Luettelo Espanjan ympäriajon voittajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taulukossa Espanjan ympäriajon voittajat vuodesta 1935. Kultaista paitaa Jersey de oro kantaa kokonaiskilpailun johtaja. Paras mäkimies pitää oranssia paitaa Jersey de naranja ja pistekilpailun paras sinistä paitaa Jersey de azul, jossa on kuviona keltaisia kaloja. Lisäksi jaetaan valkoinen yhdistelmäkilpailun johtajan paita Jersey de blanco. Paras mäkimies on palkittu alusta alkaen. Pistekilpailu tuli mukaan vuonna 1945 ja yhdistelmäkilpailu oli mukana vuosina 1987–1993 sekä jälleen vuodesta 2002 alkaen.

Vuosi Kokonaiskilpailu
Jersey gold.svg
Jersey de oro
2. 3. Mäkikilpailu
Jersey orange.svg
Jersey de naranja
Pistekilpailu
Jersey blue-yellowfish.svg
Jersey de azul
Yhdistelmäkilpailu
Jersey white.svg
Jersey de blanco
2018 Yhdistynyt kuningaskunta Simon Yates Espanja Enric Mas Kolumbia Miguel Ángel López Belgia Thomas De Gendt Espanja Alejandro Valverde Yhdistynyt kuningaskunta Simon Yates
2017 Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome Italia Vincenzo Nibali Venäjä Ilnur Zakarin Italia Davide Villella Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome
2016 Kolumbia Nairo Quintana Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome Kolumbia Esteban Chaves Espanja Omar Fraile Italia Fabio Felline Kolumbia Nairo Quintana
2015 Italia Fabio Aru Espanja Joaquim Rodríguez Puola Rafał Majka Espanja Omar Fraile Espanja Alejandro Valverde Espanja Joaquim Rodríguez
2014 Espanja Alberto Contador Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome Espanja Alejandro Valverde Ranska Luis León Sánchez Saksa John Degenkolb Espanja Alberto Contador
2013 Yhdysvallat Chris Horner Italia Vincenzo Nibali Espanja Alejandro Valverde Ranska Nicolas Edet Espanja Alejandro Valverde Yhdysvallat Chris Horner
2012 Espanja Alberto Contador Espanja Alejandro Valverde Espanja Joaquim Rodríguez Australia Simon Clarke Espanja Alejandro Valverde Espanja Alejandro Valverde
2011 Espanja Juan José Cobo Yhdistynyt kuningaskunta Chris Froome Yhdistynyt kuningaskunta Bradley Wiggins Ranska David Moncoutié Alankomaat Bauke Mollema Espanja Juan José Cobo
2010 Italia Vincenzo Nibali Slovakia Peter Velits Espanja Joaquim Rodríguez Ranska David Moncoutié Yhdistynyt kuningaskunta Mark Cavendish Italia Vincenzo Nibali
2009 Espanja Alejandro Valverde Espanja Samuel Sánchez Australia Cadel Evans Ranska David Moncoutié Saksa André Greipel Espanja Alejandro Valverde
2008 Espanja Alberto Contador Yhdysvallat Levi Leipheimer Espanja Carlos Sastre Ranska David Moncoutié Belgia Greg Van Avermaet Espanja Alberto Contador
2007 Venäjä Denis Menšov Espanja Carlos Sastre Espanja Samuel Sánchez Venäjä Denis Menšov Italia Daniele Bennati Venäjä Denis Menšov
2006 Kazakstan Aleksandr Vinokurov Espanja Alejandro Valverde Kazakstan Andrei Kašetškin Espanja Egoi Martínez Norja Thor Hushovd Kazakstan Aleksandr Vinokurov
2005 Venäjä Denis Menšov Espanja Carlos Sastre Espanja Francisco Mancebo Espanja Joaquim Rodríguez Italia Alessandro Petacchi Venäjä Denis Menšov
2004 Espanja Roberto Heras Espanja Santiago Pérez Espanja Francisco Mancebo Kolumbia Félix Cárdenas Saksa Erik Zabel Espanja Roberto Heras
2003 Espanja Roberto Heras Espanja Isidro Nozal Espanja Alejandro Valverde Kolumbia Félix Cárdenas Saksa Erik Zabel Espanja Alejandro Valverde
2002 Espanja Aitor González Espanja Roberto Heras Espanja Joseba Beloki Espanja Aitor Osa Saksa Erik Zabel Espanja Roberto Heras
