Margaux Hemingway

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Margaux Hemingway

Margaux Louise Hemingway (16. helmikuuta 1954 Portland1. heinäkuuta 1996 Santa Monica) oli yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijätär ja malli. Hänen isoisänsä oli kirjailija Ernest Hemingway, ja hänellä oli näyttelijäsisko Mariel Hemingway.

Hemingway syntyi Oregonin osavaltiossa. Hän sai nimensä Château Margaux -viinistä. Hemingway varttui isoisänsä maatilalla Idahon Ketchumissa.

Vuonna 1976 Hemingway esiintyi yhdessä siskonsa Marielin kanssa elokuvassa Lipstick. Hän pääsi myös Fabergén mainosmalliksi miljoonan dollarin sopimuksella. Hemingwayn kuvia julkaistiin Voguen ja Timen kansissa.

Hemingwayn ensimmäinen avioliitto Errol Wetsonin kanssa päättyi eroon. Myöhemmin hän nai venezuelalaisen Bernard Foucherin, mutta tämäkin avioliitto johti eroon 1985. Alkoholinkäyttönsä vuoksi Hemingway kirjoittautui vuonna 1987 Betty Ford Centeriin Rancho Mirageen (Kalifornia) vieroitukseen. Vuonna 1994 hän meni masennuksen takia psykiatriseen sairaalaan Idahoon.

Viimeisinä vuosinaan Hemingway mm. jakoi nimikirjoituksia Playboyn julkaisemiin kuviin hänestä. Hänen oli myös tarkoitus vetää Discovery Channelin "Wild Guide" -sarjaa. Hemingway kuitenkin teki itsemurhan ottamalla yliannostuksen fenobarbitaalia Kaliforniassa 1996. Hänen tiedetään kärsineen elämänsä aikana useista terveydellisistä ongelmista, kuten alkoholismista, masennuksesta, epilepsiasta ja bulimiasta. Hänellä oli myös lukihäiriö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.