Luettelo Euroopan raitioteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Euroopan raitiotiejärjestelmistä. Mukana ovat toiminnassa tai rakennettavina olevat raitiotiejärjestelmät.

Luettelo kaupungeista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Kaupunki Aloitusvuosi Linjojen pituus / km
Alankomaiden lippu Alankomaat Amsterdam 1875 95,0
Alankomaiden lippu Alankomaat Haag 1864 105
Alankomaiden lippu Alankomaat Rotterdam 1879 75
Alankomaiden lippu Alankomaat Utrecht 1983 20,7
Belgian lippu Belgia Antwerpen 1873 75,4
Belgian lippu Belgia Bryssel 1867 138,0
Belgian lippu Belgia Charleroi 1887 25,0
Belgian lippu Belgia Liège 2022 11,6
Belgian lippu Belgia Oostende 1874 68,0
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo 1885 11,1
Bulgarian lippu Bulgaria Sofia 1898 97,5
Espanjan lippu Espanja Alicante 2003 98,0
Espanjan lippu Espanja Barcelona 2004 29,2
Espanjan lippu Espanja Bilbao 2002 4,9
Espanjan lippu Espanja Granada 2017 15,9
Espanjan lippu Espanja Madrid 2007 27,8
Espanjan lippu Espanja Murcia 2007 18,0
Espanjan lippu Espanja Parla 2007 8,3
Espanjan lippu Espanja Santa Cruz de Tenerife 2007 15,1
Espanjan lippu Espanja Sevilla 2007 2,2
Espanjan lippu Espanja Sóller 1913 5,0
Espanjan lippu Espanja Valencia 1994
Espanjan lippu Espanja Vitoria-Gasteiz 2008 12,0
Espanjan lippu Espanja Zaragoza 2011 12,8
Irlanti Dublin 2004 36,5
Italia Bergamo 2009 12,5
Italia Bolzano 1907 11,8
Italia Cagliari 2008 12,3
Italia Firenze 2010 7,4
Italia Messina 2003 7,7
Italia Milano 1876 170,0
Italia Napoli 1875 11,8
Italia Palermo 2015 18,3
Italia Rooma 1877 39,0
Italia Sassari 2006 4,3
Italia Torino 1872 58,0
Itävalta Gmunden 1894 2,3
Itävalta Graz 1878 67,2
Itävalta Innsbruck 1891 40,5
Itävalta Linz 1880 30,4
Itävalta Wien 1865 176,9
Kreikka Ateena 2004 27,0
Kroatia Osijek 1884 12,0
Kroatia Zagreb 1891 58,0
Latvia Daugavpils 1946 27,0
Latvia Liepāja 1899 6,9
Latvia Riika 1882 54,7
Luxemburg Luxemburg 2017 16,0
Norjan lippu Norja Bergen 2010 20,4
Norjan lippu Norja Oslo 1875 42,5
Norjan lippu Norja Trondheim 1901 8,8
Puolan lippu Puola Bydgoszcz 1888 40,1
Puolan lippu Puola Częstochowa 1959 14,7
Puolan lippu Puola Elbląg 1895 16,9
Puolan lippu Puola Gdańsk 1873 56,7
Puolan lippu Puola Gorzów Wielkopolski 1899 13,0
Puolan lippu Puola Grudziądz 1896 9,0
Puolan lippu Puola Katowice 1894 171,0
Puolan lippu Puola Krakova 1882 93,8
Puolan lippu Puola Łódź 1898 141,0
Puolan lippu Puola Olsztyn 2015 11,5
Puolan lippu Puola Poznań 1880 65,0
Puolan lippu Puola Szczecin 1879 50,0
Puolan lippu Puola Toruń 1891 22,0
Puolan lippu Puola Varsova 1866 125,3
Puolan lippu Puola Wrocław 1877 84,0
Portugalin lippu Portugali Almada 2007 13,5
Portugalin lippu Portugali Lissabon 1873 25,0
Portugalin lippu Portugali Porto 2002 67,0
Portugalin lippu Portugali Sintra 1904 12,7
Ranskan lippu Ranska Angers 2011 12,3
Ranskan lippu Ranska Aubagne 2014 2,8
Ranskan lippu Ranska Avignon 2014 14,9
Ranskan lippu Ranska Besançon 2014 14,5
Ranskan lippu Ranska Bordeaux 2003 66,1
Ranskan lippu Ranska Brest 2012 14,3
Ranskan lippu Ranska Caen 2019 22,6
Ranskan lippu Ranska Dijont 2012 19,0
Ranskan lippu Ranska Grenoble 1987 42,7
Ranskan lippu Ranska Le Havre 2012 13,0
Ranskan lippu Ranska Le Mans 2007 18,8
Ranskan lippu Ranska Lille 1874 17,5
Ranskan lippu Ranska Marseille 1876 13,0
Ranskan lippu Ranska Montpellier 2000 60,0
Ranskan lippu Ranska Mulhouse 2006 16,2
Ranskan lippu Ranska Nantes 1985 44,3
Ranskan lippu Ranska Nizza 2007 8,7
Ranskan lippu Ranska Orléans 2000 29,3
