Kurt Simberg

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Arkkitehti Kurt Simbergin suunnittelema 1951-1953 Hankenin päärakennus Helsingissä, Runeberginkatu 10, Etu-Töölö.
Arkkitehti Kurt Simbergin 1953 suunnittelema asuinrakennus ja oma kotitalo Lauttasaaressa, Haahkatie 2-4. Lauttasaari.

Kurt Eduard Simberg (30. tammikuuta 1913 Helsinki17. toukokuuta 1984 Helsinki) oli suomalainen palkittu arkkitehti. Simberg valmistui arkkitehdiksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1939. Simberg suunnitteli pääasiassa teollisuus- ja liikerakennuksia, mutta myös asuinrakennuksia. Simberg toimi arkkitehtina oman arkkitehtitoimistonsa Kurt Simberg & Co kautta. Kurt Simberg osallistui moniin arkkitehtuurikilpailuihin, joissa saavutti usein myös menestystä. Hänen tunnetuin suunnittelutyö on Svenska Handelshögskolan eli Hanken Runeberginkadun ja Arkadiankadun kulmassa.

Arkkitehti Kurt Simbergin 1972-1976 suunnittelema Radiotalo I. valmistui vuonna 1978, Radiokatu 5 (myös Uutiskatu 5). Pasila.

Kurt Simbergin yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurt Simberg oli naimisissa arkkitehti Birgitta Gabriella (os. Geitlin) Simbergin kanssa. Heille syntyi kolme poikaa; Henrik -41, Erik -43 ja Martin -48 (Lähde: Suomen Rakennustaiteen museon tietokanta).

Kurt Simberg asui pitkään perheineen suunnittelemassaan as. oy Haahkatie 2-4 Ab:ssä Lauttasaaressa.

Kurt Simberg oli innokas purjehduksen ja laskettelun ystävä. Hän osallistui aktiivisesti Suomen Afasiayhdistyksen toimintaan. (Lähde: Arkkitehtiuutiset 10/84)

Kurt Simbergin ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurt Simberg liittyi Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn jäseneksi valmistuttuaan arkkitehdiksi vuonna 1939. Hän työskenteli SAFAn standardisoimislaitoksessa vuosina 1945-1946. Simberg osallistui aktiivisesti liiton toimintaan toimien mm. liiton hallituksen jäsenenä useaan otteeseen, viimeksi 1968-69, samoin luottamusvaliokunnan jäsenenä moneen kertaan. Useasti hän myös edusti liittoa pohjoismaisessa yhteistyössä. Hän kuului myös SAFAn rakennushallitukseen vuosina 1963-73. (Lähde: Arkkitehtiuutiset 10/84)

Luettelo Kurt Simberg & Co:n töistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]