José María Jiménez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

José Maria Jiménez Sastre (6. helmikuuta 1971 El Barraco – 6. joulukuuta 2003 Madrid) oli espanjalainen maantiepyöräilijä.

Uran alkuvaiheessa häntä pidettiin Miguel Indurainin seuraajaehdokkaana. Hän voitti Espanjan ympäriajon pistekilpailun vuonna 2001 ja vuoristokilpailun vuosina 19971999 sekä 2001. Espanjan ympäriajon kokonaiskilpailussa hän sijoittui vuonna 1998 kolmanneksi, vuonna 1999 viidenneksi ja sijalle 17 vuonna 2001.

Hänen lempinimensä oli ”El chaba”, joka tarkoittaa villiä. Nimi viittasi hänen hyökkäävään ajotyyliinsä. Hän oli usein mukana irtiotoissa seurauksia harkitsematta. Tapa toisinaan tuotti merkittäviä voittoja raskailla vuoristoetapeilla. Vuoden 1999 Espanjan ympäriajon kahdeksannella etapilla hän hyökkäsi ja ryhtyi ajamaan takaa Pavel Tonkovia Anglirun jyrkässä 23% nousussa sateisessa ja sumuisessa säässä. Lopputuloksena oli kirikamppailu Jiménezin ja Tonkovin kesken. Vuoden 2000 Ranskan ympäriajossa hän teki irtiotton kun etappia oli vielä jäljellä yli 170 km. Jiménez kuitenkin myös kärsi ajotyylistään. Yleensä hyökkäystä seuraavalla etapilla hän hävisi paljon aikaa. Jiménez kärsi masennuksesta ja lopetti pyöräilyuransa vuonna 2002 avioiduttuaan.

Hän kuoli sydänkohtaukseen Madridilaisessa sairaalassa 32 vuoden iässä.

Carlos Sastre on Jiménezin lanko.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:José Maria Jiménez