Kai Hahto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kai Hahto
Tuska 20130628 - Wintersun - 02.jpg
Kai Hahto Wintersunin riveissä Tuskassa, 2013
Syntynyt 31. joulukuuta 1973 (ikä 41)
Kotipaikka Vaasa
Aktiivisena 1993–
Tyylilajit melodinen death metal, folk metal, power metal, rock, grindcore
Ammatit muusikko
Soittimet rummut
Yhtyeet Wintersun, Rotten Sound, ArthemesiA, Max On The Rox, Swallow the Sun, Kai Hahto Band
Levy-yhtiöt Nuclear Blast, Kråklund Records
Kotisivut www.kaihahto.com/

Kai Juhani Hahto (s. 31. joulukuuta 1973 Vaasa) on suomalainen rumpali. Hän on toiminut Swallow the Sunin rumpalina yhtyeen neljännestä 4. marraskuuta 2009 ilmestyneestä New Moon albumista lähtien. Aluksi Hahto toimi vain Swallow the Sunin keikkarumpalina, mutta myöhemmin vakiinnutti pestinsä. Hänen soittoaan kuullaankin myös Swallow the Sunin viidennellä, vuoden 2012 alussa julkaistulla Emerald Forest and the Blackbird albumilla. Lisäksi Hahto soittaa yhtyeissä Wintersun ja Max On The Rox sekä on aiemmin soittanut Rotten Sound -grindcore-yhtyeessä. Hänet palkittiin vuoden 2006 soittajana Finnish Metal Awards -gaalassa 16. helmikuuta 2007.lähde? Hahdolla on kaksi lasta. Näyttelijä-muusikko Aki Hahto on hänen pikkuveljensä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotten Soundin edellisen rumpalin lähtiessä vuonna 1994 yhtyeestä tuli Kai hänen tilalleen. Rotten Sound oli alun perin tarkoitettu vain lyhytaikaiseksi projektiksi soittaa grindcorea. Vuoden 2000 jälkeen yhtye on käynyt ainakin kerran maailmankiertueella ja soittanut noin 15 maassa. Hahto lähti yhtyeestä perhesyistä.

Hahto on soittanut myös yhtyeissä Cartilage, Vomiturition, Wings, Misantropia, Agressor, Enochian Crescent, Tiny Tones, Vaasa Big Band ja Vaasan kaupunginorkesterissa. Hän opettaa rumpujen soittoa Vaasan Kuula-opistossa.[1] Hahdon opetuksessa ovat käyneet mm. Patrik Fält (Feastem), Panu Posti (Afgrund, Murdershock), Sami Latva (Rotten Sound, Deathbound), Teppo "Kake" Velin (Stam1na), Timo Häkkinen (Sotajumala). Mikael Ahlsten (0xist, Saattue)lähde?

Kai tuuraa Nightwish yhtyeen tulevalla albumilla Jukka Nevalaista tämän ilmoitettua siirtyvänsä sivuun ajoittaisen unettomuuden takia.[2]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotten Sound
Enochian Crescent
Max on the Rox
Wintersun
Swallow the Sun
Nightwish

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuula-opisto: Kuula-opiston toimintakertomus 2004-2005 (DOC) Vaasa. Viitattu 9.5.2012.
  2. Nightwish: Ikäviä uutisia Jukalta 06.08.2014. Nightwish. Viitattu 06.08.2014.