Sabian

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sabianin valmistama AA-sarjan 10-tuumainen splash-symbaali.

Sabian (engl. Sabian Cymbals), on kanadalainen symbaalivalmistaja, joka aloitti toimintansa vuonna 1980. Nykyään yritystä johtaa perustajan poika Andy Zildjian. Nimi Sabian tulee perustajan lasten nimien alkukirjaimista: Sally, Bill ja Andy eli Sa-Bi-An.

Sabian kuuluu maailman tunnetuimpien symbaalimerkkien joukkoon.

Tunnettuja Sabianin käyttäjiä ovat muun muassa Phil Collins, Rushin rumpali, Neil Peart, joka käyttää setissään Paragon Neiliä, hänen nimikkosarjaansa, Cradle of Filthin Martin Skaroupka ja saman yhtyeen entinen rumpali Adrian Erlandsson, sekä Arch Enemyssä soittava Daniel Erlandsson, joka on Adrian Erlanssonin pikkuveli. Molemmat Erlandssonit käyttävät Sabianin sarjasta AAX tai AA symbaalisarjaa, joka on myydyimpiä symbaalisarjoja Hand Hammeredin jälkeen. Myös saman bändin nykyinen rumpali Martin "Marthus" Skaroupka käyttää setissään AA ja AAX malleja, mutta hänen setistään löytyy myös HHX:n symbaaleja. Edesmennyt Avenged Sevenfold -rumpali The Rev käytti myös Sabianin symbaaleja setissään. Myös Vinnie Paul Panterasta käyttää Sabiania, hänellä symbaalisarjat vaihtelee setissään Hand Hammeredistä aina HHX:n ja sitä kautta myös AA:an ja AAX:n. Samaa symbaalimerkkiä käyttää myös Dimmu Borgirin Hellhammer, Kataklysmin Max Duhamel sekä Dream Theaterissa paljon vaikuttanut Mike Portnoy, joka käyttää setissään HHX- ja Vault-sarjoja.

Sabianilla on omia symbaalisarjoja, kuten HHX, AA, AAX, APX, B8, B8 Pro, HH, XS20, Solar, Signature, eksoottisen käsintehty Vault ja Neil Peartin Paragon-nimikkosarja.

Sabian on maailmanlaajuinen symbaalimerkki, ja sitä myydään melkein kaikkialla maailmassa. Sabianilla on noin 30 prosenttia Euroopan symbaalimarkkinoista ja 25 prosenttia Amerikassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.