Hilary Duff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hilary Duff
Hilary Duff Voguessa vuonna 2019.
Hilary Duff Voguessa vuonna 2019.
Henkilötiedot
Koko nimi Hilary Erhard Duff
Syntynyt28. syyskuuta 1987 (ikä 36)
Ammatti näyttelijä
laulaja-lauluntekijä
tuottaja
vaatesuunnittelija
Puoliso Mike Comrie
(vih. 2010; ero 2016)

Matthew Koma
(vih. 2019)
Lapset 3
Muusikko
Aktiivisena 1993–
Tyylilajit pop
dancepop
Levy-yhtiöt Buena Vista Records
Hollywood Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
hilaryduff.com

Hilary Erhard Duff (s. 28. syyskuuta 1987 Houston, Texas[1]) on yhdysvaltalainen laulaja, näyttelijä ja vaatesuunnittelija. Hän tuli kuuluisaksi 2000-luvun alussa Disney Channelin nuortensarjan Lizzie McGuire pääroolissa, joka teki hänestä aikansa teini-idolin. Hän loi samaan aikaan laulajanuraa ja toinen studioalbumi Metamorphosis (2003) oli myynti- ja listamenestys ja myi nelinkertaista platinaa. Myös Duffin kolme seuraavaa albumia menestyivät hyvin listoilla ja yhteensä hänen albumejaan on myyty yli 15 miljoonaa kappaletta.

Duff julkaisi tauon jälkeen neljännen albuminsa Breatlhe In. Breathe Out vuonna 2015. Muutoin hän on keskittynyt näyttelijänuraansa sekä elokuvissa että televisiossa. Duffin menestyselokuvia ovat muun muassa Villi tusina (2003), Agentti Cody Banks (2003) ja Tuhkimotarina (2004). Hän siirtyi myöhemmin kohti aikuisrooleja ja oli pääroolissa televisiosarjassa Younger (2015–2021). Vuodesta 2022 hän on ollut tuottajana sekä pääroolissa Hulu-kanavan komediasarjassa How I Met Your Father.

Varhaisvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary Duff on tuottaja Susan Colleen Cobbin (ent. Duff) ja tämän entisen aviomiehen, kauppaketjujohtaja Robert ”Bob” Erhard Duffin nuorempi tytär. Hänen isosiskonsa on näyttelijä Haylie Duff.[2] Hilary asui varhaislapsuutensa Houstonissa ja San Antoniossa, joissa hänen isänsä omisti myymälöitä. Duffin tyttöjen äiti kannusti heitä tanssi- ja teatteriharrastuksiin, minkä tuloksena tytöt saivat rooleja paikallisista teatterituotannoista. Kun Hilary oli kuusi- ja Haylie kahdeksanvuotias, he saivat roolit Pähkinänsärkijä-baletissa San Antoniossa.[1] Molemmat halusivat lapsesta lähtien näyttelijöiksi, joten he muuttivat äitinsä kanssa Kaliforniaan vuonna 1993. Tyttöjen isä jäi Houstoniin oman uransa takia. Useiden vuosien koe-esiintymisten jälkeen sisarukset saivat useita mainosrooleja.[3] Hilary oli kotikoulussa kahdeksanvuotiaasta lähtien näyttelijänuransa takia.[4]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1997–2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary Duffin ensimmäinen rooli oli vuonna 1997 televisioelokuvassa Villin lännen naisia. [2]Seuraavana vuonna 1998 hän sai roolin Willard Carrollin kirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa Playing by Heart. Duffin ensimmäinen merkittävä rooli oli Wendynä vuoden 1998 elokuvassa Casper Meets Wendy.[2]

Vuonna 1999 Duff näytteli televisioelokuvassa The Soul Collector, joka perustuu Kathleen Kanen romaaniin. Duff voitti suorituksestaan Young Artist -palkinnon.

