Neuilly-sur-Seine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neuilly-sur-Seine
Pont de Neuilly ja Avenue Charles de Gaulle Neuilly-sur-Seinessä
Pont de Neuilly ja Avenue Charles de Gaulle Neuilly-sur-Seinessä
vaakuna
vaakuna
Neuilly-sur-Seinen sijainti Pariisin seudulla
Neuilly-sur-Seinen sijainti Pariisin seudulla

Koordinaatit: 48°53′17″N, 02°16′07″E

Valtio Ranska
Hallintoalue Île-de-France
Departementti Hauts-de-Seine
Arrondissementti Nanterre
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Jean-Christophe Fromantin
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 3,73[1] km²
Väkiluku (2014) 62 075[1]
 – Väestötiheys 16 642,1[1] as./km²
Postinumero 92200[1]

Neuilly-sur-Seine on Pariisin läntinen naapurikunta ja esikaupunki 6,8 kilometriä Pariisin keskustasta. Siellä on arviolta 62 075 asukasta (vuonna 2014) ja sen pinta-ala on 3,73 neliökilometriä.[1] Neuilly onkin yksi tiheimmin asuttuja alueita Euroopassa. Neilly-sur-Seine kuuluu Hauts-de-Seinen departementtiin ja Nanterren arrondissementtiin.

Kuuluisa Bois de Boulognen puisto sijaitsee Neuilly-sur-Seinen eteläpuolella. Neuilly on vaurasta esikaupunkialuetta, joka koostuu lähinnä asuinalueista. Alueella on myös joidenkin yritysten pääkonttoreita. Neuillyä ja sen viereisen Pariisin 16. arrondissementin tiettyjä alueita, kuten Auteuil-Neuilly-Passya, kutsutaan usein yhteisnimityksellä "porvarilliset" asuinalueet.lähde?

Neuilly-sur-Seinen pääkatu on koko kunnan poikki kulkeva leveä Avenue Charles de Gaulle, jonka länsipäästä johtaa silta Seinen yli La Défensen alueelle. Yhdessä Pariisin puolella sijaitsevan Avenue de la Grande Arméen kanssa tämä katu muodostaa Champs-Élysées’n suoran jatkeen Pariisin Riemukaarelta Défenselle ja muodostaa osan pitkästä suorasta puistokatujen ketjusta, joka tunnetaan nimellä Axe historique tai Voie Triomphale.

Neuilly-sur-Seinessä on kolme metroasemaa: Porte Maillot (Pariisin rajalla; yhteys RER:riin), Les Sablons ja Pont de Neuilly.

Pariisin rauhankonferenssin aikana 1919 tehty Neuillyn rauhansopimus Bulgarian kanssa allekirjoitettiin Neuilly-sur-Seinessä.

  1. a b c d e Citypopulation.de: France: Hauts-de-Seine citypopulation.de. Viitattu 27.8.2017.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]