2001 Espanja Ángel Casero Espanja Óscar Sevilla Yhdysvallat Levi Leipheimer Espanja José María Jiménez Espanja José María Jiménez
2000 Espanja Roberto Heras Espanja Ángel Casero Venäjä Pavel Tonkov Espanja Carlos Sastre Espanja Roberto Heras
1999 Saksa Jan Ullrich Espanja Igor González de Galdeano Espanja Roberto Heras Espanja José María Jiménez Belgia Frank Vandenbroucke
1998 Espanja Abraham Olano Espanja Fernando Escartín Espanja José María Jiménez Espanja José María Jiménez Italia Fabrizio Guidi
1997 Sveitsi Alex Zülle Espanja Fernando Escartín Sveitsi Laurent Dufaux Espanja José María Jiménez Ranska Laurent Jalabert
1996 Sveitsi Alex Zülle Sveitsi Laurent Dufaux Sveitsi Tony Rominger Sveitsi Tony Rominger Ranska Laurent Jalabert
1995 Ranska Laurent Jalabert Espanja Abraham Olano Belgia Johan Bruyneel Ranska Laurent Jalabert Ranska Laurent Jalabert
1994 Sveitsi Tony Rominger Espanja Mikel Zarrabeitia Espanja Pedro Delgado Ranska Luc Leblanc Ranska Laurent Jalabert
1993 Sveitsi Tony Rominger Sveitsi Alex Zülle Espanja Laudelino Cubino Sveitsi Tony Rominger Sveitsi Tony Rominger Espanja Jesús Montoya
1992 Sveitsi Tony Rominger Espanja Jesús Montoya Espanja Pedro Delgado Espanja Carlos Hernández Uzbekistan Djamolidine Abdoujaparov Sveitsi Tony Rominger
1991 Espanja Melchor Mauri Espanja Miguel Indurain Espanja Marino Lejarreta Kolumbia Luis Herrera Saksa Uwe Raab Espanja Federico Echave
1990 Italia Marco Giovannetti Espanja Pedro Delgado Espanja Anselmo Fuerte Kolumbia Martín Farfán Saksan demokraattisen tasavallan lippu Uwe Raab Espanja Federico Echave
1989 Espanja Pedro Delgado Kolumbia Fabio Parra Kolumbia Óscar Vargas Kolumbia Óscar Vargas Englanti Malcolm Elliott Kolumbia Óscar Vargas
1988 Irlanti Seán Kelly Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Espanja Anselmo Fuerte Espanja Álvaro Pino Irlanti Seán Kelly Irlanti Seán Kelly
1987 Kolumbia Luis Herrera Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Ranska Laurent Fignon Kolumbia Luis Herrera Espanja Alfonso Gutiérrez Ranska Laurent Fignon
1986 Espanja Álvaro Pino Skotlanti Robert Millar Irlanti Seán Kelly Espanja José Luis Laguía Irlanti Seán Kelly Irlanti Seán Kelly
1985 Espanja Pedro Delgado Skotlanti Robert Millar Kolumbia José Francisco "Pacho" Rodríguez Espanja José Luis Laguía Irlanti Seán Kelly
1984 Ranska Éric Caritoux Espanja Alberto Fernández Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Espanja Felipe Yáñez Belgia Guido van Calster
1983 Ranska Bernard Hinault Espanja Marino Lejarreta Espanja Alberto Fernández Espanja José Luis Laguía Espanja Marino Lejarreta
1982 Espanja Marino Lejarreta Belgia Michel Pollentier Ruotsi Sven-Åke Nilsson Espanja José Luis Laguía Sveitsi Steffan Mutter
1981 Italia Giovanni Battaglin Espanja Pedro Muñoz Espanja Vicente Belda Espanja José Luis Laguía Espanja Francisco Javier Cedena
1980 Espanja Faustino Rupérez Espanja Pedro Torres Belgia Claude Criquielion Espanja Juan Fernández Irlanti Seán Kelly
1979 Alankomaat Joop Zoetemelk Espanja Francisco Galdos Belgia Michel Pollentier Espanja Felipe Yáñez Belgia Alfons de Wolf
1978 Ranska Bernard Hinault Espanja José Pesarrodona Ranska Jean-René Bernaudeau Espanja Andrés Oliva Belgia Ferdi van den Haute
1977 Belgia Freddy Maertens Espanja Miguel María Lasa Saksan liittotasavallan lippu Peter Thaler Espanja Pedro Torres Belgia Freddy Maertens
1976 Espanja José Pesarrodona Espanja Luis Ocaña Espanja José Nazábal Espanja Andrés Oliva Saksan liittotasavallan lippu Dietrich Thurau
1975 Espanja Agustin Tamames Espanja Domingo Perurena Espanja Miguel María Lasa Espanja Andrés Oliva Espanja Miguel María Lasa