Duffin ensimmäinen vakava rooli oli vuonna 2000 TV-sarjan Daddio pilottijaksossa. Läpimurtorooli oli pääosa nuorena koulutyttönä sarjassa Lizzie McGuire.[2]

2001–2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lizzie McGuire ensiesitettiin Disney Channelilla 12. tammikuuta 2001. Se keräsi 2,3 miljoonaa katsojaa jokaista jaksoa kohden. Duffista tuli sarjan myötä erittäin suosittu 7–14-vuotiaiden keskuudessa, ja kriitikko Richard Huff New York Daily News -lehdestä kutsui Duffia "vuoden 2002 versioksi Annette Funicellosta". Duff allekirjoitti sopimuksen 65 lisäjakson kuvaamisesta. Duff näytteli myös Disney Channelin Cadet Kellyssä (2002), josta tuli kanavaverkon katsotuin ohjelma 19 vuoteen. Siinä hän näyttelee tyttöä, joka menee sotilaskouluun.

Hilary siskonsa Haylie Duffin kanssa.

Duffin seuraava elokuva oli Human Nature – luonnon pikku oikkuja (2002), joka kuvattiin samoihin aikoihin kuin Lizzie McGuire. Charlie Kaufmanin käsikirjoittama ja Michel Gondryn ohjaama elokuva kertoo luonnontutkijasta, jota näyttelee Patricia Arquette. Duff esitti päähenkilöä nuorena. Samana vuonna Duff teki cover-version Brooke McClymontin kappaleesta "I Can't Wait" Lizzie McGuire -elokuvaan ja kappaleen "The Tiki Tiki Tiki Room" ensimmäiselle DisneyManian kokoelma-albumille.

Duffin ensimmäinen oma albumi on Santa Claus Lane (2002), joka sisältää valikoiman joululauluja. Levyllä kuullaan myös Hilaryn sisarta Haylietä, Lil' Romeota ja Christina Miliania. Ensimmäinen single "Tell Me a Story (About the Night Before)" yksi sijalle 154 Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla ja ansaitsi kultaa. Kappale "Santa Claus Lane" valittiin soundtrackiksi elokuvaan Mutta mitä tapahtui joulupukille 2, ja toinen single "What Christmas Should Be" valittiin elokuvaan Villi tusina, jossa Duff myös näytteli. Duff lauloi Lizzie McGuire: Popstar -elokuvan soundtrackille muun muassa kappaleet "I Can't Wait" ja "Why Not", joka ylsi sijalle 14 Australiassa. Elokuvan soundtrack-albumi myi platinaa vuonna 2003.

Seuraavaksi Duff näytteli elokuvassa Agent Cody Banks (2003), jossa toista pääosaa esitti Frankie Muniz. Elokuva sai myönteisiä arvosteluja ja menestyi niin että sai jatko-osan, mihin Duff ei kuitenkaan osallistunut. Duff jatkoi rooliaan Lizzie McGuirena elokuvassa Lizzie McGuire: Popstar, joka ylitti lipunmyyntiodotukset 42,6 miljoonan dollarin tuotoilla Yhdysvalloissa ja 55 miljoonalla dollarilla maailmanlaajuisesti. Duff sai elokuvasta miljoonan dollarin palkkion. Tästä alkoi Hilary Duffin todellinen tie teinimiljonääriksi. Elokuva sai vaihtelevia arvioita. Myöhemmin samana vuonna Duff esitti yhtä Steve Martinin ja Bonnie Huntin kahdestatoista lapsesta perhe-elokuvassa Villi tusina. Hän jatkoi rooliaan elokuvassa Villi tusina 2 (2005), joka epäonnistui ja sai negatiivista palautetta kriitikoilta.

