja saa powerfull-paksuisena. Tosin Traditional-crasheja saa medium-thin-paksuudella.

Brilliant-viimeistelyissä on kiillotettu pinta, ja niiden sointi voi olla kirkas ja rikas tai tumma. Tällä viimeistelyllä saa erikoisia, Thomas Langin käyttämiä hi-hatteja, joiden yläpuoli on normaalista brilliant hi-hatista, mutta alapuoli on seuraavaksi mainittavasta Byzance extradry -sarjasta. Hi-hatin yläpellissä on myös reikiä.

Dry-viimeistelyllä tehdyissä symbaaleissa on hiekkapuhallettu mattapinta. Tämän viimeistelyn pellit ovat saatavilla ainoastaan medium-paksuisena. Symbaalien ääni on erittäin tumma.

Dark-viimeistelyn symbaalit ovat täysin käsittelemättömiä, ja niissä on todella matala ääni. Tässä sarjassa on Rodney Holmesin Spectrum-ride. Se on suurempi ja paljon tummaäänisempi kuin Dark-viimeistelyn normaali ride.

Jazz on Byzancen uusin viimeistelytapa, ja se voitti Musikmesse International Press Awardin. Tämä sarja on nimensä mukaisesti tarkoitettu jazziin ja muuhun kevyempään musiikkiin, koska koko viimeistelyllä ei saa edes medium-paksuisia symbaaleja. Lisäksi sarjassa on Flat-ride eli ride, jossa ei ole kupua, Wolfgang Haffnerin käyttämä clubride, pehmeä-ääninen Sweetride ja 22" China-ride.

MB20-symbaalit tehdään B20-pronssista, ja ne on tarkoitettu raskaaseen musiikkiin. Myös nämä ovat käsintehtyjä. Niillä on Byzancesta tunnettu brilliant-viimeistely. Tämän sarjan erikoisuuksia ovat isompikupuinen ride ja Chris Adlerin (Lamb of God)käyttämä, Meinlin suurin symbaali, 24" Pure Metal ride.

Muut sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näiden sarjojen lisäksi on neljä sarjaa, joista kolmen valmistus on lopetettu. Soundcaster on hyvin samanlainen kuin Custom. Raker on halpa ja raskaaseen musiikkiin tarkoitettu sarja, One of Kind on suurempi sarja, jota saa kolmella eri viimeistelyllä ja MB8 on uusi B8 pronssista valmistettu Amunin korvaava sarja.

Artistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.