1974 Espanja José Manuel Fuente Portugali Joaquim Agostinho Ranska Bernard Thévenet Espanja José Luis Abilleira Espanja Domingo Perurena
1973 Belgia Eddy Merckx Espanja Luis Ocaña Ranska Bernard Thévenet Espanja José Luis Abilleira Belgia Eddy Merckx
1972 Espanja José Manuel Fuente Espanja Miguel María Lasa Espanja Agustin Tamames Espanja José Manuel Fuente Espanja Domingo Perurena
1971 Belgia Ferdinand Bracke Belgia Wilfried David Espanja Luis Ocaña Alankomaat Joop Zoetemelk Ranska Cyrille Guimard
1970 Espanja Luis Ocaña Espanja Agustin Tamames Belgia Herman van Springel Espanja Agustin Tamames Belgia Guido Reybrouck
1969 Ranska Roger Pingeon Espanja Luis Ocaña Alankomaat Marinus Wagtmans Espanja Luis Ocaña Belgia Raymond Steegmans
1968 Italia Felice Gimondi Espanja José Pérez-Francés Espanja Eusebio Vélez Espanja Francisco Gabica Alankomaat Jan Janssen
1967 Alankomaat Jan Janssen Ranska Jean-Pierre Ducasse Espanja Aurelio González Espanja Mariano Díaz Alankomaat Jan Janssen
1966 Espanja Francisco Gabica Espanja Eusebio Vélez Espanja Carlos Echeverría Espanja Gregorio San Miguel Alankomaat Jos van der Leuten
1965 Saksan liittotasavallan lippu Rolf Wolfshohl Ranska Raymond Poulidor Belgia Rik van Looy Espanja Julio Jiménez Belgia Rik van Looy
1964 Ranska Raymond Poulidor Espanja Luis Otaño Espanja José Pérez-Francés Espanja Julio Jiménez Espanja José Pérez-Francés
1963 Ranska Jacques Anquetil Espanja Martín Colmenarejo Espanja Miguel Pacheco Espanja Julio Jiménez Alankomaat Bas Maliepaard
1962 Saksan liittotasavallan lippu Rudi Altig Espanja José Pérez-Francés Irlanti Seamus Elliott Espanja Antonio Karmany Saksan liittotasavallan lippu Rudi Altig
1961 Espanja Angelino Soler Ranska François Mahé Espanja José Pérez-Francés Espanja Antonio Karmany Espanja Antonio Suárez
1960 Belgia Franz de Mulder Belgia Armand de Smet Espanja Miguel Pacheco Espanja Antonio Karmany Belgia Arthur de Cabooer
1959 Espanja Antonio Suárez Espanja José Segu Belgia Rik van Looy Espanja Antonio Suárez Belgia Rik van Looy
1958 Ranska Jean Stablinsky Italia Lino Fornara Espanja Fernando Manzaneque Espanja Federico Bahamontes Espanja Salvador Botella
1957 Espanja Jesús Loroño Espanja Federico Bahamontes Espanja Bernardo Ruiz Espanja Federico Bahamontes Espanja Vicente Iturat
1956 Italia Angelo Conterno Espanja Jesús Loroño Belgia Raymond Impanis Italia Nino Defilippis Belgia Rik van Steenbergen
1955 Ranska Jean Dotto Espanja Antonio Jiménez Ranska Raphaël Géminiani Italia Giuseppe Buratti Italia Fiorenzo Magni
1950 Espanja Emilio Rodríguez Espanja Manuel Rodríguez Espanja José Serra Espanja Emilio Rodríguez
1948 Espanja Bernardo Ruiz Espanja Emilio Rodríguez Espanja Bernardo Capo Espanja Bernardo Ruiz
1947 Belgia Edouard van Dyck Espanja Manuel Costa Espanja Delio Rodríguez Espanja Emilio Rodríguez Espanja Delio Rodríguez
1946 Espanja Dalmacio Langarica Espanja Julián Berrendero Alankomaat Jan Lambrichs Espanja Emilio Rodríguez
1945 Espanja Delio Rodríguez Espanja Julián Berrendero Espanja Juan Gimeno Espanja Julián Berrendero Espanja Delio Rodríguez
1942 Espanja Julián Berrendero Espanja Diego Chafer Espanja Antonio Sancho Espanja Julián Berrendero
1941 Espanja Julián Berrendero Espanja Fermín Trueba Espanja José Jabardo Espanja Fermín Trueba
1936 Belgia Gustave Deloor Belgia Alphonse Deloor Italia Antonio Berlota Espanja Salvador Molina
1935 Belgia Gustave Deloor Espanja Mariano Cañardo Belgia Antoon Digneff Italia Edoardo Molinar

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]