Duffin ensimmäinen kokonaan oma studioalbumi Metamorphosis ilmestyi vuonna 2003. Se ylsi ykköseksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja myi yli 3,7 miljoonaa kopiota toukokuuhun 2005 mennessä. Ensimmäinen single "So Yesterday" oli kymmenen parhaan joukossa useissa maissa. Seuraavaksi albumilta julkaistiin single "Come Clean", joka oli myös tosi-tv-sarjan tunnusmusiikki. Se menestyi myös hyvin: se oli Duffin ensimmäinen single joka ylsi neljänkymmenen parhaan joukkoon Yhdysvalloissa ja oli kahdenkymmenen parhaan joukossa Isossa-Britanniassa, Australiassa Uudessa Seelannissa. Kappaleen musiikkivideo oli ehdolla kategoriassa "Paras Popvideo" MTV Video Music Awards -gaalassa. Albumin kolmatta singleä "Little Voice" ei julkaistu Yhdysvalloissa, mutta siitä tuli pieni hitti Kanadassa ja Australiassa. Myöhemmin vuonna 2003 Duff aloitti ensimmäiset konserttikiertueensa nimeltä The Metamorphosis Tour ja The Most Wanted Tour. Molemmat myytiin lähes heti loppuun.

Duff teki myös useita pieniä rooleja TV-sarjoissa kuten Chicagon lääkärit maaliskuussa 2000, jossa hän esitti sairasta tyttöä. Vuonna 2003 hän vieraili sarjassa George Lopez, jossa hän näytteli meikkimyyjää. Duff esiintyi sarjassa myös 2005 roolinimellä Kenzie. Vuonna 2003 hän näytteli siskonsa Haylien kanssa elokuvassa American Dreams. Alkuvuonna 2005 Duff vieraili TV-sarjassa Joanin salaisuus.

2004–2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2004 julkaistiin DisneyMania albumi nieltään DisneyMania 2, joka sisälsi kappaleen "The Siamese Cat Song". Sen Hilary esittää duettona Haylien kanssa. Levyllä on myös kappale "Circle of Life", jolla oli mukana muitakin Disney Channelin tähtiä. Duff ja Haylie tekivät yhdessä cover-version The Go-Go's -yhtyeen kappaleesta "Our Lips Are Sealed" elokuvaan Tuhkimotarina, ja elokuvassa oli kaksi muutakin Duffin kappaletta. Kappaleen "Our Lips Are Sealed" musiikkivideo sai suosiota MTV:llä mutta levy ei silti myynyt kovin hyvin. Duffin kappale "Come Clean" pääsi Laguna Beach: The Real Orange County -tositelevisiosarjan tunnuskappaleeksi vuonna 2004.

Hilary Duffin toinen studioalbumi oli nimeltään Hilary Duff, missä hän oli mukana myös kirjoittamassa joitakin laulun sanoja. Duff kuvasi albumin olevan enemmän "henkilökohtainen" ja sisältävän enemmän "rockmeininkiä" kuin Metamorphosis. Albumi julkaistiin Hilaryn 17-vuotispäivänä syyskuussa 2004 ja se ylsi toiseksi Yhdysvalloissa ja listaykköseksi Kanadassa. Albumi myi yli 1,5 miljoonaa kopiota Yhdysvalloissa kahdeksan kuukauden aikana. Seuraava single albumilta oli kappale "Fly", joka ylsi 40 parhaan joukkoon Australiassa, jossa tuotettiin toinen top-40-single "Someone's Watching over Me", joka soi elokuvassa Kesän sävelet. Duff esitti kappaleen "(I'll Give) Anything but Up!" vuoden 2004 albumilla Marlo Thomas & Friends: Thanks & Giving All Year Long.

Vuonna 2004 Duff näytteli pääosaa romanttisessa elokuvassa Tuhkimotarina. Vaikka arvostelut olivatkin suurimmaksi osaksi negatiivista, elokuva myi hyvin ja kriitikot olivat vaikuttuneita Duffin suorituksesta. Samana vuonna Duff näytteli ensimmäisessä draamaelokuvassaan Kesän sävelet. Jotkut kriitikot arvostivat Duffin tyylinvaihdosta vakavampaan rooliin. Samana vuonna Duff sai ensimmäisen ehdokkuutensa Golden Raspberry -palkintoon kategoriassa "huonoin naisnäyttelijä" elokuvien Kesän sävelet ja Tuhkimotarina takia.

