Luettelo Espanjan ympäriajon voittajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taulukossa Espanjan ympäriajon voittajat vuodesta 1935. Kultaista paitaa Jersey de oro kantaa kokonaiskilpailun johtaja. Paras mäkimies pitää oranssia paitaa Jersey de naranja ja pistekilpailun paras sinistä paitaa Jersey de azul, jossa on kuviona keltaisia kaloja. Lisäksi jaetaan valkoinen yhdistelmäkilpailun johtajan paita Jersey de blanco. Paras mäkimies on palkittu alusta alkaen. Pistekilpailu tuli mukaan vuonna 1945 ja yhdistelmäkilpailu oli mukana vuosina 1987–1993 sekä jälleen vuodesta 2002 alkaen.

Vuosi Kokonaiskilpailu
Jersey gold.svg
Jersey de oro
2. 3. Mäkikilpailu
Jersey orange.svg
Jersey de naranja
Pistekilpailu
Jersey blue-yellowfish.svg
Jersey de azul
Yhdistelmäkilpailu
Jersey white.svg
Jersey de blanco
2018 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Simon Yates Espanjan lippu Enric Mas Kolumbian lippu Miguel Ángel López Belgian lippu Thomas De Gendt Espanjan lippu Alejandro Valverde Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Simon Yates
2017 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome Italian lippu Vincenzo Nibali Venäjän lippu Ilnur Zakarin Italian lippu Davide Villella Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome
2016 Kolumbian lippu Nairo Quintana Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome Kolumbian lippu Esteban Chaves Espanjan lippu Omar Fraile Italian lippu Fabio Felline Kolumbian lippu Nairo Quintana
2015 Italian lippu Fabio Aru Espanjan lippu Joaquim Rodríguez Puolan lippu Rafał Majka Espanjan lippu Omar Fraile Espanjan lippu Alejandro Valverde Espanjan lippu Joaquim Rodríguez
2014 Espanjan lippu Alberto Contador Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome Espanjan lippu Alejandro Valverde Ranskan lippu Luis León Sánchez Saksan lippu John Degenkolb Espanjan lippu Alberto Contador
2013 Yhdysvaltain lippu Chris Horner Italian lippu Vincenzo Nibali Espanjan lippu Alejandro Valverde Ranskan lippu Nicolas Edet Espanjan lippu Alejandro Valverde Yhdysvaltain lippu Chris Horner
2012 Espanjan lippu Alberto Contador Espanjan lippu Alejandro Valverde Espanjan lippu Joaquim Rodríguez Australian lippu Simon Clarke Espanjan lippu Alejandro Valverde Espanjan lippu Alejandro Valverde
2011 Espanjan lippu Juan José Cobo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Chris Froome Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Bradley Wiggins Ranskan lippu David Moncoutié Alankomaiden lippu Bauke Mollema Espanjan lippu Juan José Cobo
2010 Italian lippu Vincenzo Nibali Slovakian lippu Peter Velits Espanjan lippu Joaquim Rodríguez Ranskan lippu David Moncoutié Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mark Cavendish Italian lippu Vincenzo Nibali
2009 Espanjan lippu Alejandro Valverde Espanjan lippu Samuel Sánchez Australian lippu Cadel Evans Ranskan lippu David Moncoutié Saksan lippu André Greipel Espanjan lippu Alejandro Valverde
2008 Espanjan lippu Alberto Contador Yhdysvaltain lippu Levi Leipheimer Espanjan lippu Carlos Sastre Ranskan lippu David Moncoutié Belgian lippu Greg Van Avermaet Espanjan lippu Alberto Contador
2007 Venäjän lippu Denis Menšov Espanjan lippu Carlos Sastre Espanjan lippu Samuel Sánchez Venäjän lippu Denis Menšov Italian lippu Daniele Bennati Venäjän lippu Denis Menšov
2006 Kazakstanin lippu Aleksandr Vinokurov Espanjan lippu Alejandro Valverde Kazakstanin lippu Andrei Kašetškin Espanjan lippu Egoi Martínez Norjan lippu Thor Hushovd Kazakstanin lippu Aleksandr Vinokurov
2005 Venäjän lippu Denis Menšov Espanjan lippu Carlos Sastre Espanjan lippu Francisco Mancebo Espanjan lippu Joaquim Rodríguez Italian lippu Alessandro Petacchi Venäjän lippu Denis Menšov