Ranskan lippu Ranska Pariisi 1992 114,8
Ranskan lippu Ranska Reims 2011 11,2
Ranskan lippu Ranska Rouen 1994 15,1
Ranskan lippu Ranska Saint-Étienne 1881 11,7
Ranskan lippu Ranska Strasbourg 1994 45,5
Ranskan lippu Ranska Toulouse 2010 16,7
Ranskan lippu Ranska Tours 2013 14,8
Ranskan lippu Ranska Valenciennes 2006 33,8
Romanian lippu Romania Arad 1869 48,0
Romanian lippu Romania Botoșani 1991 7,4
Romanian lippu Romania Brăila 1900 22,3
Romanian lippu Romania Bukarest 1874 139,0
Romanian lippu Romania Cluj-Napoca 1987 11,7
Romanian lippu Romania Craiova 1987 18,0
Romanian lippu Romania Galați 1900 20,0
Romanian lippu Romania Iași 1900 35,0
Romanian lippu Romania Oradea 1906 19,0
Romanian lippu Romania Ploiești 1987 10,0
Romanian lippu Romania Timișoara 1869 38,0
Ruotsin lippu Ruotsi Göteborg 1879 95,0
Ruotsin lippu Ruotsi Lund 2019 5,5
Ruotsin lippu Ruotsi Norrköping 1904 18,7
Ruotsin lippu Ruotsi Tukholma 1877
Saksan lippu Saksa Augsburg 1881 45,4
Saksan lippu Saksa Berliini 1865 189,4
Saksan lippu Saksa Bielefeld 1900 33,1
Saksan lippu Saksa Bochum ja Kelsenkirchen 1894
Saksan lippu Saksa Bonn 1891 125,4
Saksan lippu Saksa Brandenburg an der Havel 1897 17,7
Saksan lippu Saksa Braunschweig 1879 35,0
Saksan lippu Saksa Bremen 1876 73,0
Saksan lippu Saksa Chemnitz 1880 30,5
Saksan lippu Saksa Cottbus 1903 20,1
Saksan lippu Saksa Darmstadt 1886 40,0
Saksan lippu Saksa Dessau 1894 12,5
Saksan lippu Saksa Dortmund 1881 77,0
Saksan lippu Saksa Dresden 1872 134,3
Saksan lippu Saksa Duisburg 1865
Saksan lippu Saksa Düsseldorf 1876
Saksan lippu Saksa Döbeln 2007 0,5
Saksan lippu Saksa Erfurt 1883 39,5
Saksan lippu Saksa Essen 1893
Saksan lippu Saksa Frankfurt (Oder) 1898 19,5
Saksan lippu Saksa Frankfurt am Main 1872 67,5
Saksan lippu Saksa Freiburg im Breisgau 1901 33,8
Saksan lippu Saksa Gera 1892 18,5
Saksan lippu Saksa Gotha 1894
Saksan lippu Saksa Görlitz 1882 9,0
Saksan lippu Saksa Halberstadt 1887 9,5
Saksan lippu Saksa Halle 1882 66,1
Saksan lippu Saksa Hannover 1872 123,0
Saksan lippu Saksa Heidelberg 1885 30,0
Saksan lippu Saksa Jena 1901 23,5
Saksan lippu Saksa Karlsruhe 1877 76,0
Saksan lippu Saksa Kassel 1877
Saksan lippu Saksa Krefeld 1883 37,7
Saksan lippu Saksa Köln 1877 194
Saksan lippu Saksa Leipzig 1872 143,5
Saksan lippu Saksa Magdeburg 1877 64,1
Saksan lippu Saksa Mainz 1883 29,2
Saksan lippu Saksa Mannheim ja Ludwigshafen 1878 103,4
Saksan lippu Saksa Mülheim ja Oberhausen 1897
Saksan lippu Saksa München 1876 80,4
Saksan lippu Saksa Naumburg 1892 2,5
Saksan lippu Saksa Nordhausen 1900 6,6
Saksan lippu Saksa Nürnberg 1881 38,4
Saksan lippu Saksa Plauen 1894 16,0
Saksan lippu Saksa Potsdam 1880 29,9
Saksan lippu Saksa Rostock 1881 35,6
Saksan lippu Saksa Schwerin 1908 21,0
Saksan lippu Saksa Schöneiche 1910 14,1
Saksan lippu Saksa Strausberg 1893 6,2
Saksan lippu Saksa Stuttgart 1868 130,1
Saksan lippu Saksa Ulm 1897 10,1
Saksan lippu Saksa Woltersdorf 1913 5,6
Saksan lippu Saksa Würzburg 1892 19,7
Saksan lippu Saksa Zwickau 1894 20,2
Serbian lippu Serbia Belgrad 1892 42,0
Slovakian lippu Slovakia Bratislava 1895 41,5
Slovakian lippu Slovakia Košice 1891 33,7
Suomen lippu Suomi Helsinki 1890 45,2
Suomen lippu Suomi Tampere 2021 17,0
Sveitsin lippu Sveitsi Basel 1895 86,3
Sveitsin lippu Sveitsi Bern 1890 27,5
Sveitsin lippu Sveitsi Geneve 1862 36,0
Sveitsin lippu Sveitsi Lausanne 1991 7,8
Sveitsin lippu Sveitsi Neuchâtel 1892 8,9
Sveitsin lippu Sveitsi Zürich 1882 73,6
Tanskan lippu Tanska Aarhus 2017 12,0
