Maicon

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Maicon Douglas Sisenando)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Maicon Douglas Sisenando -nimiestä jalkapalloilijasta. Muista Maicon-nimisistä katso täsmennyssivu.
Maicon
Henkilötiedot
Koko nimi Maicon Douglas Sisenando
Syntymäaika 26. heinäkuuta 1981 (ikä 42)
Syntymäpaikka Novo Hamburgo, Brasilia
Pelipaikka oikea laitapuolustaja
Pituus 184 senttimetriä
Paino 77 kilogrammaa
Seura
Seura Criciúma
Junioriseurat
Grêmio
Criciúma
Cruzeiro
Seurat
Vuodet Seura O (M)
2001–2004 Cruzeiro 56 (1)
2004–2006 Monaco 59 (5)
2006–2012 Internazionale 177 (16)
2012–2013 Manchester City 9 (0)
2013– Roma 45 (4)
Maajoukkue
2001 Brasilia U20 4 (0)
2003–2014 Brasilia 76 (7)

Seurajoukkueuran tilastot kattavat vain kansalliset sarjat, päivitetty 1. marraskuuta 2015.
Maajoukkueuran tilastot päivitetty 30. syyskuuta 2014.

Maicon Douglas Sisenando, joka tunnetaan paremmin nimellä Maicon (s. 26. heinäkuuta 1981 Novo Hamburgo, Rio Grande do Sulin osavaltio, Brasilia) on brasilialainen jalkapalloilija. Hän edustaa kotimaassaan Criciúmaa ja on pelipaikaltaan oikea laitapuolustaja.

Seurajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahjakkaaksi kyvyksi oikeana laitapuolustajana osoittaunut Maicon teki ensiesiintymisensä Cruzeiron edustusjoukkueessa vuonna 2001. Kahden hyvin sujuneen kauden jälkeen hän sai ensimmäisen kutsunsa Brasilian maajoukkueeseen. Kesäkuussa 2004 hän siirtyi ranskalaisseura Monacoon.[1]

Internazionale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuussa 2006 italialaisseura Internazionale ilmoitti virallisesti hankkineensa brasilialaispuolustaja Maiconin riveihinsä viisivuotisella sopimuksella, samassa yhteydessä ilmoitettiin myös toisen brasilialaispelaaja Maxwellin ja ranskalaispelaaja Olivier Dacourtin sopimukset. Internazionalessa pelatessaan hän on onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkansa oikeana laitapuolustajana, syrjättäen joukkueen kapteenin Javier Zanettin. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti vahvasta puolustuspelistään sekä maalien alustuksista että tekemisistä. Hän omaa myös voimakkaan oikean jalan laukauksen. Maiconia pidetään yleisesti yhtenä maailman parhaista pelaajista oikean laitapuolustajan paikalla.

6. maaliskuuta 2007 käydyssä Mestarien liigan ottelussa espanjalaista Valenciaa vastaan, Maicon ajautui käsirysyyn Valencia-pelaaja David Navarron kanssa. Tapahtuneen johdosta hän sai alun perin kuuden ottelun pelikiellon, joka kuitenkin lopulta vähennettiin kolmeen. Kaudella 2008–2009 hän oli kuului joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin, kun se varmisti neljännen perättäisen pääsarjamestaruutensa. Maicon pelasi kauden aikana 29 ottelua ja teki niissä neljä maalia.

Maicon pelaamassa Internazionalessa vuonna 2009.