Hilary Duff faninsa kanssa.

Vuonna 2005 Duff esitti elokuvassa The Perfect Man eronneen naisen (Heather Locklear) vanhinta tytärtä. Elokuva sai enimmäkseen nuivia arvioita eikä tuottanutkaan hyvin. Duff oli taas Golden Raspberry -ehdokkaana elokuvista The Perfect Man ja Villi tusina 2. Vuonna 2006 Duff ja sisar Haylie näyttelivät miljonäärisisaruksia satiirisessa komediassa Material Girls. Tämäkään elokuva ei myynyt hyvin eikä miellyttänyt kriitikoita. Hilary ja Haylie Duff ansaitsivat molemmat kaksi Golden Raspberry -palkintoehdokkuutta elokuvastaan.

Duffin kolmas albumi Most Wanted (2005) sisälsi kappaleita kahdelta edelliseltä levyltä, remix-kappaleita sekä uusia kappaleita joiden innoittajina toimivat muun muassa bändit The Killers ja Muse. Levyn ensimmäisestä singlestä "Wake Up" tuli Duffin parhaiten sijoittunut single Yhdysvalloissa. Albumin toisen singlen "Beat of My Heart" -musiikkivideo oli myös suosittu, mutta itse single ei yltänyt listoille saakka Yhdysvalloissa. Albumi sijoittui ykköseksi Billboard 200 -listalla, ja siitä tuli Duffin kolmas ykkössija Kanadassa. Duff myös levytti sisarensa kanssa cover-version Madonnan kappaleesta "Material Girl".

2007–2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff elokuvan War, Inc. ensi-illassa vuonna 2008.

Huhtikuussa 2008 Duffille tarjottiin pääroolia, Annie Millsin osaa, televisiosarjasta 90210. Duff kuitenkin kieltäytyi roolista, sillä hän ei halunnut olla enää mukana teinigenreen luokiteltavissa tv- tai elokuvatuotannoissa. Duff työskentelee mallina IMG Models-mallitoimistolle New Yorkissa.

Duff MMVA -gaalassa vuonna 2007.

Duff oli mukana kirjoittamassa materiaalia neljännelle studioalbumilleen nimeltä Dignity. Albumille kirjoitti sanoituksia myös Kara DioGuardi. Verratessaan uutta albumia edeltävään musiikkiisa Duff totesi uuden levynsä sisältävän aiempaa enemmän tanssimusiikkia. Lisäksi uudella albumilla käytetään enemmän oikeita instrumentteja kuin aiemmilla albumeilla. Duff sanoikin: "En osaa tarkalleen selittää mitä olemme tekemässä, mutta se on hauskaa ja upeaa ja erilaista, jotakin uutta minulle. Se on todella mahtavaa".

Albumin ensimmäinen single oli "Play with Fire". Kappaletta soitettiin jonkin verran yökerhoissa, mutta se ei päässyt listoille Yhdysvalloissa. Toinen single "With Love" menestyi paremmin ja siitä tulikin Duffin isoin Yhdysvaltojen Billboard Hot 100 -hitti. Kappaleen "With Love" musiikkivideolla mainostettiin Duffin uutta tuoksua With Love... Hilary Duff, joka julkaistiin vuoden 2006 syyskuussa; video sijoittui ykköseksi TRL:llä. Itse albumi ylsi viiden parhaan joukkoon Yhdysvalloissa ja Kanadassa, kahdenkymmenen parhaan joukkoon Australiassa ja neljänkymmenen parhaan joukkoon Britanniassa. Duffin The Dignity Tour-kiertue alkoi vuonna 2007. Kolmas single "Stranger" sijoittui listaykköseksi Yhdysvalloissa.