2004 Espanjan lippu Roberto Heras Espanjan lippu Santiago Pérez Espanjan lippu Francisco Mancebo Kolumbian lippu Félix Cárdenas Saksan lippu Erik Zabel Espanjan lippu Roberto Heras
2003 Espanjan lippu Roberto Heras Espanjan lippu Isidro Nozal Espanjan lippu Alejandro Valverde Kolumbian lippu Félix Cárdenas Saksan lippu Erik Zabel Espanjan lippu Alejandro Valverde
2002 Espanjan lippu Aitor González Espanjan lippu Roberto Heras Espanjan lippu Joseba Beloki Espanjan lippu Aitor Osa Saksan lippu Erik Zabel Espanjan lippu Roberto Heras
2001 Espanjan lippu Ángel Casero Espanjan lippu Óscar Sevilla Yhdysvaltain lippu Levi Leipheimer Espanjan lippu José María Jiménez Espanjan lippu José María Jiménez
2000 Espanjan lippu Roberto Heras Espanjan lippu Ángel Casero Venäjän lippu Pavel Tonkov Espanjan lippu Carlos Sastre Espanjan lippu Roberto Heras
1999 Saksan lippu Jan Ullrich Espanjan lippu Igor González de Galdeano Espanjan lippu Roberto Heras Espanjan lippu José María Jiménez Belgian lippu Frank Vandenbroucke
1998 Espanjan lippu Abraham Olano Espanjan lippu Fernando Escartín Espanjan lippu José María Jiménez Espanjan lippu José María Jiménez Italian lippu Fabrizio Guidi
1997 Sveitsin lippu Alex Zülle Espanjan lippu Fernando Escartín Sveitsin lippu Laurent Dufaux Espanjan lippu José María Jiménez Ranskan lippu Laurent Jalabert
1996 Sveitsin lippu Alex Zülle Sveitsin lippu Laurent Dufaux Sveitsin lippu Tony Rominger Sveitsin lippu Tony Rominger Ranskan lippu Laurent Jalabert
1995 Ranskan lippu Laurent Jalabert Espanjan lippu Abraham Olano Belgian lippu Johan Bruyneel Ranskan lippu Laurent Jalabert Ranskan lippu Laurent Jalabert
1994 Sveitsin lippu Tony Rominger Espanjan lippu Mikel Zarrabeitia Espanjan lippu Pedro Delgado Ranskan lippu Luc Leblanc Ranskan lippu Laurent Jalabert
1993 Sveitsin lippu Tony Rominger Sveitsin lippu Alex Zülle Espanjan lippu Laudelino Cubino Sveitsin lippu Tony Rominger Sveitsin lippu Tony Rominger Espanjan lippu Jesús Montoya
1992 Sveitsin lippu Tony Rominger Espanjan lippu Jesús Montoya Espanjan lippu Pedro Delgado Espanjan lippu Carlos Hernández Uzbekistanin lippu Djamolidine Abdoujaparov Sveitsin lippu Tony Rominger
1991 Espanjan lippu Melchor Mauri Espanjan lippu Miguel Indurain Espanjan lippu Marino Lejarreta Kolumbian lippu Luis Herrera Saksan lippu Uwe Raab Espanjan lippu Federico Echave
1990 Italian lippu Marco Giovannetti Espanjan lippu Pedro Delgado Espanjan lippu Anselmo Fuerte Kolumbian lippu Martín Farfán Saksan demokraattisen tasavallan lippu Uwe Raab Espanjan lippu Federico Echave
1989 Espanjan lippu Pedro Delgado Kolumbian lippu Fabio Parra Kolumbian lippu Óscar Vargas Kolumbian lippu Óscar Vargas Englannin lippu Malcolm Elliott Kolumbian lippu Óscar Vargas
1988 Irlannin lippu Seán Kelly Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Espanjan lippu Anselmo Fuerte Espanjan lippu Álvaro Pino Irlannin lippu Seán Kelly Irlannin lippu Seán Kelly
1987 Kolumbian lippu Luis Herrera Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Ranskan lippu Laurent Fignon Kolumbian lippu Luis Herrera Espanjan lippu Alfonso Gutiérrez Ranskan lippu Laurent Fignon
1986 Espanjan lippu Álvaro Pino Skotlannin lippu Robert Millar Irlannin lippu Seán Kelly Espanjan lippu José Luis Laguía Irlannin lippu Seán Kelly Irlannin lippu Seán Kelly
1985 Espanjan lippu Pedro Delgado Skotlannin lippu Robert Millar Kolumbian lippu José Francisco "Pacho" Rodríguez Espanjan lippu José Luis Laguía Irlannin lippu Seán Kelly
1984 Ranskan lippu Éric Caritoux Espanjan lippu Alberto Fernández Saksan liittotasavallan lippu Raimund Dietzen Espanjan lippu Felipe Yáñez Belgian lippu Guido van Calster