Maiconin vakuuttavat otteet saivat jatkoa myös seuraavalla kaudella 2009–2010. Hän teki kauden ensimmäisen maalinsa paikallisvastustaja Milania vastaan, jonka Internazionale voitti lopulta selvä numeroisesti 4–0. Hän esiintyi edukseen myös Mestarien liigan ottelussa Barcelonaa vastaan Stadio Giuseppe Meazzalla. Viidennellä sarjakierroksella hän alusti Diego Militon maalin Napolia vastaan. Hän alusti samaisen miehen maalin upealla kuljetuksellaan myös 5–3-voittoon päättyneessä ottelussa Palermoa vastaan ja teki itse seuraavassa ottelussa ratkaisevan 2–0-maalin Livornoa vastaan. Ottelussa Juventusta vastaan Maicon aloitti maalinteon yhdellä kauden upeimmista osumista, laukaistuaan pallon kulmapotkun jälkitilanteesta rangaistusalueen rajalta vastakkaiseen yläkulmaan.[2] Myöhemmin samassa kuussa hän onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa ottelussa hallitsevaa mestarijoukkue Barcelonaa vastaan, jonka Internazionale lopulta pudotti jatkosta. Kausi päättyi lopulta historiallisesti niin sanottuun "triplaan", kun Internazionale voitti pääsarjamestaruuden, cupin ja Mestarien liigan. Kotimaassaan se päihitti Roman kummassakin kilpailussa ja Mestarien liigan loppuottelussa 22. toukokuuta 2010 se kohtasi saksalaisen Bayern Münchenin, jonka se voitti 2–0.

Maiconin hyvät otteet Internazionalessa ovat myös aloittaneet siirtohuhut. Vahvimpina osoitteina on kerrottu olevan Real Madrid ja Manchester City, jotka käyvät kovaa kilpailua brasilialaispuolustajasta.[3] Italialaisseuran omistaja ja puheenjohtaja Massimo Moratti on asettanut tietojen mukaan Maiconin myyntihinnaksi 30 miljoonaa euroa. Siirtohuhut saivat lisäpontta entisestään, kun hän totesi myös itse haluavansa seurata entistä Internazionale-luotsi José Mourinhoa ja siirtyä Real Madridiin.[4]

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maicon Brasilian maajoukkuepaidassa.

Maicon teki ensiesiintymisensä Brasilian maajoukkueessa 13. heinäkuuta 2003 Gold Cupin avausottelussa Meksikoa vastaan. Maajoukkueuransa toisessa ottelussa Hondurasia vastaan hän onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa.

Hän on ollut maajoukkueen mukana vuoden 2004 Copa Américassa ja vuoden 2005 Maanosaliittojen cupissa, jotka kumpainenkin päättyivät Brasilian voittoon. Kaikesta huolimatta Maiconia ei valittu vuoden 2006 MM-kilpailujen kokoonpanoon, vaan hänen tilalleen toiseksi oikeaksi laitapuolustajaksi valittiin Cicinho, joukkueen kapteenin Cafun toimiessa kyseisellä paikalla ykkösvaihtoehtona. Cafun lopetettua maajoukkueuransa ja uuden päävalmentaja Dungan tulon myötä Maicon nousi ykkösvaihtoehdoksi oikean laitapuolustajan paikalla. Myöhemmin hän on kilpaillut pelipaikastaan muun muassa Dani Alvesin kanssa. Hän pääsi jälleen mukaan arvokilpailuihin, kun hänet valittiin vuoden 2007 Copa Américaan osallistuvaan joukkueeseen. Brasilia voitti lopulta Copa Américan toista kertaa peräkkäin. Maicon onnistui maalinteossa vuoden 2009 Maanosaliittojen cupin lohkovaiheen ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, jonka Brasilia voitti numeroin 3–0.

Maicon kuului Dungan julkaisemaan ryhmään vuoden 2010 MM-kilpailuihin. Hän teki Brasilian turnauksen avausmaalin 15. kesäkuuta 2010 pelatussa avausottelussa Pohjois-Koreaa vastaan. Hän nousi laidalta läpi ja laukoi pienestä kulmasta päätyrajan läheisyydestä maalin etukulmaan ohi maalivahti Ri Myong-Gukin.[5]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maicon 4 ans à l'AS Monaco FC AS Monaco FC. Viitattu 1.6.2010. (ranskaksi)
  2. Inter - Juve Goal Di Maicon Stupendo YouTube. Viitattu 1.6.2010.
  3. El City podría entrometerse en el fichaje de Maicon por el Madrid Marca. Viitattu 2.6.2010.
  4. Inter Defender Maicon: I Want To Play For Real Madrid Goal. Viitattu 4.6.2010.
  5. Brazil 2-1 North Korea BBC. Viitattu 24.6.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]