Vuonna 2005 Hilary ja Haylie Duff lainasivat äänensä animaatioelokuvaan Foodfight!, joka kuitenkin julkaistiin vasta vuonna 2012. Duff näytteli pääosaa elokuvassa War, Inc. yhdessä John Cusackin kanssa. Noin kuukausi elokuvan julkaisusta sitä alettiin levittää teattereihin Yhdysvalloissa. Elokuvan tuotto ei kuitenkaan noussut kovin suureksi.

7. syyskuuta 2007 Duff ilmoitti, että hän tulisi kuvaamaan kaksi independent-elokuvaa: Greta ja What Goes Up. Kesäkuussa 2009 Duff esiintyi komediaelokuvassa Stay Cool. Elokuvan pääosissa nähtiin Winona Ryder, Mark Polish, Sean Astin, Chevy Chase ja Jon Cryer. Elokuvassa hän näyttelee seksikästä lukiolaistyttöä nimeltä Shasta O'Neil. Elokuva filmattiin vuoden 2008 heinä-elokuussa Santa Claritassa, Kaliforniassa.

Marraskuussa 2008 julkaistiin Duffin kokoelma-albumi Best of Hilary Duff, jonka ensimmäinen single "Reach Out" on simplattu Depeche Moden kappaleesta "Personal Jesus". Kappale julkaistiin kuukausi albumin julkaisusta ja siitä tuli Duffin kolmas tanssihitti. Best of Hilary Duff albumi ei pärjännyt listoilla ja sen paras sijoitus oli #125. Joulukuussa 2008 Duff kertoi MTV:lle suunnittelevansa uutta levyä.

Vuodesta 2009 eteenpäin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff lokakuussa 2010.

Vuonna 2009 Duff näytteli televisiosarjan Gossip Girl seitsemässä jaksossa Olivia Burkea, Vanessan (Jessica Szohr) tuttavaa.

Duff esiintyi romanttisessa komediaelokuvassa nimeltä Beauty and the Briefcase. Elokuva perustuu romaaniin Diary of a Working Girl, jonka on kirjoittanut Daniella Brodsky. Elokuvan ohjasi Gil Junger ja se tuli ensi-iltaan 18. huhtikuuta 2010. Elokuvassa Duff näyttelee muotilehden kolumnistia, joka kirjoittaa artikkelia omista treffivaikeuksistaan kaupungissa. Syyskuussa 2009 Duff julkaisi toisen vaateketjunsa nimeltä Femme for DKNY.

12. lokakuuta 2010 Simon & Schuster julkaisi Duffin esikoisromaanin Elixir. Kirja on suunnattu nuorille aikuisille. Sitä on myyty kansainvälisesti ja siitä tuli New York Times -lehden parhaiten myynyt kirja. Kirjan jatko-osa Devoted julkaistiin 11. lokakuuta 2011 kovakantisena.

Marraskuussa 2010 Duff nähtiin komediasarjan Community yhdessä jaksossa. Siinä hän näytteli Meghania, joka on ilkeän tyttölauman johtaja. Toukokuussa 2011 Duff näytteli elokuvassa Bloodworth, joka perustuu kirjailija William Gayn romaaniin Provinces of Night. Elokuvassa Duff näyttelee Raven Halfacrea, joka on alkoholistin ja irtosuhteita harrastavan äidin teinitytär. Vuonna 2013 Duff vieraili tv-sarjoissa Isän tyttö ja Miehen puolikkaat.

Duff on näytellyt vuodesta 2015 alkaen televisiosarjassa Younger ja hän on ollut mukana sen kaikilla seitsemällä tuotantokaudella. Vuonna 2021 kerrottiin, että sarjan luoja Darren Star on alkanut luomaan spinoff-sarjaa, jossa Duffin roolihahmo olisi pääosassa.[5]

Muu ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelemisen ja laulamisen lisäksi Hilary Duff on toiminut vaatesuunnittelijana. Vuonna 2004 julkaistiin hänen oma vaatemallistonsa Stuff by Hilary Duff, joka on suunnattu kouluikäisille ja varhaisnuorille. Mallisto laajeni sisältämään myös koruja ja muita pikkuesineitä vaatteiden ohella.