Tanskan lippu Tanska Odense 2020 14,5
Tšekin lippu Tšekki Brno 1869 70,2
Tšekin lippu Tšekki Liberec 1897 21,5
Tšekin lippu Tšekki Litvínov ja Most 1901 18,0
Tšekin lippu Tšekki Olomouc 1899 15,0
Tšekin lippu Tšekki Ostrava 1901 65,7
Tšekin lippu Tšekki Plzeň 1899 20,3
Tšekin lippu Tšekki Praha 1875 142,7
Ukrainan lippu Ukraina Avdiivka 1965 3,8
Ukrainan lippu Ukraina Dnipro 1897 82
Ukrainan lippu Ukraina Donetsk 1928 60
Ukrainan lippu Ukraina Družkivka 1945 13
Ukrainan lippu Ukraina Harkova 1882 95
Ukrainan lippu Ukraina Horlivka 1932 28,5
Ukrainan lippu Ukraina Jenakijeve 1932 14,5
Ukrainan lippu Ukraina Jevpatorija 1914 15,5
Ukrainan lippu Ukraina Kamjanske 1935 35,0
Ukrainan lippu Ukraina Kiova 1891 98,0
Ukrainan lippu Ukraina Konotop 1949 17,0
Ukrainan lippu Ukraina Kryvyi Rih 1935 56,0
Ukrainan lippu Ukraina Lviv 1880 36,5
Ukrainan lippu Ukraina Mariupol 1933 47,2
Ukrainan lippu Ukraina Mykolajiv 1897 31,0
Ukrainan lippu Ukraina Odessa 1880 98,0
Ukrainan lippu Ukraina Vinnytsja 1913 19,5
Ukrainan lippu Ukraina Zaporižžja 1932 45,0
Ukrainan lippu Ukraina Žytomyr 1899 7,0
Unkarin lippu Unkari Budapest 1866 156,9
Unkarin lippu Unkari Debrecen 1908 8,8
Unkarin lippu Unkari Miskolc 1897 13,5
Unkarin lippu Unkari Szeged 1911 17,0
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Mazyr 1988 19,6
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Minsk 1892 31,0
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Navapolatsk 1974 11,0
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Vitsebsk 1898 36,0
Venäjän lippu Venäjä Angarsk 1953 34,0
Venäjän lippu Venäjä Atšinsk 1967 14,5
Venäjän lippu Venäjä Barnaul 1948 55,0
Venäjän lippu Venäjä Bijsk 1960 33,0
Venäjän lippu Venäjä Habarovsk 1956 34,0
Venäjän lippu Venäjä Irkutsk 1947 22,5
Venäjän lippu Venäjä Iževsk 1935
Venäjän lippu Venäjä Jaroslavl 1900
Venäjän lippu Venäjä Jekaterinburg 1929 81,9
Venäjän lippu Venäjä Kaliningrad 1895
Venäjän lippu Venäjä Kazan 1875
Venäjän lippu Venäjä Kemerovo 1940
Venäjän lippu Venäjä Kolomna 1948
Venäjän lippu Venäjä Komsomolsk-na-Amure 1957
Venäjän lippu Venäjä Krasnodar 1900
Venäjän lippu Venäjä Krasnojarsk 1958
Venäjän lippu Venäjä Krasnoturjinsk 1954
Venäjän lippu Venäjä Kursk 1898
Venäjän lippu Venäjä Lipetsk 1947
Venäjän lippu Venäjä Magnitogorsk 1935
Venäjän lippu Venäjä Moskova 1872 208,5
Venäjän lippu Venäjä Naberežnyje Tšelny 1973
Venäjän lippu Venäjä Nižnekamsk 1967
Venäjän lippu Venäjä Nižni Novgorod 1896
Venäjän lippu Venäjä Nižni Tagil 1937
Venäjän lippu Venäjä Novokuznetsk 1933
Venäjän lippu Venäjä Novosibirsk 1934
Venäjän lippu Venäjä Novotroitsk 1956
Venäjän lippu Venäjä Novotšerkassk 1954
Venäjän lippu Venäjä Omsk 1936
Venäjän lippu Venäjä Orjol 1898
Venäjän lippu Venäjä Orsk 1948 35
Venäjän lippu Venäjä Osinniki 1960 11,3
Venäjän lippu Venäjä Perm 1929 47,5
Venäjän lippu Venäjä Pjatigorsk 1904 22,5
Viron lippu Viro Tallinna 1888 19,7
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Birmingham 1999 20,2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Blackpool 1885 17,7
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Brighton 1898 27,4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Edinburgh 2014 14,0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo 2000 28,0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Manchester 1992 92,7
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Nottingham 2004 32,0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Sheffield 1994 29,0