Neuilly-sur-Seine

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Neuilly-sur-Seine
Vaakuna
Vaakuna
Neuilly-sur-Seine sijainti Pariisin seudulla.
Neuilly-sur-Seine sijainti Pariisin seudulla.
Valtio Ranska
Hallintoalue Île-de-France
Departementti Hauts-de-Seine
Arrondissementti Nanterre
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Jean-Christophe Fromantin
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 3,73 km²
Väkiluku (2006) 61 471
 – Tiheys 16 480 as./km²


Neuilly-sur-Seine on Pariisin läntinen naapurikunta ja esikaupunki 6,8 kilometriä Pariisin keskustasta. Neuillyssä on noin 61 471[1] asukasta (2006) ja sen pinta-ala on 3,73 neliökilometriä. Neuilly onkin yksi tiheimmin asuttuja alueita Euroopassa. Neilly-sur-Seine kuuluu Hauts-de-Seinen departementtiin ja Nanterren arrondissemanttiin.

Kuuluisa Bois de Boulognen puisto sijaitsee Neuilly-sur-Seinen eteläpuolella. Neuilly on vaurasta esikaupunkialuetta, joka koostuu lähinnä asuinalueista. Alueella on myös joidenkin yritysten pääkonttoreita. Neuillyä ja sen viereisen Pariisin 16. arrondissementin tiettyjä alueita, kuten Auteuil-Neuilly-Passya, kutsutaan usein yhteisnimityksellä "porvarilliset" asuinalueet.lähde?

Neuilly-sur-Seinen pääkatu on koko kunnan poikki kulkeva leveä Avenue Charles de Gaulle, jonka länsipäästä johtaa silta Seinen yli La Défensen alueelle. Yhdessä Pariisin puolella sijaitsevan Avenue de la Grande Armée'n kanssa tämä katu muodostaa Champs-Élysées'n suoran jatkeen Pariisin Riemukaarelta Défenselle ja muodostaa osan pitkästä suorasta puistokatujen ketjusta, joka tunnetaan nimellä Axe historique tai Voie Triomphale.

Neuilly-sur-Seinessä on kolme metroasemaa: Porte Maillot (Pariisin rajalla; yhteys RER:riin), Les Sablons ja Pont de Neuilly.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 3. elokuuta 2009. (ranskaksi)
Pont de Neuilly ja Avenue Charles de Gaulle Neuilly-sur-Seinessä.
Tämä Ranskaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.