Duffista tehtiin näköisnukke vuonna 2004, ja 2006 ilmestyi hänen omat hajuvetensä With Love... Hilary Duff ja Wrapped With Love. Duffilla ja hänen koirallaan on omat hahmot Electronic Artsin vuoden 2006 lopulla julkaistussa pelissä The Sims 2: Lemmikkielämää.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff on vahva eläinten oikeuksien kannattaja sekä mukana Kids with a Cause -järjestössä. Vuonna 2005 lahjoitti 250 000 dollaria sekä aterioita Hurrikaani Katrinan uhreille.

Duff alkoi tapailla laulaja Aaron Carteria vuonna 2001. He tapasivat Lizzie McGuire-tv-sarjan kuvauksissa, missä Carter esiintyi yhdessä jaksossa. Heidän suhteensa kesti kaksi vuotta. Huhujen mukaan Carter jätti Duffin ollakseen Lindsay Lohanin kanssa, mutta jätti pian Lohanin ja jatkoi seurusteluaan Duffin kanssa. Carter kertoi myöhemmin pettäneensä Duffia tämän parhaan ystävän kanssa ja olevansa pahoillaan teostaan. 23. maaliskuuta 2007 Duff ja Lohan esiintyivät vaha-animaatiosarjassa Celebrity Deathmatch jaksossa "Where's Lohan?". Duffilla ja Lohanilla oli kilpailua Aaron Carterista, mutta vuonna 2007 he sopivat riitansa. Lohan oli myös mukana Duffin albumin Dignity julkaisujuhlissa ja Duff totesi People-lehdelle, että hänen mielestään Lohan on "hauska ja mukava tyttö".

Duff aloitti seurustelun Good Charlotte -bändin laulajan Joel Maddenin kanssa vuonna 2004. Lehdissä oli aluksi vain arvailuja suhteesta, mutta lopulta Duffin äiti Susan julkisti kesäkuun 2005 haastattelussa Seventeen-lehdelle heidän seurustelevan. Duff ja Madden erosivat marraskuussa 2006. Samana vuonna Duffin vanhempien ollessa asumuserossa he päättivät 22 vuoden avioliiton jälkeen ottaa avioeron. Perheen isän kerrottiin olevan syypää eroon. Duff kertoi isänsä aiheuttamasta tuskasta kappaleissaan "Stranger" ja "Gypsy Woman".

Duff meni kihloihin Havaijilla NHL-pelaaja Mike Comrien kanssa vuonna 2010. Comrie osti Duffille Mercedes-Benzin tämän täyttäessä 20 vuotta. Avioon he astuivat elokuussa 2010 San Ysidro Ranchilla Montecitossa, Kaliforniassa. Elokuussa 2011 Hilary ja Mike kertoivat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan. Duff synnytti maaliskuussa 2012 pojan. Hilary ja Mike erosivat helmikuussa 2016.[2]

Duff avioitui Matthew Koman kanssa joulukuussa 2019[6], mutta parille syntyi tytär jo lokakuussa 2018.[7] Heidän toinen yhteinen tyttärensä syntyi maaliskuussa 2021.[8]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary esiintymässä livenä.

