Boulogne-Billancourt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Boulogne-Billancourt
Boulogne streets.JPG
Boulogne-Billancourt Pariisin kartalla
Boulogne-Billancourt Pariisin kartalla
Valtio Ranska
Hallintoalue Île-de-France
Departementti Hauts-de-Seine
Arrondissementti Boulogne-Billancourt
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Pierre-Christophe Baguet
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 6,17 km²
Väkiluku (2006) 110 251
 – Tiheys 17 869 as./km²


Boulogne-Billancourt (tavallisesti Boulogne) on kunta ja Pariisin esikaupunki 8,2 kilometrin päässä Pariisin keskustasta lounaaseen. Sen pinta-ala on 6,17 neliökilometriä ja asukasluku 110 251[1] (vuonna 2006). Asukastiheys on 17 868,8 asukasta neliökilometrillä. Boulogne-Billancourt on Pariisin esikaupungeista kaikista väkirikkain, ja se on yksi Euroopan tiheimmin asuttuja alueita.

Boulogne-Billancourt on Neuilly-sur-Seinen ja Levallois-Perret'n ohella yksi Pariisin seudun rikkaimpia alueita. Kunnan alueella toimii lähes 12 000 yritystä, mikä on Pariisin jälkeen eniten koko alueella. Kunnassa sijaitsevat muun muassa Renault'n ja Bouygues Telecomin pääkonttorit.

Boulognesta kotoisin ovat esimerkiksi Renault'n perustaja Louis Renault, poliitikot Ségolène Royal ja François Hollande sekä rap-artisti Booba.

Boulognen kohdalla Seine tekee mutkan, ja se on Boulogne-Billancourtin rajana sekä kaakossa, etelässä että lännessä. Välittömästi Boulognen pohjoispuolella on laaja viheralue, Bois de Boulogne (Boulognen metsä), joka kuitenkin nimestään huolimatta kuuluu Pariisiin, ei siis Boulogneen.

Boulogneen kulkee kaksi Pariisin metrolinjaa, 9 ja 10. Asemia ovat esimerkiksi Marcel Sembat, Billancourt ja Boulogne-Jean Jaurès.

Boulogne-Billancourtin ystävyyskaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 25. heinäkuuta 2009. (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]