Berliinin raitiotieliikenne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matalalattiavaunu GT6N Alexanderplatzilla vuoden 2004 toukokuussa

Berliinin raitioliikenne on yksi Saksan pääkaupungin Berliinin julkisen liikenteen muodoista. Berliinin raitiotieverkosto on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista raitiotiejärjestelmistä. Sitä operoi vuonna 1929 perustettu Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Raideleveydeltään standardilevyinen raitiotieverkko on pituudeltaan 191,6 kilometriä ja siihen kuuluu 382 pysäkkiä.

Vuonna 2006 Berliinin raitiovaunut kuljettivat yhteensä 173,5 miljoonaa matkustajaa.[1] Henkilökilometrejä kertyi samana vuonna 508 miljoonaa.[2]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Große Berliner Pferde-Eisenbahn -yhtiön vuonna 1885 valmistettu hevosvetoinen raitiovaunu.

Berliinin luotiin hevosraitiotie vuonna 1865. Vuonna 1881 kaupunkiin avattiin maailman ensimmäinen sähköistetty raitiotielinja. 1800-luvun lopulla useiden eri raitiotieyhtiöiden rakennuttaessa kaupunkiin uusia linjoja Berliinin raitiotieverkosto kehittyi ja kasvoi nopeasti, ja loputkin hevosvetoiset raitiovaunut vaihdettiin sähköisiin. Vuoden 1930 tienoilla Berliinissä oli yli 630 kilometriä raitiotietä ja raitiotieverkosto koostui yli 90 linjasta. Vuonna 1929 raitioliikenteen harjoittajat fuusioitiin yhdeksi yritykseksi, BVG:ksi.

Toisen maailmansodan loputtua ja Itä- ja Länsi-Berliinin muodostuessa BVG jaettiin kahtia. Yritys yhdistettiin jälleen vuonna 1992 Saksan jälleenyhdistyttyä. Länsi-Berliinissä raitiotieliikenne oli kuitenkin lakkautettu vuonna 1967, ja muutamaa raitiolinjaa lukuun ottamatta Berliinin raitiolinjat sijaitsevat nykyisin entisen Itä-Berliinin alueella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Berliinin raitiotieliikenne.