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2001 Human Nature – luonnon pikku oikkuja Human Nature Lila Jute nuorena
2003 Villi tusina Cheaper by the Dozen Lorraine Baker
Lizzie McGuire: Popstar Lizzie McGuire: Popstar Lizzie McGuire / Isabella Parichi
Agentti Cody Banks Agent Cody Banks Natalie Connors
2004 Kesän sävelet Raise Your Voice Teresa 'Terri' Fletcher
In Search of Santa In Search of Santa Crystal (äänirooli)
Tuhkimotarina A Cinderella Story Sam Montgomery
2005 Villi tusina 2 Cheaper by the Dozen 2 Lorraine Baker
Täydellinen mies The Perfect Man Holly Hamilton
2006 Material Girls Material Girls Tanzie Marchetta
2008 War, Inc War, Inc. Yonica Babyyeah
2009 What Goes Up What Goes Up Lucy Diamond
Greta According to Greta Greta
Stay Cool – Takaisin koulunpenkille Stay Cool Shasta O' Neil
2011 Bloodworth Bloodworth Raven Halfacre
2012 She Wants Me She Wants Me Kim Powers
Foodfight! Foodfight! Sunshine Goodness (äänirooli)
Televisio
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huomioita
1997 Villin lännen naisia True Women kreditoimaton rooli Televisioelokuva
1999 The Soul Collector The Soul Collector Ellie Televisioelokuva
2000 Chicagon lääkärit Chicago Hope Jessie Seldon Jakso: "Cold Hearts"
2001–04 Lizzie McGuire Lizzie McGuire Lizzie McGuire Päärooli
2002 Kelly keksii keinot Cadet Kelly Kelly Collins Televisioelokuva
2003 American Dreams American Dreams The Shangri-Lasin jäsen Jakso: "Change a Comin"
2003, 2005 George Lopez George Lopez Stephanie / Kenzie 2 jaksoa
2004 Frasier Frasier Britney Jakso: "Frasier-Lite"
2005 Joanin salaisuus Joan of Arcadia Dylan Samuels Jakso: "The Rise & Fall of Joan Girard"
2009 Aavekuiskaaja Ghost Whisperer Morgan Jeffries Jakso: "Thrilled to Death"
Gossip Girl Gossip Girl Olivia Burke 6 jaksoa
Kova laki: Erikoisyksikkö Law & Order: Special Victims Unit Ashlee Walker Jakso: "Selfish"
2010 Beauty & the Briefcase Beauty & the Briefcase Lane Daniels Televisioelokuva
Community Community Meghan Jakso: "Aerodynamics of Gender"
2012 Muodin huipulle Project Runway itsenään / vieraileva tuomari Jakso: "It's Fashion Baby"
2013 Isän tyttö Raising Hope Rachel Jakso: "The Old Girl"
Miehen puolikkaat Two and a Half Men Stacey Jakso: "Cows, Prepare to be Tipped"
Seikkailija Dora Dora the Explorer Jäänoita Jessica (ääni) Jakso: "Dora's Ice Skating Spectacular"
2015–2021 Younger Younger Kelsey Peters Päärooli

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hilary Duff Biography People. Viitattu 25.1.2015. (englanniksi)
  2. a b c d e Henna Koste: Hilary Duff täytti 30 vuotta - katso, kuinka lapsitähdestä kasvoi suosikkinäyttelijä Radio Nova. 28.9.2017. Viitattu 29.4.2021.
  3. Huff, Richard: "Hilary Duff makes the most of TV fame" New York Daily News. 2.12.2002. Arkistoitu 28.10.2012. Viitattu 5.1.2024. (englanniksi)
  4. Klappholz, Adam: Was Hilary Duff Too Cool for High School? Vanity Fair. 24.4.2009. Arkistoitu 14.6.2011. Viitattu 5.1.2024. (englanniksi)
  5. Elizabeth Wagmeister, Elizabeth Wagmeister: ‘Younger’ Spinoff Starring Hilary Duff Would Be Like the Female ‘Entourage,’ Creator Says Variety. 9.4.2021. Viitattu 29.4.2021. (englanniksi)
  6. Lizzie McGuire -tähti avioitui – katso ensimmäinen valokuva upeasta morsiamesta www.iltalehti.fi. Viitattu 23.12.2019.
  7. Nyt on erikoinen nimi: Hilary Duffin tytöstä tuli Banks iltalehti.fi. Viitattu 30.10.2018.
  8. Peters, Mitchell: Hilary Duff Welcomes Second Child With Husband Matthew Koma: ’We Love You Beauty’ Billboard. 27.3.2021. Viitattu 28.3.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hilary Duff.