Luettelo talviolympialaisten mitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo talviolympialaisten mitalisteista. Se sisältää parhaat mitalistit vuosilta 1924–2010.

Sija Urheilija Kansallisuus Vuodet Kultamitalit Hopeamitalit Pronssimitalit
1. Bjørn Dæhlie  Norja 1992-1998 8 4 0
2. Ole Einar Bjørndalen  Norja 1998-2010 6 4 1
3. Ljubov Jegorova  Venäjä 1992-1994 6 3 0
4. Lidija Skoblikova  Neuvostoliitto 1960-1964 6 0 0
5. Claudia Pechstein  Saksa 1992-2006 5 2 2
6. Larisa Lazutina  Venäjä 1992-2002 5 1 1
- Clas Thunberg  Suomi 1924-1928 5 1 1
8. Thomas Alsgaard  Norja 1994-2002 5 1 0
9. Bonnie Blair  Yhdysvallat 1988-1994 5 0 1
10. Eric Heiden  Yhdysvallat 1980 5 0 10
11. Raisa Smetanina  Neuvostoliitto 1976-1992 4 5 1
12. Sixten Jernberg  Ruotsi 1956-1964 4 3 2
13. Ricco Groß  Saksa 1992-2006 4 3 1
14. Kjetil André Aamodt  Norja 1992-2006 4 2 2
- Sven Fischer  Saksa 1994-2006 4 2 2
- Galina Kulakova  Neuvostoliitto 1968-1980 4 2 2
17. Ivar Ballangrud  Norja 1928-1936 4 2 1
18. Janica Kostelić  Kroatia 2002-2006 4 2 0
19. Gunde Svan  Ruotsi 1984-1988 4 1 1
- Wang Meng  Kiina 2006-2010 4 1 1
21. Jevgeni Grišin  Neuvostoliitto 1956-1964 4 1 0
- Johann Olav Koss  Norja 1992-1994 4 1 0
- Kevin Kuske  Saksa 2002-2010 4 1 0
- André Lange  Saksa 2002-2010 4 1 0
- Matti Nykänen  Suomi 1984-1988 4 1 0
- Nikolai Zimjatov  Neuvostoliitto 1980-1984 4 1 0
- Aleksandr Tihonov  Neuvostoliitto 1968-1980 4 1 0
28. Chun Lee-kyung  Etelä-Korea 1994-1998 4 0 1
29. Simon Ammann  Sveitsi 2002-2010 4 0 0
- Thomas Wassberg  Ruotsi 1980-1984 4 0 0
31. Karin Kania-Enke  Saksa 1980-1984 3 4 1
- Gunda Niemann-Stirnemann  Saksa 1992-1998 3 4 1
33. Marit Bjørgen  Norja 2006-2010 3 3 1
- Veikko Hakulinen  Suomi 1952-1960 3 3 1
- Kati Wilhelm  Saksa 2002-2010 3 3 1
36. Eero Mäntyranta  Suomi 1960-1968 3 2 2
37. Halvard Hanevold  Norja 1998-2010 3 2 1
- Julija Tšepalova  Venäjä 1998-2006 3 2 1
- Vegard Ulvang  Norja 1988-1994 3 2 1
40. Georg Hackl  Saksa 1988-2002 3 2 0
- Samppa Lajunen  Suomi 1998-2002 3 2 0
- Alberto Tomba  Italia 1988-1994 3 2 0
43. Felix Gottwald  Itävalta 2002-2010 3 1 3
44. Johan Grøttumsbråten  Norja 1924-1932 3 1 2
45. Anfisa Reztsova  Neuvostoliitto 1988-1994 3 1 1
- Vreni Schneider  Sveitsi 1988-1994 3 1 1
47. Deborah Compagnoni  Italia 1992-1998 3 1 0
- Bernhard Germeshausen  Saksa 1976-1980 3 1 0
- Gillis Grafström  Ruotsi 1920-1932 3 1 0
- Tomas Gustafson  Ruotsi 1984-1988 3 1 0
- Mark Kirchner  Saksa 1992-1994 3 1 0
- Ard Schenk  Alankomaat 1968-1972 3 1 0
- Vladislav Tretjak  Neuvostoliitto 1972-1984 3 1 0
- Jens Weißflog  Saksa 1984-1994 3 1 0
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Liste der erfolgreichsten Winterolympioniken