Montreuil

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Pariisin esikaupunkia. Samannimisestä Pas-de-Calais’n departementin kunnasta katso Montreuil (Pas-de-Calais).
Montreuilin sjainti Pariisin kartalla
Boulevard Rouget de Lisle

Montreuil on Pariisin esikaupunkialue, hallinnollisesti kunta (commune), 6,6 kilometrin päässä Pariisin keskustasta Île-de-Francen alueella Seine-Saint-Denis'n departementissa. Sen pinta-ala on 8,92 neliökilometriä ja asukasluku 101 587. Asukastiheys on 11 388,7 asukasta neliökilometrillä[1]. Montreuil on yksi Euroopan tiheimmin asutuista esikaupunkialueista.

Montreuil’n nimi oli alun perin Monasteriolum, joka on keskiajan latinaa ja tarkoittaa pientä munkkiluostaria. Montreuil’n asutus alkoikin ensin kehittyä juuri munkkiluostarin ympärille. Se on kuuluisan Bois de Vincennes-puiston lähellä.

Suurin osa Montreuil’n asukkaista on pied-noireja, jotka ovat lähinnä Algeriassa syntyneitä ranskalaisia. Montreuil’ssä on kolme metroasemaa. Montreuil kehittyi Ranskan kuninkaiden Ludvig XIV:n ja Ludvig XVI:n aikana jolloin se oli ylhäisön asuinaluetta. Myöhemmin siitä tuli taiteilijoiden alue, Lumièren veljekset ja Georges Méliès ovat asuneet Montreuil’ssä.

Montreuil’n naapurikunnat ovat etelässä Vincennes, lounaassa Pariisi, lännessä Bagnolet, luoteessa Romainville, pohjoisessa Noisy-le-Sec, idässä Rosny-sous-Bois ja kaakossa Fontenay-sous-Bois.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 3. elokuuta 2009. (ranskaksi)
  2. Syndicat Mixte Autolib, 40 communes, Paris.fr-sivusto, viitattu 29.1.2015.
Tämä Ranskaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.