Belfort

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Belfort
Blason ville fr Belfort (Territoire-de-Belfort).svg
vaakuna sijainti
Sijainti
Valtio Ranskan lippu Ranska
Région Franche-Comté
Väkiluku 50 863 (2006)
Pinta-ala 17,10 km² km²
Väestötiheys 2 974,4 as./km²
Korkeus 358 m
Kaupunginjohtaja Etienne Butzbach
Sivusto www.mairie-belfort.com

Belfort on Ranskan kunta, joka sijaitsee Territoire-de-Belfort-nimisessä departementissa, Franche-Comtén alueella. Kaupungissa sijaitsee departementin keskushallinto eli prefektuuri. 50 863[1] asukkaallaan (vuonna 2006) Belfort on väkiluvultaan Franche-Comtén toiseksi suurin kaupunki Besançonin jälkeen.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belfortin kaupunkia halkoo Savoureusejoki. Joessa on lukuisia koskia, ja sitä reunustavat kivivalliset rantakadut. Alue on ylängöllä, joka sijaitsee Juravuoriston ja Vogeesien välillä. Paikkaa nimitetään myös Burgundin portiksi. Kaupunki kehittyi aluksi kalkkikivivuoren juurelle, jolla sijaitsi linna. Sittemmin se laajeni kohti länttä ja joen vesijättömaalle. Belfortin kaupunkia ympäröivät korkeat mäet: La Miotte, La Justice, Les Perches, Bellevue, Le Mont sekä le Salbert. Näitä mäkiä peittää sankka lehtimetsä, joka on ihanteellinen kävelyretkeilijöille.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki on kautta historiansa ollut läpikulkupaikka Reinin alueen ja romaanisen maailman välillä. Kaupungin historia on samalla osa koko alueen historiaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 25. heinäkuuta 2009. (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]