1983 Ranskan lippu Bernard Hinault Espanjan lippu Marino Lejarreta Espanjan lippu Alberto Fernández Espanjan lippu José Luis Laguía Espanjan lippu Marino Lejarreta
1982 Espanjan lippu Marino Lejarreta Belgian lippu Michel Pollentier Ruotsin lippu Sven-Åke Nilsson Espanjan lippu José Luis Laguía Sveitsin lippu Steffan Mutter
1981 Italian lippu Giovanni Battaglin Espanjan lippu 1977–1981 Pedro Muñoz Espanjan lippu 1977–1981 Vicente Belda Espanjan lippu 1977–1981 José Luis Laguía Espanjan lippu 1977–1981 Francisco Javier Cedena
1980 Espanjan lippu 1977–1981 Faustino Rupérez Espanjan lippu 1977–1981 Pedro Torres Belgian lippu Claude Criquielion Espanjan lippu 1977–1981 Juan Fernández Irlannin lippu Seán Kelly
1979 Alankomaiden lippu Joop Zoetemelk Espanjan lippu 1977–1981 Francisco Galdos Belgian lippu Michel Pollentier Espanjan lippu 1977–1981 Felipe Yáñez Belgian lippu Alfons de Wolf
1978 Ranskan lippu Bernard Hinault Espanjan lippu 1977–1981 José Pesarrodona Ranskan lippu Jean-René Bernaudeau Espanjan lippu 1977–1981 Andrés Oliva Belgian lippu Ferdi van den Haute
1977 Belgian lippu Freddy Maertens Espanjan lippu 1977–1981 Miguel María Lasa Saksan liittotasavallan lippu Peter Thaler Espanjan lippu 1977–1981 Pedro Torres Belgian lippu Freddy Maertens
1976 Espanjan lippu 1945–1977 José Pesarrodona Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Espanjan lippu 1945–1977 José Nazábal Espanjan lippu 1945–1977 Andrés Oliva Saksan liittotasavallan lippu Dietrich Thurau
1975 Espanjan lippu 1945–1977 Agustin Tamames Espanjan lippu 1945–1977 Domingo Perurena Espanjan lippu 1945–1977 Miguel María Lasa Espanjan lippu 1945–1977 Andrés Oliva Espanjan lippu 1945–1977 Miguel María Lasa
1974 Espanjan lippu 1945–1977 José Manuel Fuente Portugalin lippu Joaquim Agostinho Ranskan lippu Bernard Thévenet Espanjan lippu 1945–1977 José Luis Abilleira Espanjan lippu 1945–1977 Domingo Perurena
1973 Belgian lippu Eddy Merckx Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Ranskan lippu Bernard Thévenet Espanjan lippu 1945–1977 José Luis Abilleira Belgian lippu Eddy Merckx
1972 Espanjan lippu 1945–1977 José Manuel Fuente Espanjan lippu 1945–1977 Miguel María Lasa Espanjan lippu 1945–1977 Agustin Tamames Espanjan lippu 1945–1977 José Manuel Fuente Espanjan lippu 1945–1977 Domingo Perurena
1971 Belgian lippu Ferdinand Bracke Belgian lippu Wilfried David Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Alankomaiden lippu Joop Zoetemelk Ranskan lippu Cyrille Guimard
1970 Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Espanjan lippu 1945–1977 Agustin Tamames Belgian lippu Herman van Springel Espanjan lippu 1945–1977 Agustin Tamames Belgian lippu Guido Reybrouck
1969 Ranskan lippu Roger Pingeon Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Alankomaiden lippu Marinus Wagtmans Espanjan lippu 1945–1977 Luis Ocaña Belgian lippu Raymond Steegmans
1968 Italian lippu Felice Gimondi Espanjan lippu 1945–1977 José Pérez-Francés Espanjan lippu 1945–1977 Eusebio Vélez Espanjan lippu 1945–1977 Francisco Gabica Alankomaiden lippu Jan Janssen
1967 Alankomaiden lippu Jan Janssen Ranskan lippu Jean-Pierre Ducasse Espanjan lippu 1945–1977 Aurelio González Espanjan lippu 1945–1977 Mariano Díaz Alankomaiden lippu Jan Janssen
1966 Espanjan lippu 1945–1977 Francisco Gabica Espanjan lippu 1945–1977 Eusebio Vélez Espanjan lippu 1945–1977 Carlos Echeverría Espanjan lippu 1945–1977 Gregorio San Miguel Alankomaiden lippu Jos van der Leuten
1965 Saksan liittotasavallan lippu Rolf Wolfshohl Ranskan lippu Raymond Poulidor Belgian lippu Rik van Looy Espanjan lippu 1945–1977 Julio Jiménez Belgian lippu Rik van Looy
