Luettelo Ranskan kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ranskan tärkeimmät kaupungit

Tämä on luettelo Ranskassa sijaitsevista kaupungeista. EU:n tilastokeskuksen mukaan määritelmän mukaan kaupungissa on asukkaita vähintään 50000 ja sillä on hallinnollinen keskus.[1]

Luettelo kaupungeista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki Asukasluku
Pariisi 2 234 105 Orléans 113 224 Aubervilliers 74 701 Chambéry 56 476
Marseille 850 602 Boulogne-Billancourt 113 085 Calais 74 336 Montauban 56 126
Lyon 479 803 Mulhouse 111 156 Cannes 73 372 Saint-Quentin 55 971
Toulouse 440 204 Rouen 110 688 Le Tampon 72 658 Villejuif 55 250
Nizza 340 735 Caen 109 312 Béziers 70 957 Hyères 54 686
Nantes 282 047 Nancy 106 318 Colmar 67 214 Beauvais 54 461
Strasbourg 271 708 Saint-Denis 105 749 Bourges 66 786 Cholet 54 121
Montpellier 255 080 Saint-Paul 103 498 Drancy 66 670 Épinay-sur-Seine 53 777
Bordeaux 236 725 Montreuil 103 192 Mérignac 66 488 Bondy 53 448
Lille 226 827 Argenteuil 102 844 Saint-Nazaire 66 348 Fontenay-sous-Bois 53 258
Rennes 206 604 Roubaix 95 028 Valence 64 364 Arles 52 979
Reims 180 842 Dunkerque 92 923 Ajaccio 64 306 Saint-André 52 939
Le Havre 177 259 Tourcoing 92 389 Issy-les-Moulineaux 64 027 Vannes 52 683
Saint-Étienne 171 961 Nanterre 89 966 Villeneuve-d'Ascq 63 844 Chelles 52 636
Toulon 165 514 Avignon 89 592 Levallois-Perret 63 436 Maisons-Alfort 52 619
Grenoble 155 632 Créteil 89 359 Noisy-le-Grand 63 405 Clamart 52 569
Dijon 152 110 Poitiers 88 795 Quimper 63 387 Évry 52 403
Angers 147 305 Fort-de-France 88 440 La Seyne-sur-Mer 61 514 La Roche-sur-Yon 52 234
Saint-Denis 145 209 Courbevoie 86 945 Antony 61 393 Fréjus 52 203
Villeurbanne 144 751 Versailles 86 477 Troyes 61 188 Pantin 52 161
Le Mans 142 281 Vitry-sur-Seine 85 380 Neuilly-sur-Seine 60 501 Grasse 52 019
Aix-en-Provence 141 895 Colombes 84 572 Sarcelles 59 421 Saint-Louis 51 460
Brest 141 315 Pau 82 763 Les Abymes 58 836 Sartrouville 51 459
Nîmes 140 747 Aulnay-sous-Bois 82 525 Vénissieux 58 643 Narbonne 51 227
Limoges 139 216 Asnières-sur-Seine 81 603 Clichy 58 200 Évreux 51 193
Clermont-Ferrand 138 588 Rueil-Malmaison 79 065 Lorient 57 812 Laval 51 182
Tours 135 218 Saint-Pierre 77 146 Pessac 57 593 Le Blanc-Mesnil 51 106
Amiens 133 998 Antibes 75 553 Ivry-sur-Seine 57 254 Annecy 50 254
Metz 121 841 Saint-Maur-des-Fossés 75 251 Cergy 57 247 Belfort 50 199
Perpignan 117 905 Champigny-sur-Marne 75 090 Cayenne 57 047 Sevran 50 021
Besançon 117 392 La Rochelle 74 707 Niort 56 878

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Eurostat: Composition of spatial units ec.europa.eu.