1964 Ranskan lippu Raymond Poulidor Espanjan lippu 1945–1977 Luis Otaño Espanjan lippu 1945–1977 José Pérez-Francés Espanjan lippu 1945–1977 Julio Jiménez Espanjan lippu 1945–1977 José Pérez-Francés
1963 Ranskan lippu Jacques Anquetil Espanjan lippu 1945–1977 Martín Colmenarejo Espanjan lippu 1945–1977 Miguel Pacheco Espanjan lippu 1945–1977 Julio Jiménez Alankomaiden lippu Bas Maliepaard
1962 Saksan liittotasavallan lippu Rudi Altig Espanjan lippu 1945–1977 José Pérez-Francés Irlannin lippu Seamus Elliott Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Karmany Saksan liittotasavallan lippu Rudi Altig
1961 Espanjan lippu 1945–1977 Angelino Soler Ranskan lippu François Mahé Espanjan lippu 1945–1977 José Pérez-Francés Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Karmany Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Suárez
1960 Belgian lippu Franz de Mulder Belgian lippu Armand de Smet Espanjan lippu 1945–1977 Miguel Pacheco Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Karmany Belgian lippu Arthur de Cabooer
1959 Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Suárez Espanjan lippu 1945–1977 José Segu Belgian lippu Rik van Looy Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Suárez Belgian lippu Rik van Looy
1958 Ranskan lippu Jean Stablinsky Italian lippu Lino Fornara Espanjan lippu 1945–1977 Fernando Manzaneque Espanjan lippu 1945–1977 Federico Bahamontes Espanjan lippu 1945–1977 Salvador Botella
1957 Espanjan lippu 1945–1977 Jesús Loroño Espanjan lippu 1945–1977 Federico Bahamontes Espanjan lippu 1945–1977 Bernardo Ruiz Espanjan lippu 1945–1977 Federico Bahamontes Espanjan lippu 1945–1977 Vicente Iturat
1956 Italian lippu Angelo Conterno Espanjan lippu 1945–1977 Jesús Loroño Belgian lippu Raymond Impanis Italian lippu Nino Defilippis Belgian lippu Rik van Steenbergen
1955 Ranskan lippu Jean Dotto Espanjan lippu 1945–1977 Antonio Jiménez Ranskan lippu Raphaël Géminiani Italian lippu Giuseppe Buratti Italian lippu Fiorenzo Magni
1950 Espanjan lippu 1945–1977 Emilio Rodríguez Espanjan lippu 1945–1977 Manuel Rodríguez Espanjan lippu 1945–1977 José Serra Espanjan lippu 1945–1977 Emilio Rodríguez
1948 Espanjan lippu 1945–1977 Bernardo Ruiz Espanjan lippu 1945–1977 Emilio Rodríguez Espanjan lippu 1945–1977 Bernardo Capo Espanjan lippu 1945–1977 Bernardo Ruiz
1947 Belgian lippu Edouard van Dyck Espanjan lippu 1945–1977 Manuel Costa Espanjan lippu 1945–1977 Delio Rodríguez Espanjan lippu 1945–1977 Emilio Rodríguez Espanjan lippu 1945–1977 Delio Rodríguez
1946 Espanjan lippu 1945–1977 Dalmacio Langarica Espanjan lippu 1945–1977 Julián Berrendero Alankomaiden lippu Jan Lambrichs Espanjan lippu 1945–1977 Emilio Rodríguez
1945 Espanjan lippu 1938–1945 Delio Rodríguez Espanjan lippu 1938–1945 Julián Berrendero Espanjan lippu 1938–1945 Juan Gimeno Espanjan lippu 1938–1945 Julián Berrendero Espanjan lippu 1938–1945 Delio Rodríguez
1942 Espanjan lippu 1938–1945 Julián Berrendero Espanjan lippu 1938–1945 Diego Chafer Espanjan lippu 1938–1945 Antonio Sancho Espanjan lippu 1938–1945 Julián Berrendero
1941 Espanjan lippu 1938–1945 Julián Berrendero Espanjan lippu 1938–1945 Fermín Trueba Espanjan lippu 1938–1945 José Jabardo Espanjan lippu 1938–1945 Fermín Trueba
1936 Belgian lippu Gustave Deloor Belgian lippu Alphonse Deloor Italian lippu 1861–1946 Antonio Berlota Espanjan lippu 1931–1938 Salvador Molina
1935 Belgian lippu Gustave Deloor Espanjan lippu 1931–1938 Mariano Cañardo Belgian lippu Antoon Digneff Italian lippu 1861–1946 Edoardo Molinar

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]